A fejlesztés az emberi személyiség és a befolyása a nyugati stílusú társadalom - studopediya

Az ember társas lény, aki él obschestve- és a közösség, amely körülveszi a személy erős hatással volt fejlődésére és az élet. Sok az emberi pszichében közvetlenül másolni a kulturális ötletek a környező társadalomban.Ez könnyű meghatározni a jelenlegi szakaszban az emberi fejlődés a fentiek szerint négy területen. Kiderült, a következő:

Bár a „keleti” társadalmak el sokat fejlesztése az emberi személyiség - itt és a híres rendszer jóga, harcművészet és filozófia, de a lassulás a fejlődés üteme mutatja szakasza stagnálás, sőt lebomlását. Az összes „legújabb” alapfogalmak fejlesztettek néhány évszázaddal ezelőtt, az új korunkban nem volt nagyon kevés. Lebecsülik a szerepe az emberi tevékenység kívül vezetett arra a tényre, hogy most „keletiek” helyett kritikátlanul másolja „nyugati” eredményeit. mint integrálni őket a saját kultúráját.

„Nyugati” társadalom, miután jelentős sikereket ért el a világ és a megértés a folyamatirányítás, nem tudtak, mivel csökkent a figyelmet a belső világ az ember, hogy ezek az eredmények a szolgáltatás az ember maga, és az igazság az oka. A „nyugati” közösség nem elég figyelmet a belső világ az emberi lények, így a technológiai fejlődés a nyugati civilizáció gyakran a kezében egy ember fejletlen, a „gyermek” az állami belső békét. Azt lehet mondani, hogy Hiroshima történt nemcsak a tudományos haladás a felosztása az atom, de nem etikus emberek elfogadják, és végrehajtja a végzetes döntést, és a csernobili - az egész felelőtlensége az egyes egyének újra. Kitüntetések a nyugati civilizáció lenne ahhoz, hogy megfelelő szintű fejlődését az emberi személyiség - mint „veszélyes játékok”, amelyek által a haladás, megtalálja a biztonságot. Most napirenden - a környezeti válság ... Society „nyugati” típusú formája az emberi attitűdök fejlesztése a személyiség, hogy az összefüggés a háborúk, Hirosima és Csernobil fejletlen személy állapota leginkább törzs rejtve érzékelés. Más szóval, a világban élő mítoszok által létrehozott társadalom, a nyugati emberek nem tudják szakszerűen és felelősen használják ki az agyában - és mint egyén és mint a közösség tagja.

Én, mint a képviselője a „nyugati” típusú közösség szinte lehetetlen megfelelően képviselni, hogy milyen hatással van a személyazonosságát a társadalom, a „kelet”. E fejezet - megmutatni, hogy a nyugati társadalom nehézségeket okoz a fejlesztés az ember belső világa és megértését önmaga és látni a mítoszok és pillanatok bevezetésük és rögzítése a tudat az egyén. Nyugati társadalom, persze, mindegy biztosít a személyes fejlődés, de a fejlődés, és csak egy bizonyos szintet. Az igazság az, hogy a program sikeres „fejlődés” az egyének mitologizált bio-robotok, és most ezek a lények a szervezett tömeg vakon rohan a szakadékba. Valószínűleg befut a mélységbe miatt kiváltása bioszféra védelme - a kollektív öngyilkosság a hibás természetét fajt megakadályozza mélyebb válságot. Azonban ez az én önkényes, indokolatlan feltételezés, mivel a mechanizmus E feltételezett biztosíték nem értem. Ha létezik, akkor a fejlettségi szint nem elegendő az előadások, a látás és megoldások ezen a szinten a feladatok összetettsége (lásd. A példa vad fent).

Megjelenése előtt a tudat a legmagasabb szintű szellemi folyamatok volt, mi marad egy ember nevű tudatalatti. Bakugrás fejlesztés, ami a megjelenése a tudat vezetett folyamatos leépülése a tudatalatti lehetőségeket átadása ezeket a funkciókat a tudat, de a folyamat lassú - sebességgel biológiai evolúció fajok. Van egy másik törvény evolyutsii- biológiai evolúció az egyén általában rövid időn belül megismétli a rendszer alakulását a faj. Ezért a tudatosság a legnagyobb eredmény az emberi evolúció, mint a faj, „felébred”, miután az összes gondolatok és érzelmek már kialakult.

Mivel az evolúciós „transzfer” ellenőrizzék a tudat még nem teljes, számos mentális folyamatok tudatos és tudatalatti alkatrész - vagy a megfelelő tudatalatti funkció még nem bomlanak le olyan mértékben, hogy ne zavarja a tudat vagy tudatosság az ágazat nem eléggé fejlett túlélésének biztosítására van szüksége a szervezetnek. Ezért a kezdeti szakaszban a kialakulását az emberi személy zajlik a harc a tudatos kontroll. A tudat küzd bővítése a befolyási az emberi psihiki- megtudjuk nem pi'sat maguknak, mozgáskoordináció, zajok, és járni anélkül, hogy leesne, hogy feldolgozza az információkat honnan chuvstv- hatóságokat, hogy ismerjék, érzékelni, elemezni. A tudatalatti is megkapja a feldolgozott információk tudat - jönnek az érzelmek, a dolgok, mint a fájdalom és az éhség, stb Ezzel párhuzamosan a leválasztás és felosztása érdekszférák tudat javult.

Nézzük meg közelebbről a mechanizmus tökéletes tudat. Lépés ennek a folyamatnak lehet szempontjából leírt információk és jelek. Az első lépésben a következő lépés kiválasztása tudatosság javítása bizonyos „tárgyak” mi áll érzékelés. Objektumok lehetnek modellek információs objektumok a valós világ (a „lap” létezik az elme nem formájában egy példányt a teljes körű - a „kis zöld levél”, ami a megnyitón a koponya esett ott, és annak egy példányát az információt - egy bizonyos mennyiségű megítélése zöld ovális címke betűk „levél”, a hang, a szó „lista”, az összes definíciók, képek a fák levelei és hasonlók - ez a „információs modell”), vagy absztrakt postroeniyami- interakció szabályait, illetve szimbólumok, például. Az objektumok szerint csoportosítja a hasonlóság az elvek a rendszer, a közelség és interakció. Különböző jobboldali csoportok alkotnak egy másik osztály tárgyak. Az ezt követő ellenőrző belső és külső világ különösen fontosak az objektum kölcsönhatási modell rendszerek - mint rendszerek kölcsönható elemek vannak csoportosítva.Egy bizonyos ponton, hirtelen jön ihlet és ponimanie- helyett játszik mozaik elemek változó tudat azonnal rögzíti a lényege az egész kép, az azt jelenti áttörés a felső szinten a megértés, vagy a meta-szinten. Általában ez kíséri kellemes érzés, amit nevezhetünk „megszerzése értelme." Továbbá, rendszerek maguk tekintik elemei a felső szintű rendszerek, vagy azt követően metaszintű.

Az épület kommunikációs rendszerek és meta-hierarchia történik a fejében semmilyen utalást az elemzés tárgyak, köztük magukat a szabályokat az elemzést. Például, egy meta-szintű lánc a következőképpen van felépítve: az érzékelt objektum a valós világon tárgyát. A dolog, ami speciálisan - részlet. Részletes, párosulva más ember alkotta tárgyak egy meghatározott céllal - a termék. A „termék” tükrözi egy bizonyos meta-szinten. Bármikor bővíteni a „termék” a „tárgy vegyületeket tartalmazó koholt tárgyak”, de aztán a gondolkodásunkat volna túlterhelt részletesen.

Gazdaságos a gondolkodás más, izgalmas, és kiterjedt a fogalmak hierarchikus amely kölcsönhatás tükrözi a kölcsönhatás tárgyak a valós (vagy kitalált - a fantasy is, a funkció a tudat), és magukat a szabályokat világon fogalmak hierarchikus. A tudat fejlettebb egyik, hogy egy bonyolultabb és megfelelő rendszer hierarchikus viszonyok fogalmak.

Meg kell jegyezni, hogy a természetes emberi genetikai fejlesztési program intenzíven tudatosság fejlesztése gyermekkorban és serdülőkorban. Van egy koncentráció fejlesztési lehetőségeit a tudat és a befolyása a speciális képzési drámaian megváltoztathatja a fejlettségi szintjét az egyes értek el a fiatalok. Sajnos, a gyerekek maguk fogalma sincs arról, az értéke ebben az időszakban az élet, és a kritériumok a választott saját irányát razvitiya- minden attól függ, a társadalom, a szülők, a rendszer obrazovaniya- annyira társadalmunkban határozza meg a szerencse. Az idősebb korosztály, a lehetőségét, hogy a tudatosság fejlődése semmiképpen nem blokkolja, de a lehetőség a tanulási ráta jóval snizhaetsya- „teljhatalmat” adott a gyors fejlődés a személy, mint egy gyerek egyszerre. Most azonban olyanok, akik olyan szerencsések, hogy egy bizonyos fejlettségi szintet gyermekkora óta, hogy képes kezelni a saját fejlesztés, ami még inkább értelmes és céltudatos.

Térjünk most rá az elmélet a tudatosság fejlődése egy bizonyos szempontból a kérdésben.

Kezdjük a legkézenfekvőbb - én. Nem lehet vitatkozni, hogy az önálló jelent figyelmen kívül hagyva - a társadalom megérint, mint a személyi higiénia, az iskolai vizsgálat ( „pass”) anatómia, bemutatta természetesen a pszichológiában. De ugyanakkor, a ravasz, inculcated mély bizalmatlanság a tényt, hogy az a személy, támaszkodva saját képességeit, akkor eléggé ismered magad, és a psziché. Ez a bizalmatlanság nem nyilvánították sehol közvetlenül, ez része az ember, mint egy tudatalatti mítosz. Először is, az egész szerkezet és módszerek az orvostudomány célja annak biztosítása, hogy az emberek úgy érzik, hogy függőség orvosok és tudásukat. Nem orvos soha nem süllyedni el odáig, hogy elmagyarázza a betegnek a diagnózis. A csomagoláson a legtöbb gyógyszer címeres „hozott csak orvosi rendelvényre adható ki.” Szakmai orvosi nyelv a latin, már régóta eltűnt a más területeken. Mítosz is befolyásolja az orvosok maguk is - anekdota, hogy az orvos, rossz közérzet, kérjen segítséget egy másik vrachu „objektivitásra”, akkor is, ha a betegség része a napi gyakorlatban. Folytatása mitizálása Számos anekdota (és humoros műsor) az orvosi és pszichiátriai tárgyak, amelyeket úgy terveztek, egyrészt eltávolítására feszültség kellemetlen helyzet, ha valaki úgy érzi bizonytalan és függő, másrészt jóváhagyja incognisability gömb az orvostudomány és a pszichiátria. Mítoszok és anekdoták, sőt, mondjuk valami ilyesmit: „Az egész történelem az orvostudomány és a pszichiátria vezetett vicces eredményeket, hanem azért, mert te magad is alig foglalkozik - mindegy haszontalan.”

Az eredmény a mítosz a kivétel a „rálátás” az összes célokat, amelyek egy személy nem tud saját magukkal, van egyfajta gátat képez az emberi tevékenységek és célok változtatni magát. A sorompó van, de a betegség időnként vonzzák az emberek figyelmét arra, hogy maguk is - és akkor is csak, amíg felépül. Számtalan tények ésszerűtlen, gondatlan magatartása közötti beteg roham betegség - abszolút ésszerűtlenség ez világosan mutatja a jelenlétét a leírt gáton eszméletlen. Addig viszonylag egészséges ember, a gát korlátozza a reflektív gondolkodás, és egy személy nem tudja, hogy ő maga, a személyiség és karakter válhat egy objektumot, amely irányította a varázslatos tevékenységét. Változás (változtatni magát), így könnyű! Amikor én magam képes volt felfedezni a mítosz és lerombolja a gát, úgy éreztem, leírhatatlan érzés megtalálni önmagát. Van egy egyszerű módja annak, hogy végre egy nevetségesen bárkit, akár egy összetett vállalkozás, a siker valószínűsége közel 100 százalék, amit részletesen leírja az alább, a „mágikus ember”. Amikor rájöttem, hogy a céljaimat racionális cselekvés lehet a saját adottságok, nem csak fizikai, hanem mentális, úgy éreztem, leírhatatlan érzés, a szabadság.

Számos legfontosabb mítoszok zavartalan működésének biztosítása a csúnya gazdasági öngyilkosság „fogyasztói társadalom” rendszer. Íme néhány példa megfogalmazása ilyen mítosz:

„Minden vásárolt és eladott arány”

„Meg kell soha semmit magad, ez mindig könnyebb vásárolni mindent”

és a legveszélyesebb mítosz:

„Az ember az, amit ő birtokolja”

és a „pénz beszél”

A mítosz, hogy mindig könnyebb megvenni mindent, jön szóba, ha egy személy tervezi az óráit. Nagyon gyakran az emberek irracionálisan megtagadják, hogy bármit a saját, túlbecsülik nehézsége és összetettsége önálló munka - könnyebb fizetni. Dolgozott nagybátyja, látod, nem lusta, hanem több - a lustaság! Az egyetlen, aki keresi a pénzt, gyakran egy jó ötlet, hogy lefordítani értéke a dolog, vagy szolgáltatás a munkaidő, akkor sokkal pontosabban. Nem tagadom, hogy sok igazán jobb dolga, és vásárolni, de a mítosz azt állítja, hogy mindig kapni mindent.

Ő Hasonlóan vélekedett a mítoszt, hogy mindent vásárolt és eladott, ami a pénz valóban isteni állapotát.

Legutóbbi mítoszok hívják a legveszélyesebb, mert vezetni egy spirális lelkifurdalás, amelyek kiegészítik linkek indokolatlan fogyasztás további óra szükséges, hogy megfeleljen az ésszerűtlen követelések logikus és semmi indokolja a stressz a természeti erőforrásokat. Mítosz megistenítő pénz romboló hatása az alapjait ésszerű gazdálkodás a társadalom - ma Magyarországon abban nyilvánul meg, teljes erővel. A társadalom nem felügyeli az emberek és szervezetek, valamint a mítosz a mindenhatóság pénzt.

Megvizsgálta a mítoszok nem létezik külön, és egy zárt rendszer, amelyben egyesítjük és összefonódik. Ez nem csak bizonyos akadályok fejlődésének személy támogatja és kiegészíti egymást, mítoszok formájában, képletesen szólva, az acél ketrecben eszméletét. Amint a ketrecben rudak át vannak fonódva alkotnak folyamatos szilárd fal, mítoszok megerősítik és támogatják egymást, amely szokatlan szilárdsága és integritása, a szerelvény. Megkérdőjelezte egy mítosz - az összes többi azonnal felébredt, eloszlassa a kételyeket, és minden megy vissza a helyére. A legtöbb ember számára ez a sejt válik csapda, ahonnan nincs kijárat az egyes, így nincs más választása.

Ez most könnyű arra következtetni, hogy a társadalom alkotó a fejlesztési folyamatban a személy „acélketrec” mítoszok és előítéletek, rabszolgává személy, megtagadva neki a lehetőséget, hogy dolgozzon. Mai társadalomban a fejlődés és a szabad gondolkodás személy számára nem szükséges - szüksége van egy használható fogaskerék a gép az értelmetlen pusztítás a bolygó erőforrásait. Mi ez, és ez lett a társadalomban. Csendes horror, nem?

Célszerű, hogy ismételje meg ezt a következtetést:

Nyugati stílusú társadalom hozzájárul a fejlődés az egyén egy bizonyos szintet, amelynél biztosított, mint egy hatékony blokkoló továbbfejlesztése, és a saját identitását. A hatás a társadalom az egyén végzik nagyon hatásosan, hogy a tagok többsége a társadalom kialakult meglehetősen szabványos „fogaskerekek” társadalmi gépen. Bár a legtöbb egyén tudja folytatni a fejlesztését a fent meghatározott korlátok a társadalom, nagyon kevés sikerül elérni ezt a magasabb szintű fejlődés, „felesleges” fejlesztési és magukat túlzottan fejlett emberi társadalom elnyomja.