A szájpenész - okai szájpenész - gombás fertőzés tünetei

A szájpenész - okai szájpenész - gombás fertőzés tünetei

A szájpenész (kandidiázis) - egy betegség jellemző elváltozások a nyálkahártyák és a bőr az élesztő Candida nemzetség. Ez a gomba tartozik a patogén mikroflóra és folyamatosan jelen az emberi testrész az anyagcsere-folyamatokban, de a növekedés ezen mikroorganizmusok ez szabályozza az immunrendszert. Amikor egy ember immunrendszere legyengül, a gomba kezd gyorsan szaporodnak, és a betegség előfordul.A leggyakoribb vaginális kandidiázis nők és az orális candidiasis (általában csecsemők). Hüvelyi candidiasis egy női formában szájpenész, amely bármely életkorban előfordulhat. Bár az átviteli mód a kórokozók hüvelyi candidiasis lehet szexuális, ez nem egy nemi betegséget, de van velük egy hasonló klinikai képet. A szájpenész is előfordulhat mind a férfiak (miután nem védett közösülés).

A szájpenész - okai

Intenzív tenyésztés gomba gyakran oka lehet:

- gyengülő immunitás;
- stressz
- krónikus fertőzések;
- hipotermia;
- betegségek, szexuális úton terjedő;
- a fogamzásgátló tabletták;
- antibiotikumok szedése;
- visel szűk szintetikus alsónemű;
- terhesség.

Továbbá, a szájpenész előfordulhat néhány endokrin betegségek (cukorbetegség, elhízás, pajzsmirigy diszfunkció).

A szájpenész - Tünetek

A szájpenész jellemzi hasonló tüneteket más fertőzések húgyúti szervek, és néha kísérik őket. Beszélünk trichomoniázis, bakteriális hüvelygyulladás, gonorrhoea, a genitális herpesz, stbAzoknál a nőknél, a tüneteket gombafertőzés általában megjelennek előtt néhány nappal a menstruáció kezdete, és az egyének, akik hajlamosak az allergiás reakciók, a betegség tünetei mindig aktívabb.

Hüvelyi candidiasis nyilvánul először:

- éles és erős égő érzés a nemi szervek területén, fokozza az éjszaka, és miután egy forró fürdőt;
- bőrpír a nemi szervek;
- nyálkahártya és a külső nemi szervek fájdalomérzetet;
- bőséges váladék, amelynek formája túró;
- fájdalom vizelés közben;
- fájdalom közösülés során ne érjen a gyulladt nyálkahártya.

A szájpenész - Diagnózis

A betegség diagnózisa alapul tanulmány a klinikai tünetek és a laboratóriumi diagnosztika adatait betegségek: kenet váladék a fertőzött területről a nyálka; diagnózisa kultúra (beoltjuk); Enzyme-linked immunosorbent assay.

A szájpenész - Kezelés és megelőzés

A sikeres kezelés szájpenész szükséges ismerni a pontos diagnózist, így a megjelenése bármilyen riasztás tünet forduljon orvoshoz. Azonban még mielőtt az orvos látogatása nő lehet kezdeni, hogy végezzen néhány ajánlást, hogy megkönnyítse az állapotuk. Először is, meg kell, hogy megtagadja a szexet, hogy elkerüljük a kórokozók a partnere, és nem betegednek meg újra közösülés során a gyógyulás után.

Gyakran elmosta, de nem szappan és víz, amelynek a lúgos kémhatás vagy fertőtlenítő tulajdonságúak (kapni, egyszerűen csak hozzá egy kevés vizet, a szódabikarbónát vagy RPS). Amikor podmyvanii szappannal viszketés csak nőtt.

Az orvos is felírni gyógyszert szájpenész. Amikor ez kevésbé súlyos, általában lehetséges, hogy megbirkózzon a betegség által a helyi kezelésére, amely végzik alkalmazásával gombaellenes krémek, vaginális tabletták vagy kúpok: .. klotrimazol, mikonazol, natamicin, nisztatin, stb Segítségével ez kúpok és krémek gyógyítható szájpenész hetente, egy új generációs gyógyszerek lehetséges, hogy megbirkózzon 1-2 napig (egyetlen adag Diflucan, Flucostat, forkan, mikomaks et al.) garantálja a teljes helyreállítási csak adni egy kúra, kétszer megismételjük.

Megelőzése élesztő megfelel a higiéniai szabályoknak, tagadása kuszált, ruhában természetes anyagokból készült, erősíti az immunrendszert, elkerülése a stressz, kihűlés, stb