A macska hasmenése okait és hatékony eszköz a megelőzés

Minden macska emésztési problémák időről időre, és hasmenés nem volt számukra ritkaság. Hasmenés nyilvánul rendellenesen gyakori széklet túl puha vagy nedves állagú, néha azonban szokatlan színű vagy szagú. A legtöbb esetben szerencsére ez az állapot továbbra is rövid életű vagy telt el saját maga, vagy könnyen megszüntethető normalizálása teljesítmény. Azonban egyes esetekben hasmenést macskák lehet megnyilvánulása súlyos és néha életveszélyes körülmények között. Ez gyakran nyilvánul más levertség tüneteinek, például az állat hányni, a romló egészség.gif „/>

A macska hasmenése okait és hatékony eszköz a megelőzés
Tipikusan az a probléma, hasmenés jelentkezik, ha az állat evett valami szokatlan. Ez lehet vyproshenny darab a mester táblázatban keresse a szemetesbe, vagy valami felvette az utcán. Ha egy macska hasmenés történt a nappali műszak pet diéta, a legvalószínűbb, ez az oka. Ennek megfelelően a kezelés egyértelmű: Akkor menj vissza a régi tat. Néhány nap múlva, akkor próbálja kezdeni változtatni az étrendben fokozatosan, fokozatosan hozzáadjuk az új ételt a szokásos, fokozatosan növelve részesedését.

Sajnos, az egyszerű emésztési listát a lehetséges oka a hasmenés nem merült ki. Ha van hasmenése a macskák, az okok nagyon különböző lehet. Sok tényező van:

 • Beragadt a nyelőcsőben haj csomók vagy idegen tárgyak;
 • Colitis (kolitisz);
 • Drugs (például antibiotikumok);
 • Hasnyálmirigy hiba (képtelenség a hasnyálmirigy szekretálására elég hasnyálmirigy enzimeket az emésztéshez szükséges);
 • Thyreotoxicosis (okozta jóindulatú daganat pajzsmirigy);
 • Fertőzések: (feline szopornyica, szalmonellózis, tuberkulózis, tularemia, rotavírus, Giardia, Cryptosporidium, stb);
 • paraziták
 • bélbetegség, vese, máj, néhány rák;
 • mérgezés;
 • sokk;
 • A sok stressz.

Kezelés: Mit kell tenni?

Enyhe esetekben hasmenés, ami nem tart tovább, mint két nap, és nem okoz az állatnak nincs látható kényelmetlenséget, hogy rohan az állatorvoshoz nem szükséges. Hasmenés macskáknál lehet menni, és otthon. Elővigyázatosságból nem takarmány az állat 12-24 órán át. De a víz kell bízni megfelelő összeget. Bár egy nap senki nem hal meg hasmenés, hasmenés gyors dehidráció fordul elő.

Tapasztalt macska tulajdonosok kínálnak az első napokban a betegség próbálni megtakarító szerek: speciális probiotikus rizs víz vagy egy főzet tölgyfa kérge.De egy látogatás az állatorvoshoz nem lehet halasztani, ha az alábbi tünetek figyelhetők meg:

 • Van hányinger, macska könnyek;
 • Feline hasmenés nyomokban tartalmaz vér;
 • Hasmenés fekete vagy dogteobrazny;
 • Hasmenés nyálka;
 • Sápadt íny;
 • Láz vagy letargia;
 • Rossz közérzet (görnyedt testtartást, elkerülve érintés, szokatlan viselkedés vagy járás);
 • Hasmenés macskakölykökön legfeljebb 12 hónap. Ha szenved, és éhen egy kicsit megengedett felnőtt macska, cica fiatalabb belőle zavaró lehet az egészségre.

gif „/>

A macska hasmenése okait és hatékony eszköz a megelőzés
Ha a macska hasmenése, hogy adja meg az élelmiszer? Nap után az absztinencia, akkor adja meg a macska sovány fehér hús (főtt csirke, pulyka), vagy a szokásos élelmiszer. Ha úgy találja, hogy a probléma nem oldódott meg, soha ne próbálja meg, hogy a macska olyan gyógyszert konzultáció nélkül képzett állatorvos. Néhány macska tulajdonosok látogatott ilyen furcsa ötlet, hogyan kell kezelni a hasmenés, ugyanolyan, mint amely segíti őket magukat. Miért, ha a macska hasmenés, lehetetlen, hogy adjon neki emberi eszközökkel? Cat - nem egy ember, és a mi gyógyszerek nem csak hogy nem gyógyítható, de nagyon káros lehet neki.

Amikor a macska hasmenés és hányás, és az éhezést napig nem eredményez ok kell értenie szakember. Mivel a lehetséges okokat az előfordulása a hasmenés egy csomó, a kezelési tervet nem „szemmel”, hogy még az állatorvoshoz. Az orvos kell, hogy alapos diagnózist: a vérvizsgálat értékelésére, csinál egy ultrahang vagy röntgen. A kedvtelésből tartott állatok tulajdonosa, majd a állatorvosi klinikán, hogy hasznos lesz, hogy egy mintát macskaalom, melyet össze nem több, mint 12 óra. Ez a „minta” fogja meghatározni a jelenlétét belső paraziták.

Mi a teendő, ha egy macska hasmenés a vér?

E jelenség okait lehet beállítani: paraziták, tárgyak lenyelte, bakteriális és vírusos fertőzések (például, panleukopenia), a máj és a vese problémák, stb Mindenesetre, vérnyomok a macska széklet - ez egy alkalom őr. Miután az összes vért kap rá az emésztőrendszerben, ezért - a bél sérült valahol, és mivel ez súlyos gyulladás lehet kezdeni.

Ha észreveszi, hogy a macska kezdett hasmenés a vér, nem adnak neki ételt, és forduljon állatorvos a lehető leghamarabb tisztázni a diagnózist.

Hasmenés vemhes macskáknak

Tapasztalt tulajdonosok tudják, hogy egy terhes macska hasmenés megtörténhet egy pár nappal korábban ellés. A fennmaradó időben - ez aggodalomra ad okot, érdemes egy utat az állatorvosi klinikán. Ritka esetekben ez a jelenség oka lehet a hormonok, de a különböző betegségek mindig kerülni kell.

Kitten szembeszállni - mi a teendő?

gif „/>

A macska hasmenése okait és hatékony eszköz a megelőzés
Egyesek obzavedshiysya szőrös barátja nemrég, szembesül egy ilyen probléma, hasmenés kiscicák. Mi van, ha a cica hasmenés és mint kezelni? Először is, győződjön meg arról, hogy sem a családtagok nem kedvtelésből táplálja alkalmatlan termékeket. Például a közhiedelemmel ellentétben, a tej nem ajánlott, hogy a cica. Másodszor, még nagyon kis kölyök lehet fertőzött paraziták: tudták hárítani neki inkább egy terhes anya. Ezért, ha a közelmúltban felvette, vagy vásárolt állat, mutasd meg, hogy az állatorvos minden esetben hasznos lehet. Miután olyan betegségek jobb kezdeni és inkább előbb, mint később.

Ne feledje, hogy hasmenés kezelésére macskáknál bármilyen korú, ha tart néhány napig, meg kell csak ajánlásaival összhangban egy állatorvos.

gif „/> A macska könnyek folyni a szeme: okai és kezelése gif” /> suppuration szemét egy macska: a kezel gyakori okai gif „/> hajhullás macskák, nyolc lehetséges okait veszteség Hányás macskán: megtudja, a probléma okát, a kezelés megelőzése