A gyermek fejlődésére 2-3 év, hogy fejlesszék a játékot

A gyermek fejlődésére 2-3 év, hogy fejlesszék a játékot
Koráról ...

Lehet, hogy már felfedezték, hogy a baba - ez egy független ember. Ember, aki tudja, hogyan kell gondolkodni, érezni, szeretni, hogy a szépség és úgy érzi, az öröm, a tanulás, a teremtés és a kreativitás. Természetesen ezek a képességek jöjjön a baba azonnal. Minden időszakban a fejlesztési, a gyermeknek az új magasságokba fokozatosan, lépésről lépésre. De ebben a korban - 2-3 év - tartják a pszichológusok átmenet. Azért, mert a gyerekek még mindig látható néhány jellemzője a korai életkorban, és amikor már a határokat, hogy beköltözik az óvodáskortól (3 év).Ezért, valamint a fenti pozitív tulajdonságait a morzsákat, akkor jön az egész az ő engedetlensége, makacsság, konokság. Azt akarja, hogy egyenlő a gyakorlatban, hogy független, ő azt akarja, hogy a választás.

Baba nagyobb valószínűséggel tapasztalnak egyfajta öröm és büszkeség a sikeres végrehajtása a munkát, neki kell érezni méltó és ügyes a szemébe. Felismerve az igények a gyermek - kapsz lehetőséget kapjon a képességeit, személyiségét oktatás.

Néhány szülő szed hanyagul, de rendszeresen mondani egy gyerek, „Te még fiatal, akkor nem sikerül.” és tegyen meg mindent érte, még az a tény, hogy tudta volna magát. Mit kap? Alárendelt és tehetetlen, gyenge akaratú és szeszélyes 3-4 „baby”.

Ennek elkerülése érdekében, kérjük, fogadja el a következő tanácsokat:

- teszi, hogy a gyermek, hogy a műveleteket, amelyeket ő ereje. Még akkor sem, ha nagyon lassan, és elkéstél. Segíts neki, hogy elsajátítsák az elemek önkiszolgáló. megszilárdítása új készségek;

- adjanak neki kommunikálni a felnőttek és társaik. és fokozatosan bővíteni a kört. Például, akkor látogasson el a központ a gyermekek fejlődését, járni nem csak a helyszínen, hogy új embereket, hogy behatoltak parkok, állatkertek, és általában - köszönj szomszédok és a barátok, hogy a gyermek, hogy vásárolni a boltban valamit magadnak, vállakozol a jegyet a jegy gyűjtő, stb

- kezeljük figyelmet a kognitív érdeke és mindent megmagyarázni, bontakozik ki, hogy a szeme előtt a környezetben. Tehát úgy alkot érzelmeit lefordítani ezt a tapasztalatot bele.

A gyermek, mint korábban, nagyon érzelmes - ez olyan csupasz, nagyon érzékeny a dicséret és az elmarasztalás. Mivel pszichológiailag ragaszkodik hozzád, de ez azt mutatja, valódi érdeklődés és az idegenek, különösen akkor, ha kedves hozzá.

Nézeteltérések

Így a folyamat aktív munka, a baba felismeri és elkezdi megvédeni saját vágyak és szándékok. Amelyek nem mindig esik egybe a tiéd - vannak nézeteltérések. Minden, hogy érte - a viselkedésminta és attitűdök a környezet, törpe, mint korábban, nagyon ragaszkodik hozzád. Mit is mondhatnék, még a saját felfedezések és eredmények - sem neki, ha nem figyelni rájuk.

Annak érdekében, hogy a kapcsolatot a gyermekkel, hogy az új termelési szintet - van szüksége:

- méltó, hogy emulált;

- finoman utal a kialakulását önbecsülés kölyök;

- hogy neki annyi lehetőséget aktivitás és expresszió „cselekvési szabadságát”. Be kell, ahogy mondani szokás, „menj a gyermek”, szépen fordult az érdekeit a hasznos irányba;

- ami neki a választás joga. akkor is, ha úgy tűnik, a részletek: „Mit akar viselni egy kabátot? Melyik klub inni lé? „;- mutatnak valódi érdeklődés a tanulmányok és hobbi morzsákat.

Így lesz képes jelentősen enyhíteni a válság a kommunikáció a gyermek eredő fordulóján három év.

„A problémák a szülők és a gyermekek nem léteznek, ahol a szülők és a gyermekek, hogy barátok és valamit együtt csinálni”, Geraldine Cheypi.

Ezért a közös tevékenység a gyermek (objektív és szerepjáték játék, produktív kreatív tevékenységek, sport) most különösen fontos, hogy ne csak a fejlesztési szellemi és fizikai képességeit, hanem a pozitív szülői fenntartása „béke a családban.”

A gyermek fejlődését a játékban, a tevékenység tárgya a termelő tevékenység

Ebben az időszakban 2 és különösen 2,5-3 év az első alkalommal nagyon intenzíven fejleszti fantáziáját. Most a baba lehet aktív egy elképzelt szituáció. Kérd meg, hogy mutassa meg, hogyan punci csendben settenkedik fel a lábukat (áll lábujjhegyen) a feltérképezés és sziszegő kígyó - írja a szerepe a morzsákat kiderülhet csak finom.

A fejlesztés a képzelet és az emlékezet szempontjából releváns termékeny fajta kreatív tevékenységek:

- öntvény az agyag (termék - szobrok), létrehozása a különböző cikkek készült könnyen hozzáférhető anyagokból, különösen a természetes, természetes; Figyeljünk a katalógusunkhoz kézműves gyerekeknek - talán ott talál maguknak egy ötlet, hogy mit lehet tenni a baba este;

- és természetesen - a játék (szerep viselkedés), és mások.

Az utolsó pont, amit szeretnék, hogy maradjon egy kicsit ...

Játszik a gyermek életében 2-3 év

Különösen a történet a játék a gyermek 2-3 éves korig:

Figyelem morzsákat még nem nagyon stabil, főleg az elején a harmadik évben. Ugyanakkor azt is összpontosítani érdekes tevékenység számára, 12-15 percig.

- a gyerek 2-2, 5 éves történet a játék sokkal változatosabb tartalom, mint korábban, de ugyanakkor, amely bemutatja a mechanikai hatása az emberek körülötte, ő nem vesz részt a teljes értelemben vett.

- 2,5-3 év - törpe fokozatosan és lelkesen részt szerepjátékok: tükrözi a saját játékélményt, és figyelembe szerepéről az orvos, az eladó, anya, stb - feltételesen hajtja végre az akciókat a felnőttek ..

A téma a játék - ez egyszerűen lehetetlen, hogy írjon dióhéjban, ezért hoztuk létre a site „A Sovonka” speciális szakaszok:

- „A legjobb oktatási játékok a gyermek 1-3 éves”, ezeket a cikkeket segít helyes tájolása a modern játékipar és lehet választani, csak biztonságos, de előnyös a személyisége fejlődését a gyermek játékok.

Különösen óvatosan meg kell kezelni a rajzfilm a mindennapi életben a gyermek - erről többet itt: „Animáció mint nevelési eszköz. vagy rendellenességeinek a gyermek elméje? "

Nyelv fejlődését a gyermek 2-3 éves

A gyermek megérti a beszélgetés nem csak arról, hogy mi történik, közvetlenül előtte a pillanatban, hanem a kis eltűnését jelentették be a látóterében.

Egész évben, a memória javul. gyerek emlékszik, nem csak mi volt ma reggel, de emlékeztet öröm a fényes pillanat az élet, például ment a cirkusz és állatkert. És együtt a fejlődés a beszéd, a különböző emlékek merülnek fel még a szavakkal.

Az aktív szókincs, a gyermek. három év, jelen lehet az 1200-1500 szót és így tovább. Baba elkezdi építeni mondat 3-4 szó és csoportok egymással javaslatokat. Ezen kívül ő próbál építeni rendesen, például csökkenő főnevek, stb

Néhány tipp, hogy fokozza a fejlődés és a korrekció a beszéd a kisgyermek:

- Folyamatosan ösztönözzük morzsákat párbeszéd kapcsolódó témákról alapuló személyes tapasztalat;

- Továbbra is megismertesse a külvilággal a folyamat megfigyelése, játékok, a történet, irodalom;

- Ügyeljen arra, hogy a formálódó nyelvtanilag helyes beszédet a gyermekek, a hang kultúra.

A fejlesztés a zenei hallása

Bebizonyosodott, hogy az ő szellemi fejlődését a megfelelő típusú a gyermek zene, jótékony hatással van, a kreativitás, segít neki, hogy pihenjen bizonyos helyzetekben, felkészülni ágy, vagy éppen ellenkezőleg, hogy érezd, hogy gazdagítsa az érzelmi életét. Hogy segítsen, hoztunk létre egy részén hanganyag. amely magában foglalja egy teljesen más irányba gyermekek zenei: folk népzene, a klasszikus instrumentális zene, gyermek népszerű zenei, hangszeres - a természet hangjai a gyermekek számára, és így tovább.

titkok képzés

A baba már több, mint valaha, nagyon érzékeny az intézkedések az emberek körülötte. Figyeljük meg, hogy ő betartja és hallgatja lelkesen felnőtt beszélgetést. És nem csak kövesse ezt a párbeszédet, hanem próbálja megérteni, próbálta megérteni során a gondolatok, a következtetések levonása.
Valójában - ez nem csak kíváncsiságból. Saját „gyermek” szinten, próbálja megérteni a logikáját a tevékenységek és cselekedetek szoros felnőtt, megkezdik a program viselkedését.

Tilalmak - hangulatok, hiszti ...

És ha a korábbi időszakban a gyermekkor - a káros hatások, a gyermek is csak elvonja, de most akkor több és több ez meggyőző - „miért nem lehet tenni.” Egy példa a pozitív állásfoglalás ezt a helyzetet élénken a cikkben: „Az első tilalmakat vagy hogyan tájékoztassa gyermeke,” Nem! "

Maradj közel.

Ahhoz, hogy megtudjuk, a torna és izgalmas játék órákat gyerekeknek A pénzügyi év és három hónap - olvassa el a cikket „torna gyerekeknek 1 év 3 év”

keményedés


Mi őszinteség kívánunk Önnek és gyermekének sikeresen meghódítani új távlatokat átfogó fejlesztés!
Csapat Site "Mi Sovonka".