A motiváció a tanulás módját, hogy érdekli a gyermeket az ismeretszerzést

A motiváció a tanulás módját, hogy érdekli a gyermeket az ismeretszerzést

A képzés során az iskolában van egy csomó probléma (konfliktusok osztálytársak és tanárok, rossz viselkedés), de a legtöbb szülő a gyermek aggódik a vonakodás, hogy felszívja az anyagot.Hogy növelje a teljesítményét, hogy szeretett gyermek, sok az anyák és apák gyakran kell használni a kényszerítő módszerek amikor meggyőződésű és hiedelmek nem segít. Csak vegye figyelembe, hogy a nyomás és a fizikai erő - nem megoldás, és az a helyzet súlyosbodásának, a veszteség a kapcsolatot a gyermek. Ezen felül, ha a fenyegetés és megfélemlítés általános iskolás korú lehet, hogy a kívánt eredményt, akkor egy tinédzser, ez a módszer nem működik. Mi okozhatja a gyermek tanulni? A válasz egyszerű - nagy motiváció a tanulásra.

A főbb típusai a motiváció

A pszichológia, van többféle motiváció, de a tanulási folyamat rendkívül fontos, közülük kettő - belső és külső. Vegyük mindkét fogalom.

A motiváció a tanulás módját, hogy érdekli a gyermeket az ismeretszerzést

Intrinsic motiváció tanulmány tartalmazza:

Hogyan hozzunk létre a megfelelő motiváció, hogy megtanulják az általános iskolában?

Jellemzői motiváció a tanulásra is változik az egész életük alatt a különböző tényezők. Tehát a legfontosabb dolog, amit tennie kell, a szülők -, hogy érdekli a hallgató által a folyamat megismerés. Ez könnyű elérni, persze, ha erőfeszítéseket tesznek a kezével, és ragaszkodni egy nagyon egyszerű, de rendkívül hatékony szabályok.

  • Meg kell győznie a kíváncsiság egy gyermek

Bárhogy is van, fáradt és nem számít, milyen a foglalkoztatás, nem kérdés, hogy a gyermek, különösen a korai iskolás korú, nem kell nyitva maradhat. Meg kell győznie a kíváncsiság az ő szeretett gyermeke, úgy alkot ő érdeke ismeri a világ.

A gyermek minden életkorban eltérő kognitív hobbi. Bátorítsuk őket, akkor is, ha úgy tűnik, hogy te értelmetlen és ígérő. Ha a gyermek kezdett érdeklődni a csillagászat, vesz neki néhány könyvet, egy távcső vagy egy jegyet a planetárium. Ha érdekli a zene, küldjék gyermek tanulni egy speciális iskolában. Ugyanakkor, lassan és ne nyomja meg a gyermeket, hanem éppen ellenkezőleg, lehetővé teszi számára, hogy megtalálja a hobbi, ami a jövőben lesz a hivatása.A motiváció a tanulás módját, hogy érdekli a gyermeket az ismeretszerzést

  • Hozzon létre egy motivációs környezet

A formáció a motivációs szféra a hallgató befolyásolja nem csak az oktatás. Fontos és a környezeti feltételek. Ezért motiválni a gyermeket új tudás és rávenni, hogy tanulmányozzák kemény, hogy ez a helyes motivációs környezetet. Jegyezzük fel a gyermek egy kört, keresse fel vele a különböző kiállítások, szemináriumok és konferenciák. Ez különösen fontos a tinédzserek, aki eldönti a jövőben szakma.

  • Vigyázz a jó környezet
  • Ne hasonlítsuk össze a gyermek más gyerekekkel

Soha nem elsősorban a rossz jegyeket gyermekét, összehasonlítva azokat a becsült testvérek, vagy osztálytársak. Ne felejtsük el, hogy te vagy - elsősorban szövetségese, és a cél -, hogy érdekli, hogy megtanulják, hogy nem megalázni.

  • Táplálja a gyermek által vagy például egy példa a sikeres emberek

Ha eléri az életét sok győzelmet (például bajnok lett úszás vagy rendező egy nagy cég), beszéljünk róla, hogy a gyermekek. De a legjobb vásárolni őket egy könyv életrajzát híres és sikeres emberek bizonyítani, hogy mennyire fontos a szellemi munkát.

  • Hozzon létre egy kényelmes tanulási környezet

A gyerekek jobban tanulnak, ha azok minden, ami szükséges ehhez. Sok szülő nem lehet megvalósítani, hogy milyen kedves naplóm és divatos hátizsák hatással lehet az oktatás minősége. Azonban a pszichológusok azt állítják, hogy a szép dolgokat, hogy az esztétikai öröm, hogy az a személy, és motiválja őt elérni az új magasságokba.

Hogyan növelhető a tanulási motivációt serdülők?

Ha érdeklődés a tanulás az általános iskolás korú egyszerűen ez a helyzet a fiatalok sokkal nehezebb. Már van egy bizonyos kilátások, magatartása az iskolába, az egyetem, a munka és a jövő életben. Ezért, ha egy tizenéves elvesztette érdeklődését a tanulás, javítja a motiváció a tanulás nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik első pillantásra.

A motiváció a tanulás módját, hogy érdekli a gyermeket az ismeretszerzést

Természetesen a legjobb módja annak, hogy kényszerítsék serdülők új ismeret megszerzésére - közvetíteni nekik az ötlet, hogy az oktatás - nem csak egy szeszély a felnőttek, és a lehetőséget, hogy sikert érjen el a jövőben, kap egy jó állást, és egy csodálatos karrier. Ebben az esetben a pszichológusok javasoljuk gyakorolja legnagyobb figyelmet a gyermek tanulást. Mindig kell tudni milyen napod volt a fia vagy lánya iskolai, ami volt az oka a rossz jegyet, vagy megjegyzéseket a naplót. Ne felejtsük el, nem számít, milyen szörnyű a helyzet, meg kell, hogy a gyermek mellé, és támogatja őt erkölcsileg. Ellenkező esetben, ha újabb kudarc, leejtette a karját, és megszűnik törekszenek a siker érdekében.

Így, módszerek tanulási motiváció eltérő lehet. De ez mindenekelőtt a munka felnőttek. Ez rendszeres nyomon követését a szülők és bevonják őket a gyermek életét, érdekek és hobbi. Bár az alapvető ismereteket a gyermekek számára ad az iskola, ez a vállán az anyák és apák voltak felelősek azért, hogy a gyerekek felismerték az oktatás értékét, és úgy vélte, hogy az új információ - ez nem csak az a fontos és hasznos, de nagyon érdekes.