10 Halálos mérgek és ezek hatása az emberi

Mérgek használták ősidők óta a jelen idő, mint egy fegyver, ellenszer, sőt gyógyszereket.

Tény, hogy a mérgek vannak körülöttünk, az ivóvízben, háztartási cikkek és még a vér.A „méreg” leírására használják minden olyan anyag, amely balesetveszélyes lehet megsértése a szervezetben.

Még egy kis méreg okozhat mérgezést és halált.

Íme néhány példa a legalattomosabb méreg halálos lehet az emberre.

1. A botulinum toxin

Sok mérgek halálos lehet kis adagokban, mert nehéz azonosítani a legveszélyesebb. Azonban sok szakértő egyetért abban, hogy a botulinum toxin, amelyet a Botox injekciók a ráncok a legerősebb.

A botulizmus - ez egy súlyos betegség, amely elvezet a bénulás. Ez okozta botulinum toxin, amely termel Clostridium botulinum baktériumoknak. Ez a méreg okoz idegrendszeri károsodást, légzésleállás és halál szörnyű kínok.

A tünetek lehetnek: hányinger, hányás, kettős látás, arcizomgyengeség, beszédhiba, nyelési nehézség, és mások. A baktériumok bejutását a szervezetbe, az élelmiszer (általában rosszul tartósított élelmiszerek) és a nyílt sebek.

2. A méreg ricin

Ricin egy természetes méreg, hogy az előállított ricinus ricinus bab növényeket. Megölni egy felnőtt, csak egy pár szem. A ricin sejteket pusztítja el az emberi szervezetben, megakadályozza a proteinek termelését szüksége van rá, hogy véget ér szervi elégtelenség. Egy személy lehet mérgezni ricin belégzés útján vagy lenyelés után.

Miután inhalációs mérgezés tünetei általában 8 órán belül expozíció után, és közöttük nehézlégzést, láz, köhögés, hányinger, izzadás, és mellkasi szorítás.

Lenyelés, a tünetek jelennek meg kevesebb, mint 6 órán át, és a hányinger és a hasmenés (esetleg vért), alacsony vérnyomás, hallucinációk és görcsök. A halál is előfordulhat 36-72 órán át.

3. Gáz szarin

Sarin az egyik legveszélyesebb és halálos ideg gázokat. amely százszor mérgezőbb, mint cianid. Sarin eredetileg állították elő, mint a növényvédő szerek, de hamarosan ez átlátszó, szagtalan gáz lett egy erős vegyi fegyvereket.

Egy személy lehet mérgezett belégzéssel vagy szarin gáz expozíció a szemet és a bőrt. Kezdetben tűnhet tünetek, mint orrfolyás és mellkasi szorítás, a légzés nehéz, és a hányinger.

Aztán, egy személy elveszti az összes funkcióját a testét, és kómába esik, görcsök, görcsök jelentkeznek, amíg fulladás lép fel.

4. tetrodotoxinról

Ez halálos mérget találtak gömbhal hal fajta szervek. előállításához használt a híres japán csemege „fugu”. Tetrodotoxinról megmarad a bőr, a máj, a belek és egyéb szervek, még azután is, a halat főzött.

Ez a toxin okoz bénulást, rohamok, mentális zavarok és egyéb tünetek. Bekövetkezik a halál után 6 órán belül belép a méreg benne.Köztudott, hogy minden évben több ember hal meg a fájdalmas halált mérgezés tetrodotoxin után fugu fogyasztás.

5. Kálium-cianid

Kálium-cianid az egyik leggyorsabb halálos mérgek. ismert az emberiség. Lehet a színtelen kristályok formájában és a gáz wraparound „keserű mandula.” Cyanide megtalálható bizonyos ételek és növények. Ő a cigarettát, és használják a műanyag-előállítás, fotók, kivonat arany érc és megölni nem kívánt rovarokat.

Cianidot használnak az ókorban, és a mai világban, ez volt a módja a halálbüntetést. Mérgezés léphet át belélegezve, lenyelve, és még érintés, tüneteket okoz, mint például görcsök, légzési elégtelenséget és halált súlyos esetekben. ami előfordulhat néhány percen belül. Megöli mert kötődik a vas a vérsejtek, megfosztva őket a képessége, hogy oxigént.

6. higany és mérgezés

Három formája van a higany, ami lehet potenciálisan veszélyes: elemi, szervetlen és szerves. Elemi higany higany hőmérők. régi tömések és fénycsövek, nem toxikus érintkezve, de végzetes lehet, ha belélegzi.

Higanygőz belégzése (fém gyorsan válik egy szobahőmérsékleten gáz) befolyásolja a tüdő és az agy. letiltása központi idegrendszer.

A szervetlen higany, amely gyártásához használt elemek, végzetes lehet, ha lenyelik, vesekárosodás és egyéb tünetek. Szerves higany a halakban és a tenger gyümölcsei, általában veszélyes, ha hosszan tartó expozíció. A mérgezés tünetei közé tartozik a memóriazavar, a vakság, görcsök, és mások.

Mit kell tenni, ha szünetet higanyos hőmérő?

7. Strychnine mérgezés és strychnine

Sztrichnin fehér, keserű, kristályos por, amely lehet hull lenyelés, inhalációs oldat és intravénásán.

Úgy nyert a magokat a fa chilibuha (farkasmaszlag), őshonos Indiában és Délkelet-Ázsiában. Bár gyakran használják, mint egy peszticid, az is lehet áll narkotikumok, így például a heroin és a kokain.

A mértéke mérgezés függ mennyiségű nin és expozíciós utak, de azért, hogy egy súlyos állapot, csak egy kis mennyiségű mérget. mérgezés tünetei közé tartoznak az izomgörcsök, légzési elégtelenség, és akár halálhoz is vezethet az agy 30 perccel az expozíció után.

8. Arzén és arzén mérgezés

Az arzén, amely a 33-edik elem a periódusos rendszerben, már régóta egyet jelent a méreg. Gyakran használják a kedvenc méreg politikai gyilkosságok óta arzén mérgezés hasonlított kolera tünetei.

Arzén minősül nehézfém, amelynek tulajdonságai hasonlóak az ólom és a higany. Magas koncentrációban okozhat mérgezési tüneteket, mint a hasi fájdalom, görcsök, kóma és halál. A kis mennyiségben, ez hozzájárulhat a számos betegség, többek között rák, szívbetegség és a cukorbetegség.

9. A méreg kuráre

Curare keveréke különböző dél-amerikai növények, amelyeket használt méreg nyilak. Curare orvosi célra használt egy erősen hígított formában. A fő méreg egy alkaloid, ami bénulást és halált. valamint a sztrichnin és a bürök. Azonban, ha van egy bénulás a légutakat, a szív továbbra is üt.

Halálos kurare lassú és fájdalmas. az áldozat továbbra is tudatos, de nem tud mozogni vagy beszélni. Azonban, ha mesterséges lélegeztetést, amíg a méreg leülepszik, egy személy lehet menteni. Amazon törzsek használt kurare vadászatára az állatok, de az állatok mérgezett hús veszélyes volt azoknak, akik fogyasztják az élelmiszer.

10. batrachotoxin

Szerencsére az esélyt, hogy megfeleljen ennek a méreg nagyon kicsi. Batrachotoxin tartalmazta a bőr apró békák, nyílméreg békák, az egyik legerősebb idegméreg a világon.

Az egyik képviselő batrachotoxin tartalmaz ahhoz, hogy két tucat embert vagy több elefánt. A méreg befolyásolja az idegek, főleg a szív körül, nehéz légzés és a gyorsan halálhoz vezet.

Fordítás: Filipenko LV