A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Share cikkek barátaiddal:

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
Szinte minden nyaraló termesztett paradicsom. És ha így van, és sok kertészek szeretné megtanulni, hogyan növekszik paradicsom palántákat a haza. Továbbá, hogy az ügy nem olyan bonyolult, mint amilyennek kezdetben látszik.Mi szükséges a talaj palánták

A minősége nagymértékben függ. Így van értelme, hogy előkészítse a terepet a saját otthon helyett vásárol a boltban. Leggyakrabban paradicsom palántákat a következő keveréket: vegye gyep őrölt (1 rész), adjunk hozzá humusz (2 rész) és gyep (3 rész).

Ásni a föld lehet az erdőben, vagy bármely más helyen, benőtt a fű, ahol legalább néhány évig nem nőtt kerti növények.

A kapacitás a talaj 3-4 hétig tűri a hideget, majd ugyanabban az időben kerülnek be a szobába. Miután ezt megtette, többször lesz elérni a megsemmisítése szinte minden kórokozót és gyommagvak. Vásárlás föld kell promorazhivat.

Hogyan növekszik palánták paradicsom otthon

Előállítása több vetésre áramkörök előnyösek, a következők két rendszer:

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Vetés előtt a magokat áztatjuk tápoldatban.

- hőkezelése magvak hőmérsékleten 50 fok 25 percig, majd hideg vízzel lehűtöttük. Ezután áztató őket 18 órán át olyan oldatban, „Alpin” (2 csepp készítményt 100 ml vízben) szobahőmérsékleten.

- Vetőmag kezelés 1% -os kálium-permanganát-oldattal 30-35 percig. Ezután áztató őket 18 órán át egy „EPIN” oldatot (2 csepp készítmény egy fél pohár vízben) szobahőmérsékleten.

A műveletek sorozata, hogy pontosan úgy, ahogy meg van adva a sémában.

Annak megállapításához, az időben magvetés, meg kell tudni, hogy a napját átültetést paradicsom, üvegházban vagy alatt fólia van. Mivel a palántákat kell mennie átlagosan 45-50 nap, itt van szükség, hogy egy újabb 5-7 nap a csírázás.

Így a kor a palánták paradicsom előtte leszálló állandó lesz 45-55 nap korai fajták; 55-60 nappal a közepes minőségű és 70 nap a magas hibridek és késői érésű fajták.

Ültetés idősebb növények negatív eredményt ad, mivel ezek húzott, később virágzik, rosszabb tűri a transzplantációt.

Mi növekszik palánták paradicsom

Otthon, a paradicsom palántákat termesztik elsősorban fadobozokban vagy műanyag poharak. Tőzeg csészék nem bizonyult túl jó. A gyökerek ezen paradicsom útjukat nagy nehezen, és a legtöbb kertészek visszautasította őket.

Hogyan vetőmagvak

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Előállítás barázdák ültetés magvak

Készül megtöltött csomagolások elő keveréket, akkor öntött forró kálium-permanganát oldattal vagy nátrium-humát. Ezután, a talajban, hogy barázdák 3-4 cm, a mélysége 1 cm és fektetése 1-2 cm enyhén szárított magokat. Kevesebb, mint azok elhelyezése, hogy minél hosszabb ideig tudja tartani a palántákat a vetés doboz félelem nélkül megvastagodása.

Még könnyebben terjed a magokat az ugyanazt a mintát közvetlenül a talaj felszínén, majd rászórjuk az azonos keverék réteg 1 cm. Öntözés vetés után nem kell, mert magokat vízzel lehet húzni a talajba.

Ezután fedelét film, és tegye meleg helyen hőmérsékleten 25-28 ° C, elkerülve a kiszáradástól a talaj. A relatív páratartalom 80-90%. Ilyen körülmények között, 5-7 nap múlva a palánták jelenjen meg.

Ez hasznos, hogy növekszik paradicsom palántákat nélkül csákány, a átrakodás. Ehhez kis pohár vetőmag 2, majd később két levele gurult neki egy kis csésze egy nagy, elmélyítése a sziklevél levelek. Az ilyen palántákat nem beteg, és nem állnak meg a növekedésben.

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Mi nőnek palánták paradicsom otthon egy ablakpárkányon.

Termesztés feltételeinek egészséges paradicsom palántákat

A lakás nem mindig lehet fenntartani az optimális hőmérsékletet palántanevelés. Azonban, hőmérséklet-szabályozás nagyon fontos tényező. Ezért szükséges, hogy minden tőle telhetőt.

Paradicsom magvak kell csírázni t 25-28 fok. Amikor a csíranövény dobozok átvisszük egy jól megvilágított helyet, és a hűvös levegő hőmérséklete + 14 ... + 16 ° C-on Egy héttel később, amikor a palánták nőnek erősebb, nappali-ra emeljük + 18 ... + 20 ° C és éjszakánként tartjuk + 14 ... + 16 ° C (a hőmérséklet csökkenése éjjel lehet elérni nyíló ablakok. De nem úgy, hogy nem volt tervezetet, és a szél nem fúj magukat a fiatal növények).

paradicsom palántát igényeinek mérsékelt öntözés vízben szobahőmérsékleten. Ne feledje, hogy a paradicsom nem tetszik túlzott pangó vizet. Úgy véljük, hogy eljövetele előtt az első valódi levél palántákat nem kell öntözni, de nézni a földre, és ha ez súlyosan száraz, majd enyhén megszórjuk a vízzel.

További locsolás nem lehet több, mint egyszer egy héten, és csak akkor, ha van 5 e lapok lehet itatni gyakrabban - naponta egyszer 3-4 napon keresztül.

Háttérvilágítás paradicsom palántákat

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Így lehetséges, hogy kiemelje palánta

Otthon, a palánták paradicsom termett párkányok. Ha a dobozok a déli oldalon az ablakok, a fények a legtöbb esetben nem szükséges. De ha az ablakok északra található és szeretne nőni palánták korai paradicsom, meg kell vigyázni további kiemelést.

A legelső etetés paradicsom képződése során keletkező 2-3 valódi levele. Mielőtt ez értelmetlen. Kezdés termékenyítő palánták paradicsom kell nitrogénnel töltött, zöld tömegét a növény nőtt is, de fontos, hogy ne vigyük túlzásba ezt. A takarmány vegye 1 evőkanál kanál karbamidot és hígítani 10 liter vizet. Ez a megoldás, és a víz a növények.

A következő (második) termékenyítő palánták paradicsom után 7 nappal az első. A legjobb, ha használja a műtrágya nitrophosphate. A gyártásához öntözés oldat lesz szüksége 1 evőkanál nitrophosphate, addig keverjük, 1 liter vízzel. Ez a megoldás lehet önteni 25-30 növények.

Későbbi etetés mindennap ajánlatos 10-12 nap. Vényköteles a második etetés.

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló


Swordplay palánták paradicsom

Szerszám picking hegyes rúd (csúcs) 10 cm hosszú és 1 cm átmérőjű felveszi Technique :. Lance csinál egy membrán központú mélyedést, majd tartva ujjakkal levelek propagulum (nem veszi fel a szár!) Törés csíranövény és töltsük be a pot root mártott a lyukba, finoman bedugta a lándzsáját.

Annak érdekében, hogy jobban gyökérzet ágak, csipetnyi ki a fő gyökere egyharmada hosszát. Palánta ültetés mélysége határértéket némileg a sziklevél alatti levelek. Néha, amikor erősen hosszúkás alakú, halvány palánták, annak mélyült az a szint, az első igazi levelek.

Elhelyezése után a palántákat a lyukba, az éles csúcsok lezuhanyozott a föld körül, és óvatosan tamped. Azonnal öntsük, kezében a növény a levelek. Abban az esetben, rések kialakulását a földbe, akkor megszünteti pochvosmesi száraz almot.

Miért palánták húzta paradicsom

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Paradicsom palántákat levonni akár hő vagy a fény hiánya.

A magról feszített két oka van:

  1. A szoba túl meleg.
  2. Paradicsom dolgozzák gyenge fényviszonyok mellett.

Miért palánták hervadt levelek, palánták, „elvesztek”

Az ok egyszerű, a palánták kell itatni, azonnal. Amikor öntözés paradicsom megelevenednek a szemünk előtt.

Hibák palántanevelés paradicsom

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Itt egy paradicsom palántát ültetett időben, hogy az ágyakat.

Új fajták a paradicsom

F1 Leo Tolstoy - egy új, nagy gyümölcsű hibrid film üvegházak. Nagy, húsos, a cukorral és a lédús, mint egy görögdinnye cellulóz hibrid termesztésre a szabadföldi és üvegházi. Lapos-kerek gyümölcs, piros, öt vagy hat-kamrában, 250-300 g súlyú (az első betakarítását legfeljebb 500 g). Plant meghatározó (s chennym növekedés korlátozása), 120-130 cm magas, jön ellátott keresztül 115-120 nap. Hibrid ellenálló súlyos betegségek paradicsom, hidegtűrő.

Hibrid érett elég gyorsan: után 110-150 nappal a vetés után a táblázatban mutatja ki ugyanazt a nagy paradicsom 180-200 g testsúlyú determinált növények (korlátozott növekedés), magassága 120-150 cm, kültéri termesztés (Dwarf tenyészet), illetve a üvegházak.

F1 írisz. Nagy és stabil hozamokat - a fő előnye az új hibrid. Függetlenül attól, hogy az időjárási körülmények a szezon, egész nyáron lesz a bőség nagy gyümölcs pácolás és saláta. Hybrid közepén határozott (korlátozott növekedés), a magassága 100-130 cm. A növények nőnek kényelmes a nyílt terepen * árukapcsolás erős bokrok tét, vagy az alacsony üvegházakban. Az íze a gyümölcs nem éppen csalódást: gazdag, paradicsom, jellegzetes fajták és hibridek feldolgozásra gyümölcslé és tésztát. A gyümölcshús lédús, édeskés, kis mag kamrában. gyümölcs tömege 200-250 g

F1 Csillagok Szibéria alkalmas növekvő povsemesgno. Elég gyorsan lejáró-a (110-115dney), garantáltan gyümölcsöt még a hideg és nedves nyáron. És, kedvező körülmények között, a hozam feltűnő-up vödör nagy húsos gyümölcs tömege 200 gramm per négyzetméter. Plant-determinisztikus nantnoe (sogranichennym növekedés), magasság 100-140sm. Ez sredneroslye paradicsom jó kis üvegházak (üvegház produktívan használja a hangerő, és nem igényel bonyolult ellátás), valamint a nyílt terepen, de mindig egy harisnyakötő a tét. A gyümölcshús édes, nagyon ízletes.

Ushakov -rannespely determinált fajta. Ez termesztésre ajánlott a mezőn és az üvegházakban. A gyümölcsök tojás alakú, sima, vörös, súlya 60-70 g Ideális pácolás és konzervipari tselnoplodnogo előállítására használt friss saláták. A fajta rezisztens a Fusarium elhervadnak és vertitsillezu.

Golitsyn - érés fajták. Plant meghatározó, 80-ról 120 cm helyétől függően a termesztés - szabadföldi vagy filmet menedékhely. Gyümölcsök tojás alakú, piros, sűrű, nagyfokú ízletesség tömegű 70-90 g szánják friss fogyasztásra, tselnoplodnogo konzervipari, sózás és feldolgozása. A fajta alkalmas több díjakat.

Mentse ezt a cikket:

Termesztése paprika palántákat

Termesztése padlizsán palánták

Kedves látogatók „külvárosi terület” fáradhatatlan kertészek, virágárusok és a kertészek. Kínálunk Önnek, hogy sikeres tesztet alkalmassági és megtudja, hogy lehet-e bízni a lapátot, és hagyta, hogy a kertbe.

Share cikkek barátaiddal:

Azt palánták termesztett magas. Hallottam valahol, hogy akkor valahogy megáll a növekedés, olyasmi, mint egy „csipetnyi”. Lehetséges ez?

Azt sajnos nem tudom, hogyan lehet „csipetnyi” a palánták paradicsom. Van egy gyógyszer „sportoló”, ami lassítja a növekedést a palánták, nem adnak neki, hogy nyúlik. De a visszajelzést nem volt egyértelmű, sokan panaszkodnak, hogy az üzem a növekedés lelassul nem abban az időben, de az egész nyáron. Így élvezheti a „sportoló” óvatosan, szigorúan az utasításoknak megfelelően. Én használtam ezt a gyógyszert, de a speciális effektek nem vette észre.
Sokkal jobb, hogy használja az egyszerű, régi szabályokat. Ha palánták paradicsom húzta betette egy világos, hűvös helyen. Ha ez a csésze - mozgatni őket, hogy nem gélesített, ez nagyon fontos. Ritkábban öntözés, hagyja, hogy a talaj szárad ki, és ne vigyük túlzásba a nitrogén kötszerek. De egy nagyon megnyúlt palánták növény a hazugságot, hogy jól elfogadott és majd jól növekszik.

Érdekes cikkek

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
Annak érdekében, hogy a kezdő kertészek, virág termesztők. Hogyan törődik a kertben egész évben.

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Rózsaszín fajta paradicsom.
Leírás és vélemények kamionosok

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
Ismerje meg, hogyan növekszik a rózsa a bemutatott csokrot.

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló
A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló

Felkészülés a téli klematisz.

A magról nevelt otthon paradicsom, nyaraló