A szertartás a keresztség a gyermek tudniuk kell, annak érdekében, hogy a gyermek keresztelésre

A keresztség - a legfontosabb esemény az élet minden hívő lelki születése. Gyermek keresztség - az úrvacsorát, amelyben az ellátó eszköz bizonyos szent akciók a férfi jelentette az Isten kegyelmét. A szertartás során a gyermek hozza őrangyala, amely megvédi azt egy életen át. Ezen kívül a legfontosabb lényege a szertartás a keresztség, hogy most a kis ember kap egy „pass” az örök életre.Egy ilyen fontos esemény, azt kell készíteni rendesen. Mit kell tenni, hogy felkészüljenek, és végezze el a rítust a keresztség szentsége a gyermek?

Amikor keresztelni a baba?

Mindenesetre egyház azt mondja, hogy a gyermeknek meg kell megkeresztelkedett a lehető leghamarabb. Hagyományosan, a keresztség végezzük a 8. napon a születés vagy 40 nap után. Az a tény, hogy ez után 8 napon belül a Jézus születését szenteltek a Mennyei Atya. De a szülés után anya fiziológiailag tisztátalan 40 napig, és nem tud menni a templomba, de jelenléte gyakran szükséges, hogy nyugodt ebenka p. Amikor tartott 40 napig, a szülési ima olvassa át a gyermek anyja. Ettől a pillanattól kezdve, hogy részt vehet a különböző egyházi szertartások.

Keresztelj a baba, és vissza később. De a legjobb idő, hogy végre ezt a szentséget - az újszülött időszakban, amikor a gyermek a legtöbb időt alvással. Az idősebb korosztály, akkor kap egy csomó stressz a kommunikáló idegenek és hirtelen a helyzet. keresztelő nap, akkor lehet választani, de össze kell egyeztetni az egyház, amely a rítus. Természetesen a keresztszülők és a rokonok, hogy jelen legyen az egyház, legyen szabad ebben az időpontban.

A szertartás a keresztség a gyermek tudniuk kell, annak érdekében, hogy a gyermek keresztelésre

Hogyan válasszuk ki a templomba?

Nem számít, amelyben templom ti keresztelni a gyermeket. Válogatás a templom függ az egyéni preferencia a szülők. De amikor a család részt vesz a templomban, a keresés a jobb alternatívák megállítani pontosan rajta.

A szülők gyakran olyan központi templomban. De fel kell készülniük arra, hogy azon a napon a keresztség, nem lesz nagyon zsúfolt. Ez egy nagyon feszült helyzet, különösen a gyerekek nőttek fel. Ezért a lehető legnagyobb mértékben a szülők egyetértenek abban a templomban az egyén keresztelő. A kisegyházak általában nincs ilyen probléma. Ha valamilyen okból a szülők nem tudnak a templomba, a gyermek keresztség lehet végezni otthon.

A választás a keresztszülők

A szülők a gyermek meg kell dönteni előre, hogy ki lesz a keresztszülők? Tartanak a gyermek kezét idején az ünnepségen, hogy azt a betűtípust, és vigye onnan. Keresztszülők - lelki mentorok hangsúlyos a gyermekek számára. keresztszülei, keresztelési fogadalmat. Elvégre az újszülötteket nem csináld magad. Ki lehet keresztapa?

A szabályok, hogy a lány kell, hogy egy keresztanya, míg a fiú - a keresztapja. De gyakran a szülők választani a gyermek és a kereszt és a keresztet. A lényeg, hogy a keresztszülők voltak ortodoxok, és hogy a lelki életben nagyon komolyan. Egy ajánlat lesz a kereszt - a rendelkezés nagy bizalom, a tisztelet, becsület. És meg kell próbálnia, hogy megfeleljen az elvárásoknak a gyermek szülei.

A szabályok, hogy a keresztszülők nem lehet:

 • Házastársak vagy az emberek, akik mennek férjhez;
 • Gyermekek, mint a gyerekek még mindig nincs lelki magot;
 • Pogányok, beleértve a nem-ortodox keresztények
 • Erkölcstelen emberek;
 • Nők, ha a keresztség nap előfordul havi tisztító;
 • Vadidegen gyerekek és szüleik számára.

Keresztszülők kell vigyázni, hogy a gyermek rendszeresen járt templomba közösség, betartva a böjtöt. Meg kell imádkozzanak érte. Ha egy kiválasztott nép votserkvlennymi elég, akkor kell képezni. Szükséges ismeretek birtokában az Egyház életében. Egészen addig a napig, amikor a gyermek megkeresztelkedni, keresztszülők jövőben tanulmányozni kell a Szentírást, a szabályok Christian piety. A rejtély a kereszt böjt három napig, bevallom, és áldozni.Névválasztáshoz

Volt idő, amikor a gyerekek hívták neveket kizárólag ortodox. Hagyományosan, a választott név az egyház naptár tiszteletére egyik szentek. De ma, a gyerekek nevezik nemcsak keresztény, hanem a külföldi neveket. Ezért van egy probléma a szülőknek: ki kell választani egy lelki nevet. Általában adja meg a nevét az egyik szentek, akiknek memória olyan napra esik, amikor a baba keresztség végezni. De ez csak egy szokás, nem követelmény. Szóval lehet választani bármilyen nevet a gyermek.

Néha előfordul, hogy a névválasztás van egy nehézség. Ebben az esetben a pap segíthet a szülőknek segítséget: ő dönti el, hogy ki lesz a védőszentje a baba. Általános szabály, hogy az apa úgy dönt, egy híres szent, hogy a jövőben a gyermek megismerheti élettörténetét. Névnapot, vagy a Day of the Angel - az a nap, megemlékezés a szent, aki után nevezték a baba, és ez nem feltétlenül a nap a keresztelő magukat.

A szertartás a keresztség a gyermek tudniuk kell, annak érdekében, hogy a gyermek keresztelésre

Ing, Rizk és a határokon

Hagyományosan az ing kell vigyázni keresztanya, de a keresztek - a keresztapja. Korábban ing varrt a kereszt is, egy fehér ruhát, amely jelképezi a tisztaságot a lélek és az elme. De ma, akkor vedd meg a templomban. Gyakran előfordul, hogy a templomban lehet kapni egy időben minden, ami szükséges lehet abban az időben a keresztség - keresztelési készlet.

A gyermek számára a legjobb, ha vesz egy ezüst kereszt. Ez olcsóbb, mint az arany és ezüst pozitív hatással van a bőrre. Ha a vásárolt mellkereszt a boltban, az biztos, hogy megszentelje. Megszentelik a kereszt, vásárolt a templom, ez nem szükséges. Baba lánc kiválasztott gaytanchiki helyett. Nem karcolja az érzékeny bőrt.

Rizk vagy kryzhma - egy törülközőt, néha finom pelenka, amelyben ő volt a gyerek után a pap elvitte a font. Rizk és keresztelési ing keresztség után megszárítjuk, és minden esetben nem lehet törölni. Ezek a memóriában tárolt az úrvacsora. Church szabályok olyanok, hogy egy életen át kísérő személyt, ők is elkíséri utolsó útjára.

A keresztség szentsége

A szülők szeretnék előre tudni, mi fog történni, és a baba a templomban? Hogyan lesz a keresztelés? Az, hogy a szentségek az alábbi:

 1. A keresztség kezdődik kiejtése keresztségi fogadalmat. A pap kérdéseket tesz fel a keresztszülők: kell ugyanakkor, hogy válaszoljon nevében a gyermeket;
 2. Ekkor a pap végzi megkenés olajjal - olaj templomban. A gyermekek a templomban, így bekent olajjal a baba fizikailag egészséges és lelki növekedés;
 3. Aztán jön közvetlenül a keresztség, amely belemerül a csecsemő keresztelőkút szentelt vizet. Lány a betűtípus hagyományosan hozza a keresztapja, és a fiú - a keresztanyja. Meztelen baba pap le a vízbe háromszor;
 4. Mögött a betűtípus meg kell várnia a második keresztszülő egy törülközővel a kezében. Elveszi a baba az apa kezét és a ruhákat neki a keresztelési ing. A lány a fejét viselni egy sálat, vagy egy sapka;
 5. Ekkor a pap újra teszi a kenet, de a szent világ. Szent kenet Világ - fektet nyomtatási ajándék a Szentlélek. Ez ünnepséget tartanak csak egyszer az életben, hogy hála neki, hogy egy személy nyilvánul lelki ajándékokat;
 6. Összefoglalva, a baba feje vágott haj szál. Ő maradt a templomban. Ez a szimbólum az áldozatot az Istennek, a zálogjog az odaadás.

A szertartás a keresztség a gyermek tudniuk kell, annak érdekében, hogy a gyermek keresztelésre

Ezt követően lesz mondott ima, keresztszülők kell tudni fejből. Ez az ima az úgynevezett „hit”. Kár, ha a határon nem gondoskodott előre, és az ima, mert még nem tanultam. De ebben az esetben, a pap adhat egy lapon a célzást. Ez azonban nem lehetséges minden egyházban. Ima kíséri rituális cselekvések: jelen van az Egyházban a kereszt, és meghajol.

Tippek szülőknek

A szülők a kisgyermekek esetében hasznos tudni az alábbiakat:

 • Ha valaki a rokonok nem keresztelték, nagyon kényelmes, hogy a család a szertartás a keresztség;
 • Ruházat, amely hozza a babát a templomba, hogy egy új és kényelmes, hogy gyorsan levetkőzik neki, és változtatni;
 • A csecsemők számára megengedett, hogy a cumi, hogy nyugodt;
 • Ha abban az időben a ceremónia a gyermek sír erősen, az anya megnyugtatni, hogy a gyerek jött a megfelelő hangulatba. A pap megszakíthatja a rituális kifejezetten erre;
 • Prayer „Creed”, hogy tanult a keresztszülők. Az események elkerülése történt, nem lenne kényelmesebb ima volt írva egy papírra, amit lehet kém.

Miután a keresztség a gyermek kell egy szabályos közösség a templomban. Akár 7 évig az adminisztrációja közösség nélkül vallomás. De a gyermekek több mint 7 éve a szakmában szükséges. Ez az egész, hogy kívánatos a nat mintegy csecsemő keresztség. Továbbra is csak a teljes rituális ünnepe tiszteletére keresztelő.