A macska hasmenése vérrel, okairól és kezeléséről

A macska hasmenése vérrel, okairól és kezeléséről
Ha a macska hasmenése vérrel, gyakran azt jelzi a súlyos, krónikus betegség. Az a tény, hogy a macskák nagyon válogatós étel, és mint a hasmenés van ritkán történik, és a székletben található vér azt mondta, hogy rossz volt.Ne próbálja gyógyítani a macska otthon, mert a népi jogorvoslati gyakran csak akkor válhat oka a betegség súlyosbodását, ami halálhoz vezethet. Miért van hasmenése?

Hasmenés vagy hasmenés - gyakori székletürítés, ahol nagyon híg széklet, amely elvezet a súlyos kiszáradás. Hasmenés - annak a következménye, nem csak a mérgezés, ez azt is jelentheti, számos fertőző betegség, amely nem pedig egy süket fül.

Az oka a hasmenés a vér

A macska hasmenése vérrel, okairól és kezeléséről
Először is, meg kell jegyezni, hogy a véres hasmenés - egy jó ok arra, hogy ébreszteni. A legbiztosabb megoldás az, hogy azonnal keresse fel az állatorvos. Az ok a hasmenés lehet a probléma a nyálkahártya - védi a belei savak emésztés. A közönséges okok tulajdonítják:
  • hatalmas számú fertőző betegségek;
  • panleukopenia, vagy macska szopornyica;
  • ételmérgezés, háztartási tisztítószerek;

Különös figyelmet kell fordítani, mindenekelőtt a második ok. Feline szopornyica - nagyon súlyos és életveszélyes betegség szőrös állat. Ez szenvednek leginkább a fiatal kölykök idősebb pár hónap és egy év. Ilyen betegség a legtöbb esetben halálához vezet az állat, mivel okoz nagyon erős gyulladásos folyamatokat a bél. Felnőtt macskák is lehet rosszul szopornyica, de a szabály, ők küzdenek, hogy egy pár napig, de továbbra is a betegség hordozói. Egy ember macska szopornyica nem forog veszélyben - terjed a vírus csak a macska.Amikor ételmérgezés a mérgezés vegyi anyagok kivéve hasmenés a vér figyelhető heves hányást. Ezek a tünetek azt jelzik, erős mérgezés, így ebben a helyzetben egy látogatás az orvos kötelező és maximum működőképes. Ezen kívül a részecskék a vér, hasmenés nyálkával történik.

A kezelés a véres hasmenés

A macska hasmenése vérrel, okairól és kezeléséről
Mert véres hasmenés - ez csak következménye a kezelendő betegség, mindenekelőtt az, amit az váltott ki a székletben található vér. Különösen érdemes, hogy legyen óvatos kezelésére vemhes macskák. Ha a macska várja az utókor számára, akkor meg kell erősen gyakran a kórházba kutatási és hallgatni az összes utasítást egy állatorvos. A leggyakoribb és a megfelelő műveleteket, ha véres hasmenés kell tartalmaznia:

  • ragaszkodás éhen étrend, amely az utolsó hat-tizenkét órán át. Azt javasolta, amely az állat csak forralt vizet, ami éppen nem tartalmaz káros baktériumokat és vírusokat. Miután a diétát kell etetni kis adagokban első kedvenc macskaeledel, és akkor fokozatosan növeli;
  • kellene szorbenseken. Kiváló igazolt aktív szén, szmektit és Enterosgell. Ugyanakkor legegyszerűbb macska, hogy ez Smecta;
  • Ahhoz, hogy nagyobb legyen indokolt, hogy Nospanum vagy papaverin. Azonban, ellentétben a papaverin, a Nospanum macskáknál is fokozott nyálelválasztás. A papaverin veszik, mint a tabletták és a bőr alatti droppers;
  • A probiotikumok okozhat bélflóra normális állapot. Kiváló bevált eszközöket, mint például laktobifadola és macskáknak Vetom. Vetom különösen ajánlott, mivel ez tökéletesen előkészíti a „talaj” rendezésére hasznos baktériumok a bélben;
  • Meg kell venni az antibiotikumok, például ersefuril vagy Tilosin;
  • soha nem fáj, hogy csöpög a glükóz;
  • helyreállítani a vér meg kell venni a különleges gyógyszerek Vér: amino sav, C-vitamin, Dicynone, kalcium-glükonát és Vikasol;

Amikor a vérveszteség nagyszerű, ha hasmenése van, vérátömlesztést kell végezni. Még egy kis vér hiányát tovább súlyosbítja az egészségügyi, az állat.

Hasmenés csepegtető sürgősen szükség van, mivel ez segíthet a test, akkor húzza a méreganyagok. Továbbá, keresztül az áramlási test készült ételek és a vér szintje csökken.

Nem kötelező, hogy pénzt kell, hogy elősegítik a véralvadást. A többi a hasmenés a vér ugyanaz, mint a hagyományos hasmenés. A fent leírt kezelési módszerek segítségével tisztítható a vért, és a hasmenés a legjobban kezelt egy éhezés étrend.

Fontos az is, hogy segítsen az állatorvos a lehető leghamarabb, hogy a helyes diagnózis. Meg kell tudni, hogy pontosan mikor kezdődött a hasmenés a vér, hányszor a macska már elment a WC-vel, vannak más tünetek, mint a hányás, és így tovább. D. Mindez segít az orvos megérteni a problémát gyorsabban, és így gyorsabban elkezdeni a kezelést.

Share on Facebook