A bírság a dohányzás a lépcsőházban egy apartmanházban 2019

A bírság a dohányzás a lépcsőházban egy apartmanházban 2017
A passzív dohányos - férfi füstöt belélegzik az akarat, és kénytelenek számos ember a dohányzás. Harm okozott a testén nem kevesebb, mint a dohányos. És végül, a dohányzás nyilvános helyeken hasonlítanak az adminisztratív megsértésével és büntetendő a szankciókat.Szövetségi törvény № 15 - a táján

Mi a fő célja a törvény?

 1. Nemdohányzók védelmére a káros dohányfüst.
 2. Hogy megvédje a fiatalabb generáció függőség a dohányzás.
 3. Segít csökkenteni a száma, akik a dohányzás a naponta elszívott cigaretták, ezáltal csökkentve annak kockázatát, hogy a betegség összefüggésbe hozható a dohányzással.

A törvény szerint a közigazgatási felelősség a dohányzás nem csak a természetes személyek is nyilvánosak, vagyis, te és én, hanem a jogi személyek - a tulajdonosok a vendéglátó egységek, üzletek, vállalkozások, oktatási intézmények, egészségügyi létesítmények, a tömegközlekedés.

Mi - a dohányzás is, hogy - az elnézés.

Az érték a bírság a dohányzás a nyilvános helyeken

Az eljárás és az értéket ki kell fizetnie a dohányzás és a dohánytermékek reklámozásának kiskorúaknak cikkében előírt 6,24 Az igazgatási kódex, amely egyértelműen megállapította, hogy mennyi és milyen kell fizetnie egy dohányos.

Azonnal a helyfoglalás, hogy a büntetési természetes és jogi személyek más.

Egyének bírságot fizetni:

 • a dohányzást a nyilvános helyeken - 1000-51 000 rubelt;
 • demonstrációs és elhelyezése dohánytermékek - a 2 000 5 000;
 • árusítására vonatkozó, valamint a vonatkozó információk terjesztése a dohányfogyasztás kiskorúak körében 3000-5000 rubelt.

Jogi személyek büntetendő:

Ezen túlmenően, a kiszabott bírságok tisztviselők kötelesek biztosítani az új törvényeket.Kinek van joga a szankciókat

közrendvédelmi teljesen jogok a rendőrség, és a kiszabott büntetést a rendőrség alkalmazottai, ha az egyén megsérti a törvény korlátozza a dohányzás és a dohánytermékek forgalmazása. Tekintettel a jogi személyek és a tisztviselők e jog illeti meg a Szövetségi és a tűzoltóság.

Amennyiben a dohányzás szigorúan tilos

A bírság a dohányzás a lépcsőházban egy apartmanházban 2017
Annak érdekében, hogy ne sértse az emberek egészségének körülöttük, tilos a dohányzás a nyilvános helyeken az emberek, nevezetesen:

 1. Minden oktatási intézményekben.
 2. A repülőtéren, pályaudvarokon, állványok, állványok, metró.
 3. Az egészségügy, a sportlétesítmények és sportcsarnokok.
 4. A bevásárlási lehetőség: üzletek, piacok, bevásárlóközpontok, gyógyszertár.
 5. A liftek és lakásbejárók.
 6. A strandok és a nyílt területek kulturális eseményeket.
 7. Az épületek, mozik, koncerttermek, stadionok, sőt nyitva.
 8. Területén óvodák, játszóterek, parkok, szórakozásra.
 9. Az irodák, szállodák, kempingek.

Egész területe nemdohányzó, ahol a füst okozhat kárt a környező emberek.

A dohányzás

Abból a tényből, hogy a törvény lépett, a dohányosok nem lesznek kevésbé. Bármi legyen is a káros szokás, ez még mindig egy szokás, ezért nem lehet egyidejűleg mentes tőle. És sokan nem akarnak megszabadulni tőle. Még mindig nem „tilalom”. A dohányzási tilalom van. Önkéntelenül felmerül a kérdés: hol van a dohányzás? Kiderült, hogy meg van írva a törvény:

 • a füst a munkahelyen, és még a nyilvános helyeken, ha vannak kifejezetten fenntartva ezt a helyet, és senki sem kötelezi a munkáltatót, hogy felkészítse az ilyen helyeken, akkor csak ezt saját kezdeményezésre;
 • dohányzás az utcán, távol a tömegtől, a saját kocsijával és saját ház vagy lakás. Az első a metró legalább 15 méterre a bejárattól;
 • dohányzás a lépcsőházban egy lakóépület csak akkor lehetséges, ha a motorháztető le van zárva, a törött üveg a lépcsőházban egy kivonat nem veszik figyelembe. A konzultáció minden lakos a bejárat egy konkrét hely a lépcső mellett áll a dohányzás, amelynek meg kell felelnie az összes tűzbiztonsági előírásoknak, felszerelt páraelszívó. Ellenkező esetben a dohányzás a lépcsőházban lesz bírságolták 500-1500 rubel, de egy hónap alatt, és mindegyik után szünetet.

Hogyan vádemelés gondatlan szomszéd

A dohányzás a bejárati okozza a legnagyobb mennyiségben az elégedetlenség a lépcsőházban szomszédok, mert a füst folyamatosan, és nem tartják be bizonyos szabályokat. Hogyan büntetni kemény dohányosok, zavarhatja a szomszédok?

Valójában azonban ellentétes szomszédok jobban megoldani bevonása nélkül a bűnüldöző szervek, ha lehetséges.