A szívelégtelenség és elsősegély

Szívelégtelenség komoly veszélyt jelent az emberi életet. Amikor a szív megszűnik a szerződés, elveszett pulzus és bekövetkezik a halál pár percen belül. A szívmegállás az a személy, hogy minden perc számít, amely körülbelül 10% -a életben. Ha van egy hirtelen szívmegállás és a megfelelő ellátást az első percben, a túlélési arány körülbelül 90%. A segítő éli túl 9. percében kevesebb, mint 10% -a, 10 perc után a százalékos túlélési nulla. Ha az ember ennyi idő elteltével sem lehetetlen.A statisztikák szerint, minden nap a szívmegállás több embert öl meg, mint azért, mert a rák, a közúti balesetek, stb Ez azért van, mert sokan nem tudják, hogyan kell segíteni a személy, aki a hirtelen szívmegállás. emberek következő hívás mentőt, amely, sajnos, nem valószínű, hogy van ideje, hogy jöjjön egy kis időt, ha lehet menteni a beteget. A szív megáll minden korosztály - csecsemők, fiatal és öreg.

A fő oka a szívmegállás - sérti a szívizom okozta számos tényező befolyásolja. Különösen a következő típusú szívmegállás:

 1. Kamrafibrilláció. A legtöbb esetben ez a patológia okoz szívmegállás. Kamrafibrilláció egy rosszul teljesítő és görcsös összehúzódása az izomrostok, amelyben a szivattyúzás a szív munkáját zavarja.
 2. A kamrai asystole holtversenyben a második helyen szívmegállás. Abban az időben a jogsértés teljesen leállt az elektromos aktivitás a szívizom.
 3. Kamrai tachycardia hiánya jellemzi a pulzust nagy artériák.
 4. Ennek eredményeként, az elektromechanikus disszociáció is előfordulhat szívelégtelenség: hiánya miatt a mechanikus tevékenység, a szerv, miközben elektromos.

Szív megáll, és azért, mert a genetikai hajlam - Romano-Ward szindróma. Vannak más tényezők is meghibásodást okozhat a szívizom és vezet nagyon káros következményekkel jár.

A szív tudja megállítani a háttérben:

 • hipotermia, kapott érgörcs;
 • áramütés;
 • részesülő rossz gyógyszerek - szívglikozidok, adrenerg blokkolók, fájdalomcsillapítók és alkalmazott gyógyszerek az anesztéziában;
 • légzésleállás, amikor elmerült a víz alatt;
 • levegő hiánya, fulladás;
 • szívkoszorúér-betegség;
 • atherosclerosis;
 • magas vérnyomás, a bal kamrai hipertrófia;
 • anafilaxiás sokk és vérzés;
 • dohányzás (közvetett tényező, amely negatívan befolyásolja a szív- és érrendszerre ható);
 • köszönhető, hogy a nagykorúságát.

Szívelégtelenséghez vezethet lehet néhány gyógyszer aritmia. antibakteriális szerek, skizofrénia. Alkohol mérgezés vagy mérgezés, a háttérben a túladagolás gyógyszer kiválthat a kezdeti klinikai halál.

A szívelégtelenség és elsősegély


Ha vannak hajlamosító tényezők hirtelen szívmegállás, szükséges, hogy gondosan vigyázni a tested, add fel a rossz szokások és aláveti magát rendszeres orvosi vizsgálat. Vegyék át az irányítást a test segítségével CardioVisor - olyan eszköz, amely lehet szerelni a saját láb és a kéz, és tudom, az EKG.

A szívelégtelenség és elsősegély

Jelek a szívmegállás lehetővé teszi, hogy megkülönböztessék az sérti az egyéb betegségek, amelyekben a használata tilos, néhány manipuláció, amíg annak a szívizom. Vannak jelek, hogy gyanítható szívmegállás. Az első eszméletvesztés. A férfi kikapcsolta néhány másodperc után szívmegállás, ami rángatózó 20 másodpercen belül.

Sápadt bőr és az ajkak, az orra hegyét és a fülcimpa kék lesz. Légzés lelassul, szinte hallhatatlan. 2 perc múlva teljesen leáll. Pulse, ha tapintás hiányzik a csukló és a nyak. A fő jellemzője - a hiánya a szívverés a szegycsont mögött. A tanulók kitágult szívmegállás nélkül fény hatására.

A szívelégtelenség és elsősegély

2-3 perc után a leállás után a fő szerve az emberi klinikai halál következik be, ami után a szervek és szövetek vannak kitéve maradandó oxigénhiányos változásokat. Ha nem végez megfelelő CPR idő, a klinikai halál belép a biológiai.

Ha a szív leáll, az agy tovább él egy másik 9 perc. A elsorvadása agysejtek történik 7 perc, ha van ideje, hogy feltámassza a szív után ezúttal egy ember egy életen át maradhat munkaképtelenné válik. Mentse az áldozat egészségi csak az első 2-5 perc kezdete óta a klinikai halál.

Tünetei a személy szívmegállás is hiányzik. Pontosabban nem lesz képes elfogadni, mert a hirtelen fellépő klinikai körülmények között. Egyesek azt mondják, egy erős, elviselhetetlen fájdalom a szegycsont mögött. Állítsa le a szívizom is előfordulhat olyan hirtelen, hogy mások egyszerűen nem veszi észre. Különösen veszélyes, ha bekövetkezik egy álom, majd sokáig, mindenki úgy gondolja, hogy az a személy, egyszerűen elaludt. Szívmegállás csecsemők és előfordul - drámaian, váratlanul, és csak gyors választ visszatérhet a baba életét.

Diagnózis és elsősegély

Diagnosztizálása szívelégtelenség kell dolgozni nagyon gyorsan, a megjelenésük és a háttérben az ellenőrzés. A beteg ebben az esetben nem ír elő magatartási EKG és egyéb eljárások, mert abban az esetben az újraélesztés minden perc számít. Az első dolog az orvos kutatja a pulzus, hallgatni a levegőt, nézte a tanulók (újraélesztés).

Ha hirtelen egy szeretett személy, vagy a járókelők vette a fáradságot, sürgősen meg kell hívni a mentőket, és próbálja feltámasztani a páciens saját. Ehhez tegye egy lapos, szilárd felületre, kigombolta inge gallérja és a nyak szabad más ruhát, ellenőrizze a száját, hogy lehetséges jelenlétének hányás vagy elsüllyedt nyelv és kezdődik a szív masszázs. A szívében masszázs is jól teljesítenek szakképzetlen emberek anélkül, hogy speciális orvosi oktatás.

Rá kell kattintani a területén a szív két kiegyenesített karok, váltakozó mellkasi kompresszió és a lélegeztetést.

Végezze ezt az eljárást kell az intenzív osztályon 30 percig. Ha a mell emelkedni kezd, az azt jelenti, hogy a tüdő megtelik levegővel, és az élet visszatér a férfi. Érkezéskor, az orvos nem egy lövés adrenalin a szív és az eljárás folytatásához az újraélesztés.

További kezelés kerül követően ütemezett a páciens kórházi, attól függően, hogy az ok, kiváltó megáll a szív, és a változásokat a szervezetben, ami történt a támadás után.
Néha kívül gyógyszerek szükség műtétre, ami javíthatja a beteg esélyeit az élet. Nagyon ritkán, miután visszatért az élet a betegek kerülni súlyos következményekkel, és ez azért szükséges, mert ennek következtében régóta kórházi kezelésben.