A gyermeknek fájó lábak térd alatti okok, mit kell tenni

Az okok, amiért a gyermek fájó lábak, lehet elég sokat - az elemi fáradtság, sport vagy a tánc, ami nagy terhelést jelentenek a betegségek a mozgásszervi rendszer. Ez lehet kényelmetlen ágy vagy a cipők nem a méret. Ennek az az oka gyakran és ortopédiai patológia vagy helytelen testtartás. Az ilyen panaszok mindig figyelemre méltó, és figyelembe véve a lehetséges negatív tényezők, de ha nem jelenne meg gondos elemzését követően, a szülők kell arról, hogy forduljon orvoshoz.Egy orvosi szempontból, az oka az ilyen fájdalom lehet egy fordulópont, és a szívbetegség nem korábban azonosított és a fertőzés az ízületek. Mindenesetre, az állandó panaszok jelenléte szorongásos tünetek, mint duzzanat, bőrpír az út csak egy - a klinikára kivizsgálásra.

gyakori okai

Ne gondolja, hogy a gyerekeket nem lehet kitéve kellemetlen érzés a végtagokban. Az első kifogást kell kérdezni a gyermek helye helyét fájdalom, jellegét, alaposan vizsgálja meg a lábát semmilyen kárt adja meg a hozzávetőleges időpontját és előfordulási gyakoriságát. Ha ez csak a fáradtság, a baba számára lehetővé kell tenni, hogy csak feküdni és pihenni, a felmelegedés könnyű masszázs használatát érzéstelenítők kenőcs, azonos korú.

A gyermeknek fájó lábak térd alatti okok, mit kell tenni

A periodikus ismétlése a panaszok kell gondolni látogatás egy orvos, mert ez nem okoz lehet elég sokat. És hát, ha ezek a dolgok jogos, mint például:

 • különösen a növekedés és fejlődés a gyermek teste;
 • zúzódások, sérülések, nem meglepő egy ilyen időszak;
 • hiánya vitaminok vagy ásványi anyagok miatt felgyorsult növekedés vagy az évszak;
 • erős érzelmek vagy lelki stressz;
 • trükk, hogy valahol nem megy.

Ha a végtagok sérült, vérömleny, vörösség, ödéma, duzzanat az ízületek és (vagy) a hőmérséklet, ami azt jelzi, egy belső gyulladás, azt várhatnánk, az oka a riasztást, különösen, ha vannak panaszok és éjszaka. Például:

 • katona szívét (hipotóniás típus);
 • szívbetegség;
 • veleszületett szív- és érrendszeri betegség;
 • súlyos szisztémás betegség;
 • fertőzéses ízületi gyulladás;
 • onkológiai patológia;
 • Shlyattera betegség (akut fájdalom, ahol a ín csatlakozik a patella);
 • Más különböző betegségek, ahol a fájdalom a lábak - csak egy része a tünetek.


Fellebbezés az alapellátás gyermekorvos csak az első lépés a hegymászó egy hosszú és unalmas út felépülést betegség.

A gyermeknek fájó lábak térd alatti okok, mit kell tenni

A nyilvánvaló és indokolt tényezők

Fájdalom, okozta elemi funkciók a gyermek testének ridómanövekedést sokkal gyakrabban, mint más lehetséges okokat. A növekedés mértéke a csontok, az izmok, csontváz, ínszalagok és vérerek fölgyorsítják anyagcserét, ahhoz a tényhez vezetnek, hogy a véráramlás mozgás közben növekszik, hogy a kínálat szövet, és abban az időszakban a kikapcsolódás és pihenés - csökken. Ez okozza a görcsös fájdalom. Néha, annak érdekében, hogy távolítsa el őket, ahhoz, hogy masszírozza, vagy dörzsölje a lábak. Ilyen növekvő fájdalmak tarthat akár 7-10 év, és ezért egyes esetekben - akár serdülőkorban.

A gyermeknek fájó lábak térd alatti okok, mit kell tenni

Hiányzó vitaminokat és ásványi anyagokat, ami fáj a lába, az orvos meg tudja határozni a kapcsolódó okokból, mint például levertség, fejfájás, csökkent aktivitás, sápadtság és levertség. Ez oka lehet szüntetni segítségével vitamin komplexek, frissen facsart gyümölcslevek, megfelelően kiegyensúlyozott étrend. Vitaminhiány jellemző a gyermekek, akik egy kicsit a szabadban, inaktív, nem vesznek részt a testmozgás.

Erős érzelmek és a stressz a nehéz helyzetek, amikor a bűntudat vagy elvesztése egy szeretett elvesztése a kedvenc játék, vagy a nehéz helyzeteket a társadalomban. Néha fáj a lába nem jelennek meg, de mintegy 50% -ában - ez egy kifogás, ürügy lehet valamit csinálni, nem megy a kívánt kapcsolatot. A baba nem szabad büntetni az ilyen változások, meg kell kérdezni, hogy mi is szorosan bántja, próbálja meg kideríteni az okot, távolítsa el azt, amennyire csak lehetséges.

Egy egyszerű módja annak, hogy megszabaduljunk a csontból a hüvelykujj! Az eredmény nem fog sokáig tartani! Olvasóink megerősítették, hogy sikeresen használta ezt a módszert. Miután gondosan megvizsgálta, úgy döntöttünk, hogy ossza meg veled.

A gyermekek általában gyakori sérülése a végtagok. Zúzódások, törések, ín rándulás, zúzódás - az elkerülhetetlen költségei fokozott érdeklődést az őket körülvevő világot, a vágy, hogy behatoljon a tiltott hely a gyaloglás és aktív szerep-játék. Ez a fajta sérülés hirtelen jelentkező, általában éles fájdalom és súlyos tünetek, amelyek lényegében megfosztja a képessége, hogy az aktív mozgás. Az ilyen helyzetek megoldható csak trauma, majd szigorú kezelése a szövődmények megelőzése. Az első, hogy szenved a láb részeként a lábát, ami megkapja az első csapást.

A gyermeknek fájó lábak térd alatti okok, mit kell tenni

A fájdalom a láb is található egy természetes magyarázatot formájában kényelmetlen cipő, bőrkeményedés vagy benőtt körmök. Ez könnyű azonosítani, alaposan megvizsgálta a lábát a gyermek (az említett része a láb), vagy csak meghallgatását követően a panaszt. A kis ember néha nem eléggé következetes figyelembe az oka az aggodalomra, így a gyerekek és a felnőttek különös figyelmet kell fordítani.