33. Az emberek előjelek és egyedi esküvői

33. Az emberek előjelek és egyedi esküvői

A „jel” származik a szó „veszi észre”, azaz nézni. Sok az esküvő jönnek hozzánk időtlen idők óta, nem vesztette el jelentőségét. A házasság boldog, őseink hittek sok akarat: milyen időben a legjobb játszani az esküvő, mit kell elkerülni, hogy nem árt a fiatal, hogyan védik őket ellenséges megjelenés, gonosz szándék, stbA főszereplők a rituális udvarlás - még a jövő menyasszony és a vőlegény, a házasságszerző és házasságszerző. Elvégre egy házasságszerző vagy partnerkereső sikere attól függ, szinte az egész vállalkozás. Ahogy eljegyzett, és az élet megy.

Rituálék társított udvarlás, nagy jelentőséget tulajdonított. Minden esküvő kezdődött

ez egy szóváltás vagy házasságszerző házasságszerző. És ez az, amiért a matchmakers kellett tudni tökéletesen minden rituálék és szokások járó udvarlás és a házasság. Ez a tudás szükséges volt számukra, hogy megfelelően viselkedjenek az udvarlás.

• Hagyományosan előtt matchmakers küldtek a ház a menyasszony, hogy kerültek egy szék a házban a menyasszony és kötve egy szék szárny mind a négy lába, annak érdekében, hogy jobban összekapcsolják az esküvőre. Ez kötelező a hátsó matchmakers dobott kopott szárából, ami szükséges ahhoz, szárából nem csak a jól viselhető, és kopott foszlánnyá. Ez az, amikor mindent el kell elhelyezni, és dolgozzanak ki a dicsőséget. Amikor Házasságszerző kerítő vagy elment „az ügyben”, akkor először meg kellett felkelni, mielőtt az ikon a Szűzanya térdre, törölje le egy tiszta törülközőt, és olvassa el az esküvő cselekmény háromszor.

• Megérkezett a ház a menyasszony szülei azzal a javaslattal, „Te - az áruk, van - a kereskedő,” matchmakers kellett feltétlenül ülnek az ajtó előtt, olyannyira, hogy a lába a padlólap, mely egyenesen az ajtó a ház. Ez volt a garancia arra, hogy a ruha sikeres lesz.

• Azonnal elkezd beszélni nem vették az esküvő. Kezdve a távolból, szükséges volt, hogy mozogni fokozatosan a fő téma - partnerkereső. Ha a menyasszony nem illik a menyasszony szülei (kérdezze meg engedélyt senkinek, és soha nem fordult elő), akkor udvariasan adta, hogy megértsék, hogy a párt nem megfelelő. Például azt mondja, hogy a lány még mindig nem elég idős vagy kitalálni valamilyen más kifogás. Néhány nem zavarja elmagyarázza, hanem csak az, hogy egy tök kocsi matchmakers - olyan nagyon világossá tette, hogy úgy vélik, nem megfelelő vőlegény.

• Ha azonban a szülők hajlandóak adni a „termék” „kereskedő”, lezajlott egy hosszú ülés, a legtöbb faj, ennek eredményeként a határozat azon a napon az esküvő. Ezután rendezett a menyasszony, menyasszonyi mutató házasságszerző (kerítő), hogy így értékelni annak minden előnyével (és hátrányait), néha a menyasszony és a vőlegény maga is részt vett.

• Ha megy a jövőben menyének kérni a házasság az ő fia, még akkor is, ha az első fiam jön. Cap előtt matchmakers ő nem távolítja el, amíg meg nem tesz az asztal mögött. Ha valaki képes lesz elvégezni átcsábítani a menyasszony házához egy kanállal, a fia lesz a főnök és felesége soha nem hagyja el. Három hónappal az esküvőjük után kanállal kell dobni a házban a menyasszony.

• szerdán és pénteken nem, hogy a mérkőzés. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy szerdán és pénteken - a nap böjt. Egyrészt, értéktelen napján böjt udvarlás gondolkodni, a másik - ha jönnek matchmakers, problémák vannak üdítő, ami szintén hatással lehet a tárgyalások eredménye. (Böjtök ezekben a napokban lesz, mert szerdán Júdás elárulta Jézust, mint a megfeszített Krisztust pénteken).

• Came Swat Kézfogás - ajtók a horogra. Miután a házasságközvetítő vagy natív Swat vőlegény jön a házhoz, a menyasszony szülei, az azonnal zár kampós -, hogy az emberek, akik hirtelen leesett, hogy ne vészmadár dolgokat.

• Swat a házban a menyasszony ne üljön le. Ülj le - nem fog működni. Azt is mondják, ha az anya a fia-in-law leülni, a gyerekek, majd fiatal „Sedunov” később állni a lábukon. Ha inni egyetért, részegek és a gyerekek nőnek fel. Ha rábeszélni, hogy egyen, akkor a gyerekek szenvednek a falánkság.• Az utolsó lépés az úton, hogy az esküvő volt az eljegyzés. A szülők megáldotta a fiatal, és meghajolt háromszor, mielőtt a képeket. Ennek jeleként hozzájárulás rögzíteni házasság vezető gondnok bekötözött kezét egy törülközővel fiatalasszony adta az összes kendő, szövött vagy ing.

• «Annak érdekében, hogy ne veszekedés a jövőben, a fiatal feleség, belépő férje házába, megtöri a lemez. Aztán átlépni össze a darabokat. " Valószínűleg ez a hagyomány nyúlik vissza a napokat, amikor a vőlegény összetört a bankot. Ha elromlik - így szemérmes menyasszony, de ha nem -, akkor nem védi magát.

Ha helyesen házasodni?

Sokan felteszik maguknak a kérdést -, hogy mikor férjhez? Hogyan válasszuk ki az esküvő napját? Mi jobb alkalom egy esküvő? Ahhoz, hogy ezekre a kérdésekre nincs egyetlen válasz attól függ, hogy te. De ha továbbra is szeretné, hogy valahogy lehet meghatározni, akkor itt van néhány nemzeti jelek kapcsolatos a házasságkötés időpontja:

1. Ha az esküvő-án került sor a 13., majd a házasság lesz boldogtalan, és ha 3, 5, 7, 9, boldog.

2. sikeresebbeknek házasságok délután.

3. szerencsétlenség történik egy fiatal pár, aki bejelenti a közelgő házasságát a végén az egyik negyedévben, és csúcspontja az elején a következő.

4. Káros nap házasság tekinthető szerdán és pénteken.

De a jelek, hogy észre az esküvő napján:

1. Ha a vásárlás elkötelezettség gyűrűk, anélkül, hogy a ház a gyűrűk, meg kell mondani: „A jó élet, az igazi család. Ámen. "

2. Ha a menyasszony adta a rózsa, a menyasszony kell a leginkább vágni ollóval a tövis. Legyen óvatos, ne pöcs.

3. A menyasszony ruhája legyen hosszú ujjú, zárt, és hosszú, virág nélküli, gomblyukat a derekát. Értesíti az összes rokonok és leendő vendégeinket, hogy nem ad szúró-vágó terméket. Ha a menyasszony az esküvő alatt kitört szegélyét menyasszony maga nem varrt.

4. Fiatal az asztalnál hozott egy bozontos szőrzet vagy báránybőr kabát, szőrme kifordítva. Élni gazdagon. A fiatal mindig pénzt, olvassa el a telek: „Pénz, pénz, tekite folyó, lehet a zsebébe Isten szolgái (k), így volna őket az egész életét, és olyan gazdag bőségesen. Szó a zár és a kulcs. " Olvassa napkeltekor a menyasszony és a vőlegény az esküvő előtt három alkalommal, az esküvő után - napkeltekor leolvassa őket egyszer.

5. Az esküvő napján jó ültess fát menyasszony és a vőlegény. Növény, hogy a fák kezdtek.

6. Coming out az egyház az esküvő után a menyasszony ad egy kicsit, annak érdekében, hogy megszüntessék a szükségtelen bajok családi életükben.

7. Abban az időben az esküvő, amikor a korona a fejére, és a feje fölött, a fiatal nem tud nézni egymás szemébe lesz árulás. Nem néz ki túl jól a saját gyertyák. Nézd meg a pap. Esküvői törölköző, gyertya a templomban ne hagyja. Rejtekhely - mindig kéznél.

8. A fiatal nem veszekedni, azt mondják, hogy evőeszközök, mielőtt leülnek az asztalhoz: „Mint az egyház megingathatatlan és elpusztíthatatlan, a hit erős, édes mézbor, így lenne a szolga (név) a slave (név) volt nerazluchimy és kitartó . Egymás nélkül nem is lehetne, nem élnek egymástól, sem a napot, sem az órát az idők, a esküvői asztalra, mint én, a szolga (a kapitány neve), Hex olvasni. Ámen. Ámen. Ámen. "

9. Swat sók nem vesznek - a gyerekek nem élnek, eltérnek.

10. Ha az esküvő az egyik fiatal első lábát az oltárhoz, ő lesz a feje mindennek.

11. Egy olyan időszakban, amikor a fiatal csók, a következő szavakkal kell mondani, amikor a fiatal ne szúrja ki razluchny hex: „Hogyan látod a Krisztus keresztje a fesztiválon, így azt a fiatal egymásra nézett - nem látott elég. Ahogy Krisztus is szerette az Isten Anyja, így a férjem szerette a feleségét, a feleség a férjét. Ámen. "

12. kenyér és a só, amellyel a szülők találkozik a fiatal, kell alapulnia nem a tiszta fehér a törülközőt, és piros a végein, hozta össze (mid-törölköző a laza). Cipó, amely megfelel a fiatal, nem harap, és megtörni, akkor háromszor csak csókolni. Cipó, amelyek megfelelnek az ifjú, a vendégek nem eszik. Ha nagyon nagy, és lehetetlen, hogy enni jobb, nasushit kekszet, és edd meg a levest. Loaf enni csak a menyasszony és a vőlegény.

13. Közvetlenül azután elosztjuk cipó (esküvői torta) többnyire a következő rituális fátyol. anyja a vőlegény jön a fiatal hajtásokat a menyasszony fátyol, nyakkendő egy része a női attribútumok: kendőt és kötény. Fátyol viselt a fején, a tiszteletbeli tanú a fiatal, és van, hogy megforduljon, háromszor maga körül. Ez a rituálé szimbolizálja átadása létfontosságú relé: azt feltételezzük, hogy ez volt az első tanú mellett a házasságot. Miután fátylát továbbítja a többi lány - a résztvevők az esküvő. Ők ismételje meg a szertartást. Ekkor az anya a vőlegény veszi a fátylat, és lóg ez a piros sarokban az ikon alatt.

14. Az esküvő a menyasszony cipő ellopni a kereslet és a váltságdíjat őket. Kezében a menyasszony cipő - jó szerencse, mintha ő nem marad a polcon, akkor szerencsés.

15. Esküvői ruha, fátyol, cipő nem teszik lehetővé, hogy bárki is vagy bérbe, így ha a pénzügyi nehézségek, a ruhát kell varrni olcsó vagy amit el lehet viselni az ünnepek alatt.

16. Szárított esküvői virágok nem tartanak.

17. Annak érdekében, hogy megvédje a fiatal család a rossz ellen, meg kell vásárolni egy kicsit előre az ikon a Szűz Mária (a menyasszony) és Jézus Krisztus (a vőlegény) vagy nyilvántartott lapocka. Az esküvő napján, el kell rejteni ezeket ikonok ruha fiatal és hagyjuk ott, amíg a végén a lakodalomban.

18. Korábban a férj vette feleségét a karjába, és hozta be a házba, hogy trükk brownie: hogy a feleség - nem idegen egy másfajta, de a baba megszületett. Ma ez a rituális elvesztette az eredeti jelentését, de szép és kellemes a menyasszony hagyomány maradt.

Legyenek ezek a népi hagyományok viszi a boldogság és a szeretet!