A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Paradicsom - egy népszerű növényi termesztett növények minden régióban, függetlenül az éghajlati viszonyok. Ezek a zöldségek nem csak ízletes, ők szinte nélkülözhetetlen, mint használnak a főzéshez, és az elzárás. És ez így elhatározta, hogy előre növekvő paradicsom. Például fontos, hogy sok figyelmet fordít a kiválasztott fajták, az előkészítés és a hordozó konténerek ültetés. Végtére is, ez attól függ, mi van, ha én is nő a paradicsom palántákat a hazai erős és egészséges, hogy a magas hozamok később finom és bio zöldségek. Megfelelően nőtt palánták otthon paradicsom lesz az Ön számára a jó termés. Ezért fontos tudni, hogy a lakások és házak is kell nőni a magas színvonalú és kiváló minőségű hajtásokat.Kiválasztása ültetési anyag

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
A magról termesztett ház sokkal olcsóbb, szemben a vásárlást. Általános szabály, hogy jobb minőségű és túlélését baktériumokat. Ezért, akkor feltétlenül próbálja nő a növény anyag maga, de először meg kell vásárolni a jó magot.

Az első helyen, a választás a paradicsom magokat, meg kell figyelni, hogy mit lehet nőni bármilyen éghajlati zónák egy adott fokozatba. Ezen túlmenően, a helyes választás során figyelembe kell venni vetőmag termesztés technológia egy adott régióban. Éppen ezért sok faj külföldi fajták nem hozza meg a kívánt eredményt. Otthon is nőni néhány fajta paradicsom. A jövőben, akkor képes lesz arra, hogy támaszkodnak saját tapasztalat - néhány növényi kultúrák jobban kalmasabbak a területen.

Több tapasztalt termesztők kapnak magokat a paradicsom elérhető az oldalon. De igényel speciális tudást és tapasztalatot.

Fontos, hogy válassza a kiváló minőségű gyümölcs a palánták paradicsom otthon nem alacsonyabb minőségű kelbimbó magokból vásárolt. De mindig lehet használni a megvásárolt csemeték, különösen azért, mert nem igényelnek speciális képzést.

szükséges szubsztrát

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
A magról nevelt paradicsom otthon nem igényes a talajra. Ez kétségtelenül az előnye egyre paradicsom otthon. A magról növényi kultúrák is termeszthető könnyen bármilyen talajban, még egy savas kompozícióval. Hajtások nem rossz outsource száraz aljzatra, és a műtrágya nélkül nem halt meg. Míg öltözködés palánták zöldség kívánatos.

Általában, ha megvan a lehetősége, akkor készülj fel a legmegfelelőbb virágföldet. Ehhez kövesse az alábbi összetevőkből áll:

 • 1 H gyep talaj;
 • 1 H humusz;
 • 1 H komposzt;
 • 0,5 óra vályog (vagy kis homok).

Csak ne felejtsük el, hogy ez a föld alá kell vetni a kezelés a pre-párolt.

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Ha nem végeznek fertőtlenítést, okozhat betegséget. Például az első ellenséges palánták paradicsom - csaló. Ez akkor fordulhat elő nemcsak azért, mert használni nem kezelt talaj, de ha ő nem volt biztosított a megfelelő ellátás. És annak érdekében, hogy csökkentsék a kockázatot ennek, vagy más gombás betegség, lehet takarítani őszén tőzegkeverékhez kell fagyasztani azáltal, hogy a téli hidegben.

Az első öntet palánták paradicsom adhatunk közvetlenül virágföldet. Ezt fel lehet használni a szuperfoszfát és a kálium-szulfát, figyelembe 5 c. alapú készítmény a fenti arányokat szubsztrát.

Optimális ültetési dátumokat

Mint egy csipetnyi, a csomagoláson a vetőmag kivételével fotó érett paradicsom, ez jelzi a megfelelő időben vetésre. És annak érdekében, hogy meghatározza a legoptimálisabb időben növekedni kezd, akkor lehet, hogy a vetés a három „hívás”:

 • 1-1,5 héttel a meghatározott időpontig;
 • Épp időben;
 • 1-2 héttel később.

De még mindig megéri, hogy vegye figyelembe, hogy tett egy kicsit később, mint az ültetés a mag zajlik ez a kultúra üvegházi körülmények között, a hazai termesztés paradicsom palántákat. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy mindig feltételek (fény, hőmérséklet) a lakott területen különböznek azoktól, amelyek akkor keletkeznek, amikor a védett földre. Egy különleges pillanat ebben az esetben - otthon paradicsom palántákat kell kiemelni a korai vetés.

magágykészítés

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen


Ez a szakasz magában foglalja a kezelést a magok növekedésének serkentésére gyógyszerek. De ez nem kötelező. Ezt fel lehet használni, mint az ökológiai termékek, amelyek nem csak fokozzák a magok csírázását, kívánt esetben, hanem a felkészülés őket, hogy kedvezőtlen körülmények között azáltal, hogy növeli „immunitás”.

Lehetséges, hogy nem használja olyan módon is, paradicsom palántákat vízben ázni azzal a kiegészítéssel, aloe juice vagy sima vízzel. Amit először ajánlott fel egy darab ronggyal vagy papírtörlővel. Általában ez elég áztató nap. Ezt követően, néhány kertészek használja a temperálás küldő seyanki áztatott egy csomagot a hűtőbe egy pár napig. Mint fent, ez a módszer is képes növelni a mag csírázását és a tartósság.

Mint korábban említettük, a feldolgozás nem követelmény, és el lehet végezni a kívánt módon. Van azonban egy pont, amelynek végrehajtása jelentős mértékben befolyásolhatja a százalékos csírázást.

Ezt a mosási a magokat vízben. Így, akkor gyorsan és egyszerűen ellenőrzi a minőségi ültetési anyag. A növekvő palántákat a víz felszínén nem lesz alkalmas az ültetésre. Azok, akik estek az a tartály aljára - előállítására alkalmas a paradicsom palántákat az otthoni.

Hogyan kell vetni

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Vetőmagvak paradicsom palántákat készült tekintettel milyen módon állították elő őket. Így, enyhén mostuk nem ajánlott temetni a magokat, alkotó kutak azok mélysége körülbelül 1,5 cm. Ezzel a módszerrel az ültetés talaj nedvesítse a felső, a beoltás után befejeződött. Így jobb, hogy egy flakon.

Palántákat előre átitatott és csíráztatjuk, lehet helyezni a boxba a mélysége körülbelül 1 cm-es, fenntartása közötti távolság 2-2,5 cm. Ezzel a módszerrel, a talajt kell nedvesíteni, mielőtt kerülnek elhelyezésre palántákat. Ültetés után, nincs szükség locsolásra befejezéséhez.

Növekvő otthon paradicsom palántákat lehet előállítani speciális tartályokban - cserepes vagy külön tartályokban. Mivel az utóbbi ideális karton poharak. Az ilyen hajók lehet vetni 2-3 paradicsom „mag”. Az első lehetőség a palántákat kell merülni, ha kap erősebb.

Hogyan törődik palánták

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Amikor a magok csírázását paradicsom előállításához palántákat a lehető legrövidebb időn belül, akkor létre kell hozni egy üvegházhatást. Mi az edényeket lehet borított műanyag csomagolást. A speciális dobozban erre a célra biztosított átlátszó műanyag fedelet. Fontos, hogy a palántákat a jövő közötti hőmérsékleten 20-24 fok. Ugyanakkor rendszeresen el kell távolítani a film és az a kondenzvíz.

Öntözés paradicsom palántákat lehet, mint száraz termőtalaj. Javasoljuk, akár permetezéssel, vagy egy kis kannával egy ilyen eljárást. Irányítani a víz áramlását nem szabad a gyökere a csíra, és közelebb a széle a tartályba. A túlzott talaj nem kell kitölteni. Azt is befolyásolja a megjelenését a rothadás betegség. Az első fejtrágyázáshoz adhatunk a máz, amikor az egyes csíra lesz 2-3 elhagyja. Mint a szerves trágya használata ajánlott gyógyszerek.

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Film vagy a fedél eltávolítható, amint a maximális számú hajtások jelennek meg. Általában ez történik belül 1-1,5 hét. A baktériumok a csírázási időszakban lehet egy kicsit csökkentsük a hőmérsékletet 18 nappal és 15 - éjjel.

Fontos az is, megvilágítás. Palánták nem volt „egyoldalú”, azzal a képességgel, hogy nő egy ablakpárkányon és erkéllyel paradicsom kell állandóan forog a tengelye körül. Így akkor is növekszik a szép palánták sima és erős szára.

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Növekvő paradicsom magokat otthon biztosít egy pick ülő hajtások egy külön edénybe. Azáltal swordplay paradicsom palántákat lehet kezdeni, amikor a baktériumok lesz 3 teljes lapot. Általános szabály, hogy tart egy másik 25-30 nap.

Ehhez el kell készíteni a szokásos műanyag poharak. Ügyeljen az alján a tankok, nem a vízelvezető lyukak, így talán a pangó nedvesség a talajban, ami okozhat gombás betegségek. És így, akkor nőni egészséges palántákat. Amikor a poharak készen állnak, ki kell töltenie a talajban, ami ajánlott kissé sűrűsödik. Ezután meg kell alaposan kivonat a gyökér ki a dobozból, és mielőtt betette az új hajó kell prischipnut gyökér.

Miután raspikiruete paradicsom palántákat, növekvő már folyik a magasabb hőmérsékleteket.

Kismértékű emelkedése a hazai tehető azáltal, hogy egy konténer kirakodás egy kicsit közelebb a hőforrás. Különösen azért, mert a „akklimatizáció” csírázás mindössze 3-4 nap. Ezután a hőmérséklet csökkenthető, hogy az azonos.

A jövőben gondoskodni a palánták paradicsom lesz a rendszeres öntözést és lazítás a talajt. Kérésre tehető öntettel. Ez az üzemmód termesztése paradicsom palántákat az otthoni továbbra is a tavasz végére. Általános szabály, hogy a május második felében a magoncok lehet ültetni, hogy egy állandó helyet a kertben.

A használata tőzeggolyók

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Növekvő paradicsom palántákat is előállíthatók, viszonylag új technológia. Ez biztosítja a lehetőséget, hogy növekszik a magas minőségű hajtások nélkül a szükséges választás - a tőzeggolyók.

Ezzel a módszerrel nincs szükség a merülés kelbimbó. Ez nagyban leegyszerűsíti az ellátás palánták, ami miatt a termesztés paradicsom palántákat kényelmesebb otthon.

Gyakori hibák a művelési

A magról nevelt paradicsom az otthoni ültetés, műtrágyázás és védelmet a betegség ellen
Mint már korábban említettük, a legfontosabb dolog - nem tartalmaz paradicsom palántákat egy állandóan nedves talajt. Szárazság növényi csírák, mint a kultúra kerül jobb, mint a túlzott öntözés. Hátrányosan befolyásolhatja a minőségi palánták gyenge megvilágítás és a magas hőmérséklet. Az alábbi hibák kerülendő:

 1. Otthon, jobb, ha nem növekszik fajta paradicsom, amely nem áll ellen a nyújtás - ők gyorsan fejlődnek és gyorsan növekszik magassága;
 2. Próbáld megfigyelni a szükséges hőmérsékletet rendszereket;
 3. Anélkül, hogy a képesség, hogy további világítási hajtások, nem paradicsom magvait korán
 4. Ültetés előtt a palántákat a paradicsom a földön, arra van szükség, hogy megkeményedik.

Amint látható, hogy növekszik palánták paradicsom önmagában nem nehéz. A lényeg az, hogy végzik el megfelelően a javaslatok, amelyek segítenek, hogy átalakítsa a termesztés a zöldség kultúra lenyűgöző folyamat.

Oszd meg barátaiddal: