50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,

50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,

A cikk nagy mennyiségben tartalmaz tipp, hogy javítsa a diákok motiváltságát, hogy tanulmányozzák a szülők és a tanárok. Meg kell tanulni, hogyan kell motiválni a gyermeket, hogy megtanulják, hogyan kell csepegtetni a szeretet tanulási folyamat is, amely ösztönző és jutalmakat.Hogyan lehet a szülőket növelje a diákok tanulási motiváció

1. Beszélje meg gyermeke fontosságát az iskolai és az oktatás. Ez nagyon fontos.

2. Kérd meg a gyermek minden nap, hogy a nap az iskolában. Győződjön meg róla, azt mondja, a részleteket.

3. Tudjon: megkérdezte, házi, vagy a projekt osztályba, hogy meg kell tennie.

5. Olvassa el és beszéljen a gyermek bármilyen jele az ő haladást, amit csinál otthon. Ha szükséges, tegye bármilyen korlátozást tetteiért vagy tenni valamit a rossz viselkedés.

6. Ösztönözni pozitív cselekvés. Nem kell összpontosítani a figyelmét csak a negatív cselekedetektől vagy kötelességszegés.

7. Támogatás a gyerek, akkor is, ha rossz eltelt minden vizsga, vagy teszt.

8. Ha a gyermeknek problémája az iskolában, akkor szüksége van további segítségre tanárok, otthon nevelője.

9. Talk tanárának a különböző alternatívák forrásokat, amik segítenek a gyermek, ha ő van egy probléma az iskolában.

10. A legfontosabb, hogy rendszeresen legyen állandóan a gyermek a tanárok, akik az előrehaladás figyelemmel kísérése és a viselkedés a gyermek az iskolában.

11. Egyértelmű célokat, mielőtt a tinédzser: mit akarunk elérni, milyen ismeretekkel rendelkeznek.

12. Határozza meg, és bejelenti az időzítés a kitűzött célt (amikor rögzíti, tanulás).

13. Ha lehetséges, alkalmazásával meghatározott orientációját képzés. (Miért kell tudni, hogyan alkalmazzuk azt az életben?).

14. A világos és időben pálya eredményeit saját gyermeke teljes tartama alatt a munka (tanulmány).

15. módszereket kifejleszteni promóció (dicséret, amikor az egész család). Dicséret az oka - serkenti a motivációt.

16. Pozitív rendszeresen tartani egy tinédzser. Egy kedves szó és gyakorlati tanácsokat jobban hibáztatni.

17. Készítsen egy pozitív ösztönző az új ismeretek megszerzését az iskolában.

18. A vezető aktivitásának tini - chat, csoportosítása, tanulás útján kerülhet sor a párbeszéd. Értékeld pozitív baba lépéseket, kérjen véleményt a témában, megvitassák a témát vele.

19. Ne hasonlítsd az tinédzser tanulási eredmények a fiúk az osztályban, ez vezethet hatású.

20. Szerelem Child.

Mivel a tanárok javítják a diákok tanulási motiváció

1. Adjon részleges választás szabadságát.

2. A kamat és az öröm legyen a fő tanítvány a tanulási folyamat

3. A képzés során figyelembe kell venni a kéréseket, érdekeit és törekvéseit a gyerekek.

4. A legerősebb inger képzés „kap. „A hiánya az ezen élénkítő, azt jelenti, nincs vizsgálat értelmét. Meg kell tanítani a gyermeket, hogy megértsék, hogy nem érti, mert kicsi. Egy nagy feladat bontani részfeladat, hogy a gyerek nem tud rájuk. Ha a gyermek egy bizonyos fajta tevékenységet, hogy elérje a kiválóság, a belső motiváció növekedni fog.

5. A növekedés az önbizalom, támaszkodás növeli belső motiváció.

6. tudomásul veszi az eredményeket a gyermek. Eredményeit tovább képzést. Például a listát az elért eredmények segíthetnek, hogy lett független.

7. Ne büntesse hiba, a hiba önmagában a büntetés. A félelem és feszültség akadályozza a tanulási folyamat. Hibák csökkentett motiváció.

8. A diákok a tanár fontos személyiség is (sőt gyakran unalmas magyarázza kedvenc tanár, asszimilálódott is).

10. Változás a technikák és képzési módszerek.11. Ha lehetséges, próbálja meg a leckét gyakrabban fordulnak minden diák végző állandó „visszacsatolás” - állítsa érthetetlen vagy félreérthető.

12. Elhelyezés egy értékelést a hallgató nem egy válasz, de néhány (különböző szakaszaiban a lecke) - bevezetni egy elfeledett fogalom pourochnogo pont.

13. Folyamatosan és következetesen részt vesz a minőségi szolgáló fejlesztése kognitív képességek: .. reakcióidő, mindenféle memória, figyelem, képzelet, stb A fő feladata minden tanár - nem csak tanítani, hanem hogy dolgozzon ki a gyermek gondolkodás útján alattvalója.

14. kipróbálni, amikor csak lehetséges, hogy integrálja a tudás, amely összeköti a témák útját, mint egy testvér, és más tudományágak, gazdagítva a tudás, bővülő látókörét a diákok.

15. Minden lehetséges eszközt, hogy felébressze a diákok érdeklődést a tanulás - legyen magad érdekessé, hogy egy érdekes módja az információ és az, hogy érdekes fegyelem.

16. A játék egy erős inger, az életet körülöttük. Úgy tűnik, hogy a játék - ez csak egy kis gyerek. De a gyakorlat azt mutatja, hogy nem ez a helyzet. A leghatékonyabb játék motiváció jelzi az átlagos iskolás korú. Fiatalabb kezelhetőbb, az idősebb - érett és megfontolt. Az átlagéletkor csak meg kell kapaszkodni valami kényszeres és inspiráló. Különböző korú diktálja egy teljesen más játék. Ez annak köszönhető, hogy azok a tumorok, amelyek alkotják az emberi pszichében, ahogy öregszünk. Games fiatalabb több lineáris, alsó - csapat, vezető középen - jelenti élénk megvalósítása személyi intézkedések, a középiskolában vált fontos és visszaszerezzük a rekonstrukció ismeretlen képek, érdekes és szokatlan modell a valóság. Minden korban van a játékban a saját, és az egész játék tevékenység óriási hatása a kialakulása az emberi személyiség, a tudás és a gondolkodás.

17. olyan helyzetet teremtenek a siker, végrehajtása révén kezelhető feladatok minden tanuló számára, a tanulás új anyag, rajz régi tudás.

18. Pozitív érzelmi állapot kialakítása révén a leckét barátságos hangulatú bizalom és együttműködés, egy világos és érzelmi beszéd tanár.

19. elmélkedés révén értékeli saját tevékenységét és mások, eredményeinek értékelését, problémák, amelyek megkövetelik feleletválasztásos kérdések (például „miért volt nehéz?”, „Mi nyitottak, megtanulták a leckét?”, Stb.)

20. Szórakoztató, szokatlan elindítani a leckét használata révén darab zene, játék és versenyképes formában, humoros percet.

21. Inclusion tanulók csoportos tevékenységek, a szervezeten keresztül a csoportos munka, a játékok és a versenyképes formában, a kölcsönös vizsgálata, a kollektív megoldások keresése a problémákra, vétel „próba és tévedés”, hogy a hallgatók segítik egymást.

22. A szokatlan formájú prezentációs anyag.

23. Együttműködés az osztályban, mégpedig a közös problémamegoldás és a konfliktusok, heurisztikus beszélgetés, tudományos viták, kiemelve a lényeges jellemzője tárgyak, osztályozás, válogatás, szimuláció.

24. Támogassák tevékenységek értékelése útján, a hála, a szóbeli bátorítás, a kiállítás a legjobb alkotások, a rendelkezésre tanár kisebb kezelés szövődményeként feladatokat.

25. ábra, mi az oka az alacsony tanulói motivációt: képtelenség tanulmányi vagy oktatási jellegű a hiba. Utána munka szomorú felekkel.

26. Abban az esetben, növeli az érdeklődést a gyermek a tanulási folyamat nagyon fontos a gyermekkel érintkezik és bizalmas légkört.

27. Hozzon létre egy hangulat a lelkesedés, optimizmus és a hit a gyermekek képességeit és képességeit.

28. A új információs technológiák.

29. A játék a legerősebb motiváló tényező, amely kielégíti a diákok számára az anyag vizsgálata újdonság és különböző gyakorlatokat. Játék, nevezetesen, szerepjáték lehetőséget biztosít, hogy fokozza a tanulási folyamatot.

30. Tiszteld a személyiség minden gyermeknek.

lásd még

 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  Hogyan vonzza a szegény gyermekek oktatáshoz
 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  Hogyan lehet növelni a tanulási motiváció az iskolában
 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  30 jó szokásokat
 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  Memo tanár: tippek és trükkök
 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  Hogyan kitűzött célok
 • 50 tipp, hogy javítsa a motiváció iskolás az osztályban, ismerd meg önmagad - modern oktatás,
  Ismerje meg minden nap: 5 órás szabály a sikeres emberek