A mosás a baba orra egy hideg orvoshoz

A mosás a baba orra egy hideg orvoshoz

Öblítés az orr egy kisgyermek sóoldattal kötelező eljárás nem csak a hideg. Meg kell végezni legalább heti rendszerességgel, hogy megvédje a légutakat a vírusok és a baktériumok a hörgők és az alsó. De nem minden szülő tudja, hogyan kell csinálni. Megakadályozza a bizonytalanság és a félelem károsítja a babát. Hogyan mossa a baba orra?Miért mosni?

A legtöbben meg vannak győződve arról, hogy csak egyszer kell mosni az orr egy hideg vagy orrpolip. Azonban, jó okunk van jógik napi eljárás a mosás az orr sós vízzel. Ő hordozza a nagy higiénikus értéket.

Orrnyálkahártya gyakran száraz, alakított kéreg, amelyek sok baktérium. Ennek eredményeképpen a szőrszálak a nyálkahártya már nem ellátni a funkcióját, és többé nem késik fertőzés. Baktériumok és vírusok be közvetlenül a hörgők és a tüdő, ami betegséget. Így mossa az orr - ez nem csak megszabadulni a nyálkát, de az influenza és a megfázás.

Különösen fontos, hogy mossa ki az orrát a megoldás tengeri só egy ápolási baba. Száraz kéreg orr gátolhatják a légzés és etetés, mert a fertőző betegségek. Minél többet mosson orrát ápolási baba, annál egészségesebb lesz.

Neves orvos Dr. Komarovsky ragaszkodik orr- mosás eljárás fiai tengeri só oldatot, tekintve, hogy gyógyítja a megfázás és a torokgyulladás. Fontos, hogy fenntartsák a nedvességet nyálkahártya, és nehéz nem egyetérteni ezzel az állítással.

A mosás a baba orra egy hideg orvoshoz

Hogyan mossa?

Hagyományosan mosás és nátha, és magatartási napi sóoldattal (nátrium-klorid, sóoldat - az összes nevét az azonos módon). Ez az eljárás hatékony és orrpolip. Ő megbirkózik a feladattal, tisztító és az orrmelléküregek nyálkahártya hidratálást. A nátrium-klorid, és az orvos azt tanácsolja Komarovskiy. Ideális mosni az orr megoldás tengeri só.

Azonban egyes szülők nem veszik figyelembe sós elég hatékony és előnyös mosás „Furacilinum”, „miramistinom” vagy otthon gyógyszertár analóg megoldás, például a „Akvalorom”. Úgy véljük, hogy ezek a szerek fertőtlenítő akció. Azonban az egyszerű só szintén fertőtlenítő. Az a tény, hogy a mosás nem célja, hogy fertőtlenítse az orrnyálkahártya (ehhez meg kell dobni az orr speciális készítmények). Küldetése -, hogy tisztítsák meg a takony, úgy, hogy csak megjelent a nyálka fertőtleníteni az eljárás során. Így a mosás „Miramistin” vagy „furatsilina” Nem sokkal hatékonyabb.Saline nátriumklorid lehet megvásárolni egy gyógyszertárban különböző néven, ez különböző eszközöket tartalmazhat:

 • "Akvamaris";
 • "Salin";
 • "Marimer";
 • „Dolphin” és mások.

Használhatja a fiziológiás sóoldattal injekció, ami sokkal olcsóbb, mint a gyógyszertárban speciális alapok. Az egyetlen különbség bizonyos eszközökkel alapján nátrium-klorid csecsemők, hogy hatóanyagok, például „Sóoldat” tartalmaznak 6% sókoncentráció, de sóoldatban - 9%. Ezzel kapcsolatban sóoldat csak alkalmas a gyermekek számára egy év alatt.

Még könnyebb - főzzük sós nátrium-klorid haza. Itt egy népszerű recept. Ehhez 1 óra. L. sót feloldhatunk 1 liter tiszta forralt vízzel szobahőmérsékleten. Ez a leginkább optimális koncentráció a mosási lépéseket. Több vagy kevesebb só nem ad a kívánt hatástól, vagy vezet duzzanat a nyálkahártya membránon. Jobb recept, mint ez, a nazális mosás gyerekek akkor nem fogja megtalálni.

A szemet az orr lehet húsleves és gyógynövények, de egy csecsemő nem a legjobb választás. Ez okozhat allergiát a fű, és fertőtleníthető őket rosszabb nátrium-klorid.

Ha a probléma megoldását a saját, nem számít, hogy milyen sót fogjuk használni: szakácskönyv, extra, tengeri vagy jódozott. Ezek egyformán megbirkózni a mosási funkció, és a nagy különbség érzi magát. Az eszközök megválasztása nem játszik fontos szerepet az eljárásban.

A mosás a baba orra egy hideg orvoshoz

Hogyan mossa?

Gyermek legfeljebb 5 éves nem lehet mosni hideg orrát. Ez annak köszönhető, hogy a fiziológiai szerkezetét az orr gyerekek. Egy hideg víz nyomás alatt a baktériumok mélyebben hatolhat a sinus hallási és provokál otitis.

Fontolja meg, hogy a gyermek mossa orrát rendesen nátrium-klorid. Az egészséges baba lehet mosni orr nátriumklorid oldattal mossuk. Ez történik a következő módon:

 1. A szoptatás a baba szüksége van egy orr csepegtető pipetta, amikor a hátán fekszik.
 2. A ventilátor vagy egyéb speciális eszköz eltávolításához nyálka.
 3. Elvégzi az eljárást ápolási baba, így jobb, ha feltétlenül szükséges, mivel ez a módszer nem a legjobb.

A második módszer célja a gyermek 2 éves.

 1. Vegye ki a gyermeket a fürdőszoba és dönthető az arcát a mosogató fölött. Győződjön meg arról, hogy a gyermek nem akadályozta haj vagy a tárgyakat a ruhákat.
 2. Kérje meg a gyermekét, hogy ragaszkodni a nyelvét.
 3. Dial megoldás ventillátor és közvetlen vízsugár az orrlyukba.
 4. A folyadék együtt szennyeződéseket kell önteni a másik orrlyukon keresztül. Kövesse az ellentétes oldalon.
 5. Kérdezze meg a baba is fújja az orrát.

A harmadik módszer alkalmas a gyermekek 5 év.

 1. A gyermek lesz a mosogató.
 2. Van orrába vizet meríteni sóoldattal.
 3. Az eljárás után a baba kiköpi a vizet a szájába, és vysmarkivaetsya.

Öblítés az orr gyerekek megoldás tengeri só és a víz - egy szükséges eljárás egy hideg vagy orrpolip. De még ennél is fontosabb, mint egy megelőző intézkedés. Jobb eszközökre, mint a tengeri só oldatot vízzel vagy sóoldatot, nem syschite. Ez olcsó és hatékony ugyanakkor a napi használat során, és a hideg. Megtalálható a gyógyszertárban drágább hitelek, de nem valószínű, hogy jobb lesz. Sóoldat - az optimális eszköz a napi kezelések.