A fejlesztés a gyermek 2 éves - meg kell tudni

Minden gyerek, aki 2 éves volt, már a saját karakter és a temperamentum és egy kis csomagtér, és elérni a győzelmet. De sok szülő szeretné tudni, hogy milyen kritériumok alapján értékeli a fejlesztés a gyermek a 2 év, hogy képesnek kell lennie ebben a korban, és hogyan, hogy segítsen neki új készségeket kell elsajátítaniuk.A fejlesztés a gyermek 2 éves - meg kell tudni

2 év alatti gyermekek nagyon kíváncsi és aktív, akkor szívesen megy érintkezve felnőttek. Nevel gyereket, megtanította neki egy diszkrét formájában a játék, a szülők feküdt az alapot, amelyre fog épülni további fejlesztése a baba.

A fizikai fejlődését a gyermek 2 éves

Gyermekek ebben a korban nagyon mozgékony: séta, futás, ugorhat, képes a lépcsőn felmenni, lovagolni egy triciklit. Magasság és súly nem növekszik olyan gyorsan, mint az előző években, de még mindig elég intenzív. Baba súlya 12-13 kg, a növekedés 80 és 88 cm. Általában a baba 2 éves tudja, hogyan kell használni a bili, megpróbál enyhítésére magukat, vagy hívja egy felnőtt.

Javítja a koordinációs mozgások, a gyermek képes:

  • Vagy ugrik, hogy elkerülje az akadályokat.
  • Hop egy vagy két lábbal.
  • Dobás és fogása egy labdát, verte rajta a lábával.
  • Tartsa a kezében tollat ​​és ceruzát.
  • Táncolj a zene, előadó 2-3 mozdulattal.


a gyermek szellemi fejlődését a 2 év nagyon szorosan kapcsolódik a fizikai. A gyerek tisztában van magát, mint egy ember, aki egyre összegyűjtött, lehet, hogy viszonylag hosszú az azonos üzleti, visszatartani az érzelmek, ellenőrizzék a viselkedésüket. Azonban ebben a korban nyilvánul első makacssága és az agresszió.

Gyermek szókincs folyamatosan frissítjük, és 200-500 szó. Arra törekszik, hogy kölcsönhatásba más emberek segítségével a szavak és mondatok, megérti a jelentését novella, tud válaszolni a kérdésekre. A szerződő idősebb versek próbál énekelni.

Fejleszti a logikus gondolkodás és a memória. A gyerek már tudja az alapvető színeket, geometriai formák, érti a „hosszú - rövid”, „nagy - kicsi”. A gyerek képes megtalálni egy hasonlót az alapja a tárgy a szobában vagy a képre.

A kora gyermekkori fejlődés 2 év

Gyermek fejlődése függ az intézkedések a felnőttek. A fő eszköze az oktatás és képzés egy játék. Bár a baba már tartani a figyelmet az azonos osztályba tartozó egy ideig, nem elegendő hosszú ideig, ezért fontos, hogy alternatív képzés a pihenőidő, és nem vonzzák a baba fejlődő játékok akarata ellenére. Fejlődő kitartás és kitartás, hogy megoldja az első problémát, nem szabad kényszeríteni a gyermeket, és motiválni.

Dvuhletki hasznos, hogy részt vegyen a gyermekek klubok, ahol részt egy csoportban. Gondoskodó szülők használja a szerepjátékot tanítani a baba alapjait etikett, és így a kommunikációs készség, a gyermek kölcsönhatásba léphet társaik felesleges sértések és hiszti.

Ha sok figyelmet fordít a gyermekek számára, hogy kommunikálni velük, hogy motiválja a termelés az új tudás, hogy nőni fog átfogóan harmonikus személyiség fejlődésére. Ha az idő elveszett, akkor nagyon nehéz lesz, hogy töltse ki a hézagokat a gyermek fejlődését.