6 tipp, hogyan tegye a gyermek aludni, gyermekem

6 tipp, hogyan tegye a gyermek aludni, gyermekem

A legjobb amerikai szakértője a viselkedés csecsemők Treysi Hogg könyvében: „Mit jelent a gyerek?” Jelentős figyelmet fordít a téma az alvás. Hogyan tegye a gyermek aludni? Vajon a jogot, hogy a létezését együtt alvás? Milyen hibákat a szülők, hogy, hozzászokott a baba aludni a kiságyában? És lehet, hogy még egy gyerek az első hét az élet, tanulni elaludni a saját?Együtt alvás vagy sír a kiságyban?

Az első az együtt alvás hívei, nem számít, milyen hívták, hogy „aludni a szülők ágyában" vagy eljárás Sears. (Dr. Uilyam Uraim, gyermekorvos Kaliforniában, támogatja azt az elképzelést, hogy a csecsemők számára lehetővé kell tenni, hogy aludni a szülők ágyában, amíg nem kérnek, hogy adja meg a saját ágyában).

Hívei együttes alszik a szülők és a baba gyakran nevezik a hagyományok más kultúrák, mint például a Bali szigetén, ahol az újszülött nem folyik le a kezét, amíg azok három hónap. (De mi nem Bali élni!) Ez a „erősítése szeretet”, és kialakulhatna egy „biztonságérzet”, így hívei a szempontból, hogy ez megvalósítható, hogy anya és apa áldozták idejüket, a személyes élet és a saját alvási szükséglet .

A másik véglet a késleltetett válasz eljárást gyakran nevezik „ferberskim” a neve Dr. Richard Ferber, Központjának igazgatója a tanulmány az alvászavarok gyermekek Bostoni Gyermekkórház. Elmélete szerint, a rossz szokások kapcsolódó alvás, a beszerzés, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy elválasztott gyerek (amellyel teljes mértékben egyetértek). Ennek megfelelően azt javasolja, hogy a szülők fel a baba a kiságyban, amikor még ébren van, és tanítani magát aludni (ezt én is egyetértek).

Ha egy gyermek helyett elalvás, sírni kezdett, valójában hivatkozva szülei egy felhívás: „Gyere, vigyél el!” - Ferber tanácsolja hagyott sír nélkül a figyelmet az egyre hosszabb ideig: öt perccel az első éjszaka, a második 10, majd 15, stb (És itt van Dr. Ferber utak eltérnek). Dr. Ferber adott magyarázatok folyóiratban Child: „Ha egy gyerek játszani akar veszélyes objektumokat, azt mondjuk, hogy” nem „, és állítsa be a határokat a megengedett, ami okozhat, hogy tiltakozzanak ... Ugyanez történik, amikor elmagyarázni neki, hogy este megvannak a maga szabályai. Jó éjszakai alvás - a saját érdeke. "

Mindkét megközelítés nem működik?

Talán már csatlakozott az egyik vagy a másik tábor. Ha ezek közül bármelyik két módszer is igaz, hogy az Ön és gyermeke reagál az életmód, nem kétséges, továbbra is ebben a szellemben. De az a tény, hogy én gyakran hívja emberek, akiknél mind a két megközelítés. Általában fejlesztések a következők. Az egyik szülő az első preferencia a nézetet, miszerint a alszik a baba, és meggyőzi a társa vagy partnere, ez a legjobb. A végén, ez tényleg valami romantikus - a visszatérés „a gyökerekhez”. És az éjszaka hírcsatornák már nem jelent problémát. Lelkes pár úgy dönt, hogy nem adja hozzá a gyermekágy. De úgy hónap - néha elég sok - és a idill véget ér. Ha anya és apa nagyon félnek, hogy elkap a gyerek, ők maguk is őket aludni, mert az állandó félelem, és valaki fejleszt egy fájdalmas érzékenység a legkisebb hang, amelyet a baba alvás közben.

A baba felébredhet gyakran - kétóránként - és figyelmet követel. És ha néhány gyerek elég stroke vagy megölelte feszesebb, hogy azok ismét elaludt, mások úgy vélik,: itt az ideje, hogy játsszon. Ha mindkét szülő nem voltak 100% meggyőződve a helyességét a választott módszer, köztük egy, aki megadta magát a meggyőzés más, nőni kezd a belső ellenállás. Ekkor történt, hogy a szülő és megragadja „ferbersky” módszer.

A pár úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy megszerezzék saját baba ágy, és vásárol egy bölcsőt. A szempontból a baba, ez egy forradalom, összeomlott az ismerős világot: „Itt az én anyám és apám, ezek néhány hónappal engem aludni vele, ringatta, gulili, nem sajnálta a fáradságot, hogy boldoggá, és hirtelen - kurvák! Én elutasította, hogy menjen egy másik szobába, ahol minden furcsa és ijesztő! Nem összehasonlítani magam egy fogoly, és nem fél a sötétben, mert a csecsemő elme nem tudja az olyan fogalmak, de gyötörte a kérdés: „Hol van az egésznek? Míg a természetes meleg testek, amelyek mindig is közel van, „És sírtam - különben nem tudok kérdezni:” Hol vagy? „? És végül megjelennek. Azt stroke, arra kérjük, hogy jó fiú, és menj aludni. De senki sem tanított, hogyan kell elaludni a saját. Én még egy baba! "Véleményem radikális módszerek nem alkalmasak minden gyermek számára. Nyilvánvaló, hogy nem felel meg a gyermekek, a szülők fordulnak hozzám segítségért. Magam inkább ragaszkodni az elején, hogy mi tekinthető az arany középút. Hívom a módszer „ésszerű megközelítés aludni.”

Mi ésszerű megközelítés az éjjel?

Ez középút, tagadja véglet. Észre fogod venni, hogy a megközelítés vesz valamit, mind a leírt alapelvek, de nem minden, mert véleményem szerint az ötlet a „hagyjuk naplachetsya és elalszik” nem összeegyeztethető tiszteletben a gyermek, és együtt alvás teszi a szülők feláldozni saját érdekeit. Saját ugyanazt az elvet figyelembe veszi az érdekeit a család egészének, az igényeinek minden tagját.

Egyrészt, a baba meg kell tanulniuk, hogy elalszik a saját - meg kell érezni a biztonságos és kényelmes a saját ágyában. Másrészt van szükség, mert a jelenlét és hogy megnyugodjon után a feszültséget. Nem lehet kezdeni foglalkozni az első probléma, a második még nem megoldott. Ugyanakkor, a szülők kell a megfelelő pihenés, abban az időben, amely képes szánni magunkat, és egymást; életük nem forog a nap huszonnégy órájában körül a baba, de akkor is kell fizetni a gyermek egy bizonyos időt, energiát és figyelmet. Ezek a célok nem zárják ki egymást.

Ez azon alapul, amit ésszerű megközelítés egy álom:

1. lépés, ahol szeretné, hogy jöjjön

Ha vonz az ötlet együtt alvás, tanulmányozza át alaposan. Azaz, hogyan szeretné tölteni minden este három hónapig? Hat hónap? Hosszabb? Ne feledd, bármit is csinál, tanítja a gyermeket. Tehát, ha segít neki, hogy aludni, tartva a mellkasához vagy lengő 40 percig, sőt, azt mondja neki: „Így van, hogy aludni.” Ha úgy döntött, hogy ezt az utat, akkor fel kell készülnie, hogy kövesse sokáig.

2. A függetlenség nem azt jelenti, figyelmen kívül hagyva a

Amikor azt mondom, az anya vagy az apa egy újszülött morzsa: „Van, hogy segítsen neki, hogy független,” - emelik szemüket rám csodálkozva: „független? De Tracy, ő csak néhány órásak, „” Ha gondolod, hogy el kell kezdeni! „-? Kérdezem.

Ezt a kérdést nem lehet megválaszolni senki, még a tudósok, mert nem tudjuk, hogy pontosan mikor a baba elkezdi a teljes értelemben vett, hogy megértse a világot. „Így kezdődik most!” - hívjon. De megszokták a függetlenség nem jelenti azt, dobás sírni egyedül. Ez azt jelenti, hogy megfeleljen az igényeinek a baba, többek között figyelembe karjába, amikor sírt -, mert azt akarja mondani valamit. De amint a szükségleteket, meg kell húzni megszüntetni.

3. Figyelje beavatkozás nélkül

Amikor a gyermek elalszik, ő fut egy sorozat egyes fázisai. A szülőknek meg kell ismernie ezt a sorozatot, hogy ne zavarjuk. Nem szabad beavatkozni a gyermek természetes folyamatok az élet, és nézni őket azáltal, hogy a lehetőséget, hogy a morzsákat, hogy elalszik a saját.

4. Ne alkotnak gyermek támaszkodás „mankó”

„Mankó” hívom minden olyan tárgy vagy cselekvés, megfosztva, amelyben a gyermek stressz alatt. Nem szükséges a remény, hogy a baba megtanulják, hogy elaludni magát, ha javasolni neki, hogy apu tollak, félórás tengeri betegség vagy Mamochkin mellbimbó a szájába mindig az ő szolgáltatást. Ha a végtelenségig viselni morzsákat a kezét, ringatta és ringatta, annak érdekében, hogy elaludt, mi valójában képező függőségét a „mankó”, megfosztva azt a lehetőséget, hogy fejlesszék készségek önelégültség és megtanulják, hogy elalszik segítség nélkül.

5. Fejleszteni rituálék pazarolja nappali és éjszakai alvás

Szóló, a baba aludni napközben és este mindig fennálló rendet. Nem tudom hangsúlyozni: babák - hihetetlen hagyományőrzők. Ők inkább tudni, mi fog történni. Tanulmányok kimutatták, hogy a nagyon fiatal gyerekek, szokott várni bizonyos ingerek, akkor előre őket.

6. Ismerje meg a funkciókat a baba elalszik

Minden „receptek”, hogyan kell a babát aludni, van egy közös hátránya: univerzális korrekciós intézkedések nem léteznek. Az egyik megközelítés egymást tovább. Igen, én kínálnak a szülők sok általános ajánlásokat, de mindig ajánlom óvatosan, hogy közelről a gyermek egyedi.

A legjobb dolog, - betartani a magazin, hogy a bébi aludni. Reggel, írja le, amikor felébredt, és adjunk hozzá egy rekord minden nap alszik. Jegyezzük meg, amikor azt állították, este, és hogy mikor felébredt az éjszaka. Naplót négy napon át. Ez elég ahhoz, hogy megértsük, hogy a „rendezett” álom az a gyermek, akkor is, ha úgy tűnik, hogy nincs rendszer benne.

Például Marcy volt győződve arról, hogy ő nyolc napos álom Dylan teljesen bessistemen: „Soha nem alszik egyszerre, Tracy.” De miután négy napos megfigyelési magazin észrevette, hogy bár az idő kicsit változik, Dylan mindig röviden elalvás között 9 és 10 óra, az alvás további 40 percen keresztül tartományban 12:30 és 14:00, valamint öt este mindig nagyon szeszélyes és irritált és kikapcsolta 20 perc Ez a tudás segítette Marcy tervezze meg napját, és ugyanilyen fontos, hogy megértsék a viselkedését és a hangulat a baba. Mivel a természetes bioritmus Dylan azt egyszerűsítette a mindennapi életben, amely neki a lehetőséget, hogy teljes kikapcsolódásra. Amikor elkezdett cselekedni, ő jobban megértette, hogy mi folyik itt, és ha akar aludni, és a gyors reagálást.