A főbb jellemzői a színház, mint művészeti forma - studopediya

1. Színház, mint művészeti forma van egy szintetikus jellegű. Színházi előadások közé tartozik a kifejező lehetőségeit, eszközeit szinte minden szakterületen (literat. Zene izobr.iskusstvo, koreográfia, stb.) Ebben az esetben sem a Művészetek nem fog játszani a vezető szerepet. Jelenleg szintetikus színház érhető el a modern tudomány és a technológia (pszichológia, szemiotika, művészeti).3. A színház létezik, mint egy pillanatnyi kilátás. Minden teljesítmény már csak a pillanatban a játék. Ez biztosítja megértése a történetiség az ötlet a megítélése a színházban. A megjelenítő a színházban közvetlen hozzáférése van, részvétel a munkában. Függetlenül attól, hogy milyen korban játék szereplői.4. A színházi munka nem tárolja a hatalom a közvetlenség, ez már csak a pillanat. Bármilyen transzfer a film lehetővé teszi csak rögzítési intézkedéseket. Ugyanakkor a mágikus művészet eltűnik.

5. Színház alárendelt mint bármilyen művészeti bizonyos művészi idő, az események a színpadon (a születés a munka) egyidejűleg végezzük a cselekmény megítélése a közönséget. A színházban, úgynevezett izolált szakaszában idő - amelynek van egy teljesítmény. Jelenleg a játék 2,5-3 óra, de néhány arra utalnak, amelyben időtartama 5-10 óra. Néha megy néhány napig.

6. A fő médiuma színházi ötletek, akció színész. Az öntött a kép jön létre keretében meghatározott elképzelések játék, annak értelmezése a rendező, de ennek ellenére, a színész olyan művész, aki megtestesíti a saját élő képeket a színpadon.

A színházban rovására értelmezési lehetőség van, hogy kapcsolódnak az aktuális nap probléma a történelmi tényeket az elmúlt napokban.

Esszét a témában: mi a hasonlóság a színház és a szobrászat? 1 p.