A gyermek fejlődésére 6 hónapos anya enciklopédia 2 év

Magabiztosan fut, ugrál, guggolás. Ugrik két lábon előre vagy felugrik, miközben egyensúlyt, és csökken. Magától lábujjhegyen legalább hat vagy hét lépésben. Képesnek kell lennie arra, hogy álljon támogatás nélkül egy lábon legalább 2 másodpercig.Ő üti meg a labdát egy kézzel. Ő dobta a labdát két kézzel a mellkas, alsó, mert a fejét. Elkap egy labdát dobott közelről, két kézzel. A gyerekek fele ebben a korban lehet fogni egy labdát dobott egy 2 méter távolságban. Ő dobja a labdát át az akadályokat. Van egy sokkal magabiztosabb és összehangolt álláspontot, amikor a nagy rúgást a labdát úgy, hogy hengerelt (összehasonlítani a helyzet a szám az előző lépésben). De a sztrájk még nem erős, és nem mindig a közepén a labdát (ábra. 55).

A gyermek fejlődésére 6 hónapos anya enciklopédia 2 év

Saját fel a lépcsőn. Sok gyermek képes felmenni, váltakozó lábakon: elhelyezés egyik lábát minden lépésnél, amikor felkapaszkodott (vesd össze kisegítő lépéseket az előző lépésben).

Ő ül egy tricikli és tolta a lábát a földre. Pedálozás és a kerékpározás csak a gyerekek fele 2,5 év.

Evés magabiztos, egy kanállal. Ha még nem használt villát, akkor már tudja, hogy gyorsan megtanulják, hogyan kell enni, és egy villával. Háztartási ismeretek. Sam felveszi, és leveszi a zoknit, nadrágok, rövidnadrágok, kabátok és egyéb nagy kényelmes ruhát erre. Egyes gyerekek kigombolni és gombolta néhány gomb. Tie cipőfűző nem képesek.

Minden gyerek ebben a korban képesnek kell lennie arra, hogy önállóan mossanak kezet szappannal és szárítsuk meg egy törülközővel.

Az Önök segítségével, fogmosás fogát.

Az egész nap tartani a tiszta - beszedik a bili vagy WC-vel. Első a WC önmagában csökkenti és növeli a nadrágot, de néha segítségre van szüksége, hogy csat.

Játék. Összegyűjti a piramis 4-8 gyűrűk csökkenő - első drót a legnagyobb gyűrűt, majd kisebb és kisebb. Ez teszi ezt, miután a show. Ha a gyermek jól van a piramis, és érdekli, akkor mutasd meg neki, és felajánlja, hogy egy bonyolultabb változata: össze egy piramis fejjel lefelé - egy kisebb és egy nagyobb gyűrűt.

Épület egy tornyot, amivel 7-8 és több kockát egymásra.

Miután felnőtt demontratsii építőkövei egy gőzmozdony.

Játszhat több komplex terület építési fa kubikov.Prichem ha először a show után épít egy felnőtt, akkor majd elkezd önálló szerkesztés, átrendezése, össze épületek. 2,5 év alatt több mint a fele a gyermekek saját építeni egy „híd” (két kocka van mellé egy kis rés, és az egyik a tetejükön), „mozdony” (egy sor kocka tetejére helyezzük a másik egy cső).

Koncentrál 4-6 geometriai formák (kocka, gömb, tégla, prizma, henger, kúp). Ha megmutatom neki az egyik alak, a többi fog választani, és megadja ugyanazt. Mérkőzések alkalmazó, háromdimenziós geometriai alakzatok megfelelő nyílások formájában. Kiválasztása, egymásra sík geometriai formák, hogy a minta. Amikor megpróbál beilleszteni tárgyak kevésbé próbálják nyomni a rossz tárgy a másikra erővel. Amikor játszik a párna is kibír számok a jobb lyuk, vagy a megfelelő formákat. 2,5 év játszótér javult történet játék. A gyermek nem rendelkezik két, három vagy négy egymást követő lépéseket: például etetés egy baba, szalag, és aztán az ágy; terhelések játékautó, akkor hajt, és eltávolítja.

Kocka, tervező és segédanyagok kezdődik, hogy a saját egyszerű történet épületek és felszólítja őket: .. House, garázs, autóbeálló, stb helyett a hiányzó játékok jönne néhány elem helyettesítők, így kapcsolja be a képzelet. Néhány gyerek elkezdi használni ezeket az épületeket a történet a játék a gépen, medve, baba.

A játék egy szerepét és jellegét - a „család”, „az orvos és beteg”, stb Normális esetben, ha játszik a család baba utánozza neme: a lány - anyám, az a fiú - a pápa ... A gyermek vehet a szerepét más rokonok. Ha bizonyítja, orvos, ez az, amelyre ő megy a klinikára. A telek a szerepet játszanak, amíg egyszerű és rövid. Például, az orvos nézi a torokban, majd ad egy tablettát. Az ő szerepe a cselekmény szolgálja, de nem hív, nem azt mondja: „Én orvos vagyok.”

Már 2,5-3 év, láthatjuk a különbséget a használata látszólag azonos játékelemek, attól függően, hogy a gyermek neme. Lányok akár 6-szor nagyobb valószínűséggel fordulnak játszani a baba. A fiúk inkább tech játékok. Ha a lányok érdekel a baba megjelenik a játék jelenetek a hazai természet (mosás, takarítás, főzés vacsora, és így tovább.) A fiúk játszanak babákkal zajlik építésével kapcsolatban helyzeteket, a szállítási szolgáltatásokat. Például a fiúk építenek házakat babák, babák szállítják autók és a tulajdon. Meg kell vásárolni egy közepes méretű autók. Különösen vonzó a gyermek gép- jármű nyitható ajtók, mert ez a gép egy találós kérdés: mi van benne?Két-, három éves gyerek fogja kényszeríteni az úgynevezett puzzle-játék, amely lehetővé teszi, hogy összegyűjti vicces képek két, majd további részletekért. A gyermek lehet rendkívül szenvedélyes játék, néha nehéz, hogy elvonja tőle. Csendben végzi megszokott akciók. Szomorú, dühös a hiba.

A játékban, és működik törekszik függetlenségét, azt mondja így: „Én magam.”

Úgy kezdődik érdeklődés nézni a játékot a többi gyerek. Ő megpróbálja utánozni a keresetet a játék egy másik gyerek. Teszi kísérletek, hogy együtt játszanak 1-2 percig. Aktívan részt vesz a szabadtéri játékok egy csapat gyerek. Ő megérti, hogy szükség van a szabályok betartását a játék: ez a sor - most én jövök. Megjegyzi, és végrehajtja más egyszerű játékszabályok. Ettől kezdve a teljes fejlesztés a gyermek igényli a kommunikációt társaik, legalábbis a játszótéren vagy a környéken gyerekek.

Kezdve az óvodában 2,5 év is kevés az a gyermek fejlődésének. Ismétlem, hogy folyamatos kommunikáció más gyerekek egy óvodában lesz hasznos: 3 év, lányok, mert a lányok jobban és gyorsabban megszokja az óvoda. A fiúk elkezdenek óvoda késleltethető legfeljebb 3,5 év.

Felhívja. Beletelik egy ceruzabél (általában a jobb oldali) kezét. Capture még mindig nem az igazi, de két éves gyermek megfog egy ceruzát már nem körül öklét, és tartja a hüvelyk és a szomszédos ujjakat. Alapvetően elfog három ujját. A gyermek, utasításai önszántukból, vagy felhívni egy pont, kör alakú squiggles.

K 2 év és 6 hónap kell ismételni a felnőttek számára készült vízszintes vagy függőleges vonal, zárt görbe vonal (hibás kör vagy ovális), a latin betű V (tick). Egyes gyerekek ebben a korban te és ismételt minta a kereszt. Ha a gyermek kiderül jó sorsolás után show, tanítsa meg neki, hogy másolja a minta képét. Ez a feladat bonyolultabb, mert ha másolni, szemben a show akció, a gyermek nem látja, hogy ezek a számok állították.

2 év fokozott aktivitás a tanulmány a környezetet, de még nem alakult egyfajta óvatosság és a tudatosság a potenciális (ábra. 57).

A gyermek fejlődésére 6 hónapos anya enciklopédia 2 év

Azonban ebben a korban, ez már lehetséges és szükséges magyarázni, hogy a gyermek a tűzveszély, éles tárgyak, magasság, utcai közlekedés, és így tovább .. Ennek során a mindennapi életben kell figyelni, hogy a saját gyermeke jó viselkedését. Például, nem lehet átkelni az utcán a piros lámpánál, akkor is, ha a kilométerenkénti nem lát autók. Meg kell mondani a gyermek az összes lehetséges kellemetlen következményei rossz, veszélyes viselkedést. Meg kell győzni a gyermek szükség, hogy kérjen tanácsot és engedélyt a felnőtt potenciálisan veszélyes helyzetekben.

Kommunikáció (beszédfelismerés, érzelem). Gondosan kövesse az utasításokat (utasítások), amely három lépésből áll: Vegyünk egy csésze, bemegy a konyhába, és tedd az asztalra. Hajt végre tisztán szóbeli utasítás segítsége nélkül gesztusok és mutatva fellépése egy felnőtt. Közel három évvel a gyermek képes megjegyezni, és végre egy 4-5 egymást követő helyes cselekvés. Például, kövesse az utasításokat: Kelj fel a székből, jön az asztalra, hogy egy ceruzát az asztalra, hogy egy ceruzát, és tedd egy székre. Ha bejelöli ezt az ügyességi kell jegyezni, hogy néhány gyermek ebben az időszakban megfigyelhető engedetlenség csúcs.

A többi gyerek, ez a csúcs már elmúlt, és válnak jobban kezelhető. A gyermek nem olyan makacs és makacs, mint ő volt a második életévben. Kisebb mértékben frusztrált azzal az igénnyel, hogy várjon során a tilalmat. Ez lesz érzelmileg visszafogott, amikor irányban :. „szükséges”, „jobb”, „vár”, stb Azonban nem minden lehet még értékelni a jóság, vagy nem érti a büntetést. Úgy érzi, nehéz és beteges ember a családban. Másképp viselkedik, valaki megtartja azokat, és valaki éppen ellenkezőleg, nem hallgat. Felnőttek folytatni kell az ajánlások végrehajtását a tiltás és a büntetés (lásd. A korai szakaszában a második életévben).

A 2 éves gyermek éli és más érzelmi állapotok: gyengédség, szeretet a felebarát, együttérzés, szánalom, harag, féltékenység, szomorúság, öröm, harag (agresszió), a félelem, érdeklődés a növény- és állatvilág, a természeti jelenségek. Ő kezdi érezni a szépséget. Érzelmileg érezni egy szeretett elzárva a gyermek megértése helyzetekben. Képes megérteni az öröm és a bánat egy másik gyerek. Meg tudja határozni állapotát: fáj, örülök, szeretnék, stb

felnőtt értékeli ( „rossz”, „jó”), attól függően, hogy az érzelmi és az egyéni jellemvonások és attitűdök magát. Van egy hosszú távú érzelmi memória. Emlékeztet korábbi érzelmek, találják magukat a különböző helyzetekben. Úgy emlékszik, és megérti, hogy a nyaralás, egy bulin - szórakoztató; ha beteg - kellemetlen, rossz.

Továbbra is hangsúlyos érzelmi kötődés az anya, apa, közel felnőtt. Gond, amint távoznak, de hamar megnyugszik, kevesebb, mint az életkor.

Van egy alapvető ismereteket mennyiségi viszonyainak - egy és sok. akkor végezzen vizsgálatot, hogy ellenőrizze ezt a megértést.

Tedd az asztalra, az egy dolog, hogy a legjobb édességet, másrészt - néhány édességet. Akkor kérdezze meg gyermeke mutatni, „Ha az egyik édes, és ahol sok?”

Half éves gyermekek 27 hónap megérti a jelentését a „könnyű”. A két objektum azonos méretű, de különböző súlyokkal megmutatja könnyebb.

Arra összpontosít, négy színben. Kiválasztja azokat a modell vagy kérésére egy felnőtt, „Adj egy piros kocka.” Arra a kérdésre: „Milyen színű a kocka?” Helyesen azonosítja 1-2 színben.

Válaszok a kérdésekre a felnőtt a képre, ha a cselekmény és a karakterek jól ismerik: „Ki (mi) a” „Mit?” Tudsz mondani a tartalmát a kép két vagy három mondat.

Ha megmutatom neki a gyerek ismerős tárgyak (labda, pohár, kanál, bot, sapka, és így tovább. D.), és kérje, hogy hogyan hívják őket ( „Mi ez?”), Majd a két és fél évvel azt kéri az összes objektum.

Arra utal, hogy sok testrészét.

Aktív szókincs olyan nagy, hogy számolja meg a szavai a gyermek szinte lehetetlen.

Azt mondja magáról: „I”, „megyek”, „én”. Néha mondja magát, név szerint szeretett karaktert vagy egy közeli felnőtt. Ez használ a névmás „te” és a „mi”.

Ez választ ad arra a kérdésre, hogy „Mi a neved?” Az egész vagy egyszerűsített.

Elkezdi hívni nevében a szülők, felnőtt rokonok, barátok gyerekeknek. Arra a kérdésre: „Mi a neve az anyja?” Felhívja a nevét „Tania” és nem „mama Tanya.”

A legtöbb gyerek azt mondta, bőbeszédű mondatok (3-4 szó).

Beszélgetés társaik játék közben.

Továbbra is kérdéseket feltenni: „Mi ez?”, „Ki ez?” Beállítja az irányadó: „Hova?”, „Hol?”, „Hogyan?”. A második fele a harmadik életévben, ott van a kérdés: „Miért?”.