A koncepció a szeretet a védikus kultúra

A koncepció a szeretet a védikus kultúra
A szerelem egy központi téma Ved. A Védák modern kutatók találtak több mint 60 elnevezések egy ilyen általános jelenség a „szeretet”.A Védák több szinten a szeretet.

Az első primitív hívják Trishna. Trishna azt jelenti, „szomjúság”. Például, ha valaki azt akarja, hogy igyon, ő nem kér egy pohár vizet, függetlenül attól, hogy szereti, ha szeretne csatlakozni velük stb A férfi egyszerűen veszi és az ivóvíz. Ugyanez hozzáállása egyik emberről a másikra hívják a Védák Trishna, „önző szeretet”. Ez nem is a szeretet és csillapíthatatlan vágy, hogy rendelkezik egy másik (test, szépség, képesség, stb.) A kriminológia, mint a „szeretet” hívják nemi erőszak. Ez a legalacsonyabb formája a szeretet, ha beszélünk a szeretet szempontjából vonzereje egy lényt a másikra.

A következő típusú szerelem - matematikai Saram. „Pillangók a gyomorban.” Ez a szeretet mindenki által ismert - ez az úgynevezett „fiatal szerelem”, „első szeretet” vagy „romantikus szerelem.” Bizonyos értelemben, ha ez a szeretet nyilvánul fenntartható, úgy nevezik, mint egy plátói szerelem.

A koncepció a szeretet a védikus kultúra


Továbbá, egy magasabb szintű - ez egy erős kötődés kommunikálni az ellenkező nemű. Ez a fajta szeretet hívják kama. dédelgetett ragaszkodás. Az erőssége ennek a szeretetnek nagy. Az összes szép a világ Kama uralkodjanak a házastársuk. Nagy birodalmak épültek csak bűvészmutatvány egy gyönyörű nő. És ez a hullám, akkor összeomlott.

Kama Krishna mondja a „Bhagavad Gita” legrettegettebb betegsége egy élőlény. Kama nem más, mint az eredeti vágy, hogy szolgálják és szeretik Istent, hogy mutáció hatására az anyagi természet.

Krishna azt tanácsolja, hogy meghódítsa kama, egy erős fegyver a transzcendentális tudás, amely magában foglalja az ismeretek transzcendentális hajléka az Úr és társai a lelki világban.

Továbbá, a Védák beszélhetünk lelki szeretet. A lelki szeretet az elejétől a végéig az érdektelen.

Ez eltér az anyag a szeretet abban rejlik, hogy a tárgy a lelki szeretet Isten az, aki teljesen más, uram, gyermek vagy szerető. Az anyagi világ tükörképe a lelki világban. Minden kapcsolatot, hogy látjuk itt, örökké nyilvánvaló a szellemi valóságban. A szeretet az alapja a lelki világ és szellemi kapcsolatok.

A koncepció a szeretet a védikus kultúra

A lélek szőtt szerelem, és szőtt szerelem ruhája, a környezet, a szokások és a hang.

Ahhoz, hogy megértsük a lelki szeretetet, mely a szanszkrit neve prema. először meg kell érteni azt az elvet az örök valóság, ahol nem egyetlen gramm számít.

Mi tükrözi az alsó, a világ csúcsát a lelki szeretet az anyagi világban. Ez - az egyik legmélyebb titkait védikus tudás, és megérteni azt kell kommunikálni egy hiteles lelki tanítómester.