10 fontos szabály, hogyan kell motiválni a gyermek tanulni

10 fontos szabály, hogyan kell motiválni a gyermek tanulni

Leggyakrabban a szülők panaszkodnak hajlandó a gyermek tanulni.

Pszichológus Anastasia Ponomarenko mondani egyszerű szabályok segítenek motiválni a gyermek számára jó minőségű.A szülők gyakran kell használni erő büntetni. meggyőzni. És szeretnék kedvenc gyermeke nélkül önmagában emlékeztetők, elment csinálni a házi feladatomat, élvezze látogató iskola Blog - néhány jeles! Azonban a szülők gyakran nem csinál semmit, hogy okozhat a gyermek saját érdeklődést a tanulás. Sokkal könnyebb a tanulás segítségével zsarolás és fenyegetés, de a késői serdülőkorban és megszünteti működését, ezt a módszert.

folyamata motiváció - a napi munka a felnőttek, különösen a szülők

De ahhoz, hogy hozzon létre egy motiváció új ismeretek, a tanulási, vannak egyszerű szabályokat. Csak ahhoz, hogy ezeket a szabályokat kell, először is, a szülők. Persze, van, hogy szellemileg és fizikailag feszült, de a játék megéri a fáradságot.

Tehát itt vannak - a szabályok sikeres motiváció

1. Legyen ez egy szabály: nem kérdés, hogy a gyermek nem maradhat válasz nélkül. Ne utasítsa el az ő „miért”, tekintet nélkül a foglalkoztatás. Részletes és érdeklődéssel választ minden kérdésére, akkor alkotó gyermek telepítési folyamat az új tudás - ez érdekes, fontos, és te, mint a szülők, javasolt.

2. Tartsa a kognitív hobbi gyerek. Mint kémia - vásárol egy enciklopédia vegyszerek, mint a zene - jegyezze zeneiskola. Menj együtt (ez fontos), hogy egy nyilvános előadást a gyermek érdekeit téma a kiállítás, figyelembe véve az életkort. És akkor biztos, hogy megvitassák, mi a benyomások, hogy tetszett, és hogy - nem.

3. Vásárlás önéletrajzában nagy ember azokon a területeken, amelyek érdeklik a gyermek. Miután elolvastam a könyvet, megbeszéljük. Mi érdekel? Mi segített a főhős, hogy sikeres szakmai tevékenységet? És akkor lehetne így? Hogyan lehetne segíteni neki ebben?4. Ne felejtsd el, hogy a gyermek nagyban befolyásolja a környezete. Készítsen egy! Jegyezzük fel a gyermek egy érdekes rész, vagy kör. Ismerje meg a különböző társadalmi szervezetek és klubok. Finoman arra utalnak, hogy menjen és nézze meg.

5. Kérdezd meg a légkör az iskolában. ahol a gyermek. Nagyon gyakran a tanárok olyan szegények ismereteket a témában, vagy olyan durva vonatkozik azokra a diákokra, hogy megöli a vágy, hogy tanuljanak. Ide szülői értekezletek - segít az elszámolási a légkörben. És ha kapcsolatban a gyermek kezdte hounding - azonnal kapcsolja egy másik iskolába. És hogy igazságot jobb, ha a gyermek elméje biztonságban lesz.

6. Ismerje is a gyerek az osztályban. Ki ez vezet? Hány standouts? Hogyan kezelik őket - ál „különcök”, illetve a tekintetben? Beállítása a gyermek ösztönzi őt, hogy újabb sikereket. És ha ez egy gyenge osztály, akkor nem lesz a tanulási motiváció - és így ő a legokosabb.

10 fontos szabály, hogyan kell motiválni a gyermek tanulni

7. Ne reagáljon túl hevesen rossz jegyet. Ne hasonlítsuk össze a gyermek fejlődése a testvéreivel - nővérei vagy osztálytársaival. Ne felejtsük el, minden helyzetben, akkor - a szövetségese. Ügyeljen arra, hogy dicsérni a jó intézkedés - hozza létre a pozitív megerősítés. Körülbelül rossz Érdeklődés: mi akadályozta, hogy jobban. Segítségre van szükségem - segítséget, de az ésszerűség határain belül. Elfogadom, „help” és a „csináld nekem” - két különböző dolog. Találja meg a megfelelő egyensúlyt az ellenőrzési és jóváhagyásra.

8. Gyakran csökken az érdeklődés a tanulmány lehet az oka, hogy nagyon magas terhelést. Ebben az esetben meg kell csökkenteni annak érdekében, hogy elkerüljék kudarc. És minden esetben kell az egyensúlyt a pihenés és tevékenységek.

9. Ne feledd, okos, tehetséges gyerek nem mindig van egy jó eredmény. És fordítva.

10. És ami a legfontosabb, hogy motiválja a gyermeket, hogy tanulmányozza a fenyegetések és büntetések nem lehet.

Csak akkor kap memorizálni az anyagot, majd egy rövid ideig. A gyerekek nagyon okos, akkor is megtalálják a módját, hogy becsapni. A folyamat a motiváció - ez a napi munka a felnőttek, különösen a szülők. Ez az állandó pszichológiai felvételét a gyermek életét, az ő érdekeit, törekvéseit. Kézi szülők mindig kell alapulnia a pulzus -, hogy azonnali, amit védeni, ahol hangulat.

Most eljön az idő, amikor el kell folyamatosan tanulni, új készségek elsajátítását, hogy továbbra is profi. Korábban, az emberek végül egy intézményt választani egy szakma, dolgozott ugyanazon a helyen, amíg nyugdíjba. Most idők változtak, és sok kell képezni többször egész életükben - mint gyorsan változó követelmények a szakmai tevékenységet.

Ezért fontos, hogy a gyermek még mindig az iskolában év jutott, hogy: az új tudás - ez érdekes, fontos, hogy ez vicces. Ezzel a beállítással nem ütközik a munkaerőpiacon, ő nem fél.