A macska család (felidae) vadmacska, a gerincét a fizikum megjelenése az oroszlán terjedését

A macska család (Felidae)

Ily módon a tipikus képviselője szolgálhat a közös macska - egyszerű, családfa macska, rövid haj és a hosszú farok - a macska, aki képes saját halászati ​​zsákmányukat a falak otthonunkban vagy közel hozzá.Azonban elképzelni az akció Tiger vagy Panther, hasonlóan a macska, nem szabad elfelejteni azokat a törvényi, amellyel már többször felmerült a tanulmány az állatvilágban: minél nagyobb az állat, annál nehezebb vigye a terhet a saját testéhez, mivel nőtt a lineáris méretek kétszeres térfogatú és ezért a tömegnövekedése 23 = 8-szor, és az izomerő - csak 22 = 4-szer, stb ezért, a gerincét egy oroszlán vagy tigris teljes, úgy tűnik, a hasonlóságot a csontváz egy macska, még egy redukált formában (az ábrán .. ) inkább masszív, és Senki még nem láttam semmilyen állatkert, hogy ébren egy tigris vagy az oroszlán nyújtás, ívelt a gerince, hűvös, mint egy macska nem. És ha néha csintalan macska felugrik a tetején a két méteres szekrény, akkor nem következik, hogy a tigris, akinek a teste minden 7-8 hosszabb egy macska lenne képes ugrani a magassága 14-16 m (ha tudta volna, hogy ez nem nem lenne lehetséges az állatkertben, hogy tartsa ezeket a ragadozók félig szabad állapotban a sziget állatok).

Lev. Terület élőhelye oroszlánok - magas vagy benőtt bokrok Afrika területén, és néhány országban Délnyugat-Ázsiában. Az év első felében a múlt század, a Lions még mindig megtalálhatók a sztyepp régiókban India, valamint a történelem hajnalán élt és a Balkán-félszigeten, és a hős a görög mitológia Heracles (Hercules) öltözött a bőr az oroszlán, akit megölt.

Ezen a hatalmas területen oroszlánok kerültek bemutatásra számos alfaja amelyek különböznek a fejlettségi férfiaknál sörény és bizonyos funkciók színű.

Azonban az elmúlt száz évben, ez a veszélyes ragadozó számos területén hazájuk már elpusztult, vagy már nagyon ritka, és csak a mélyben afrikai oroszlánok védi a tartalékok, így vadászik rájuk csak külön engedéllyel. Ami az oroszlánok szereplő állatkertekben, ők az egyik generációról fajta fogságban már a félig háziasított állapotban.

Színező oroszlánok, mint a legtöbb más sztyeppei és félig sivatagi állatok, többnyire sárgás, így ezek a ragadozók sunyi fel a termelést. Azonban az újszülött kölykök egy sárgás háttér áll egy sötét foltos mintázat, emlékeztet a jellegzetes foltos színezése sok más macskák, mint a leopárdok. Ebből következik, hogy az egységes színű ruha oroszlánok késő alkalmazkodás felmerült kapcsolatban az átmenet az élet a nyílt terek. A hímek a nőstények különböznek bozontos sörénye, így számukra különösen fenyegető pillantást, bár néhány helyi formák sörény viszonylag kevéssé fejlett; valószínű értéke oroszlán sörényét - elrettenteni kevésbé merész ellenfél alatt harcol, mert birtokában nő.

Ellentétben a macskák oroszlánok (és tigrisek) nem fára mászni, és nem teljesen éjszakai állatok, amely befolyásolja a szerkezet a tanulók, amelynek méretei nem olyan változatosak, mint a macskánk (a tanulók egy oroszlán és egy tigris kerek ). Lions ragadozó gyakran válnak patás emlősök.

Lions általában vadásznak kis csoportokban, amely egyesíti a törekvés a ragadozó csapdába. Néha lesben zsákmányukat a locsolás, és a sötétség leple alatt a kiválasztott szereplő kerítés mögött állatállomány.

Cubs születnek látó; nőnek lassan, és csak öt vagy hat év, ivarérett kort. Így a család (oroszlán egy fészekalja) tartja össze az évek során, néha ragadozók összegyűjteni kisebb csapatokban. Ilyen nepotizmus tükröződött az örökölt szokások oroszlánok. Ezek könnyen képzett (ami nem igaz a házimacska), és megtanulják, hogy végezze el a különböző szobák az cirkuszi előadások. Fogságban született, és valamilyen oknál fogva nem hozott anya oroszlán kölyke az élet kötődnek a szoptatódajkák kutyák és megőrizni a békés kapcsolatok az ő gyerekkori barátok, akikkel játszott a fiatal oldalon.A állatkertek többször kapunk tigrolvy - egy hibrid átmész tigris oroszlán és leopon - keveréke a fiatal és leopárd (Leopard).

Tiger. Még az utóbbi időben, a tigris volt elterjedt Ázsiában, a déli partján, a Kaszpi-tenger (különösen a Talysh alföld Azerbajdzsán), a mi közép-ázsiai köztársaságok, India, Indokína, a szigetek Indonézia, Tajvan, Dél-Kínában és is kifejezett alfaj Ussuri régióban. Ellentétben az Oroszlán tartjuk sűrű bokrok és a nád, ahol a jellegzetes színező kereszt fekete csíkok jól elrejti között függőlegesen kiálló szára; termelés jelenleg kereskedik, mint az oroszlán, és a nappali, és éjszaka,

A macska család (felidae) vadmacska, a gerincét a fizikum megjelenése az oroszlán terjedését

A mérete a Tigrisek nem rosszabb, mint az oroszlánok, hanem azért, mert nincs meg az a sörény és úgy tűnik, kisebb. Különösen a nagy szibériai tigris és a tényleges méretét, és hála a vastag bunda öltözködés, lehetővé téve számukra, hogy kitartóbb zord tél Amur régióban.

Mint az oroszlán, kölykök lassan nőnek és közelében marad az anya 3-4 éves. Mivel az ilyen nepotizmus által fiatal kölykök egyszerűen képzett, és gyakran jár cirkuszi előadók.

Az elmúlt évtizedben a Tigrisek sok részén az egykori élőhely keresztülment kiirtását. Így a végén a múlt század, találkoztak területén modern Azerbajdzsán és 1922-ben egy tigris kisétált meggyilkolták közelében Tbilisi; Most az állatvilágban a Kaukázus, ők már nincsenek jelen. A Távol-Keleten, Ussuri tigris alfaj szorult kevésbé lakott területeken, ahol él rovására vaddisznók, amelyek önmaguk kártevők növények. Ott készítették védelem alá, mint egy ritka, közel a kihalás az állati és értékes állat az állatkertben. Erre a célra, tapasztalt tigrolovy hogy a fiatal állatok élve, nyomja őket őrző anya.

Más típusú macskafélék fauna a Szovjetunióban. Emellett tigrisek a Szovjetunióban találtak egy tucat faj a macska család, amelyből röviden megvitatják csak a négy fő típus.

Leopard, párduc vagy leopárd. - a három nevet, hogy mindig ugyanarra a fajta ragadozó állat szép sárga-narancssárga színű számos fekete foltok. FIELD való terjedése (amelyben bemutatják a különböző helyi alfaja) nagyon széles: a már csaknem az egész Afrika, Dél-Ázsiában és a keleti keresztül Priamure túlnyúlik 50 ° c. w. Bars - egy ősi orosz neve is megtalálható a klasszikus irodalom (lásd: „A kezdő” M. Yu. Lermontova.), És ez néha úgy időzítve, hogy több északi alfaj belül fauna a Szovjetunió; Panthers nevű formája India, Indokína és Indonézia, és a név „leopárd” kifejezés az afrikai képviselői e faj. Azonban ez a szétválás a magyar szinonimák nem általánosan elfogadott és zoológusok mondjuk helyi földrajzi alfaja különböző latin nevét is. Állatkertekben, néha láthatjuk a Fekete Párduc - nem egy speciális fajtája, és csak színes formában közönséges párduc - egy ritka örökletes fajta, hasonló, például a róka, róka, róka között találhatók rendes.

Leopárdok kisebb tigris; ez rugalmas és agilis ragadozók, a lakosság a hegyvidéki erdők jó mászók és a fák. A világos színek a bőr nem zavarja a fenevad lappang a sûrû erdõt, ahol a fekete foltok, és neki arany háttér színe egyezik az árnyékban a levelek és foltok a napfény, futott az erdő lombkoronája alatti. A szaporodási időszakon kívül magányosan nomádkodás (és ezért nehezebben szelídítés és képzés).

Snow Leopard, Snow Leopard, vagy - a lakója a hegységek Közép- és Közép-Ázsia, és ellentétben a leopárd, hegyi állat. Ő él zord éghajlatú, vastag szőrzet öltözött színezés hasonlító leopárd bőr, de halványabb tónusú.

A hiúz elterjedt az erdőben zónában mindkét félteke, bár sehol sem gyakori, és néhány helyen már elpusztult. Amellett, hogy az erdők a tajga típusú és megtalálható a délebbi hegyvidéki erdők. A méret a hiúz szinte megegyezik egy leopárd, de a test az ő raktári. A jellemző a hiúz - köteg a fülét, és egy rövid farokkal. A testét viszonylag rövid, és hosszú lábak. Ezzel a test állomány több, mint más macskák, igazított távoli átmenetek és mozdulatok a hóban. Azonban ügetés tökéletesen fára mászni: ül valahol egy vastag kurva, ő vadászott zsákmányt, s vastag, puha szőr fehéres színű homályos foltok kitűnően egyezik a színe a fa kéreg, fuzzy hó és benőtt zuzmó.

Különleges hely között a más fajok a család macskája vesz egy gepárd. Ez a nagy állat (test hossza körülbelül 1 m, a magassága a vállak - 65 cm). Az ő megjelenése váratlanul egyesíti a macska fejét, és Barsovy típusú színek testalkatú hasonlító agár: sovány, magas lábak és mancsok karmokkal nevtyazhnymi tompaszög. Ez a sajátosság van kötve az élethelyzet, amelyben élnek gepárdok - a lakosság a sivatagok és félsivatagok Afrika és Ázsia. Hatálya a gepárd és jön a Szovjetunió - Türkmenisztán délre, de megtalálható a Szovjetunióban nagyon ritka.

Vadászat Guepard túlnyomórészt kis rágcsálók és antilopok. Szerint a raktárba test tud futni nagyon gyors, mint egy farkas a törekvés ragadozó a repülőgép-eltérítés (ellentétben az ügetés és a kis pusztai macska, őse a mi otthon). Cheetah könnyen megszelídített, és néhány országban (India, Irán) már régóta használják a vadászat helyett egy agár kutya.

Forrás: Yahontov AA Állattani tanár: GERINCHÚROSOK / szerk. A. V. Miheeva. - 2nd ed. - M. Education, 1985 - 448 p. il.