A tartalom a békák és varangyok otthon 1

A tartalom a békák és varangyok otthon 1
A karbantartás egy béka vagy varangy van szüksége:
- egy kis fedett terrárium egy tó / aquaterrarium / akvárium jó szellőzés és a magas páratartalom


- A föld (az akváriumban ez nem feltétlenül szükséges)
- fedezet legtöbb fajta
- világítás nem szükséges az éjszakai faj, nap, hogy ultraibolya fénnyel. Észak kétéltűek lámpa világítani kell csak a déli - és még melegen (izzólámpa)
- UV lámpa Repti-Glo 2.0 vagy Repti-Sun (a napi faj)
- melegítők: 20-40 Watt izzólámpa, a vízmelegítő csak vizet kétéltűek, zsinórok vagy melegítés termokovriki (egyes fajok)
- a növények, gallyak, kéreg darabokat mászó fa békák


- élelmiszer-ellátás: az élő rovarok (a legtöbb faj), élő egér, hús, hal (néhány nagy varangyok)

Hátrányok tartalma békák és varangyok otthon: Folyamatos monitorozás hőmérséklet és a páratartalom a terráriumban, gyakran kell tisztítani a ketrec, nehéz lesz az élő adások, és a növekvő hazai rovarok vezethet terjedésének rovarok a ház körül.
Néhány varangyok és békák mérgező, míg mások erősen harap, ezért fontos, hogy ne engedje kétéltűek kisgyermekek, akik szenvednek. Békák kerülhessen ki fedetlen vagy lazán zárt terráriumok, vagy a kezében a fogadó és halnak a kiszáradás a lakásban. Sok kétéltű éjszaka aktív és károgásra hímek nem engedi aludni, így a legjobb, hogy válassza ki a tartalom típusok otthon naponta.

Ezek varangyok

Terrárium: Toads rendszerint meglehetősen nagy vízszintes terráriumok. Sok féle tökéletes terrárium egy réteg talajtakaró, nagy ivó kupalkoy és a jó szellőzés. Azonban néhány egzotikus fajok speciális körülmények között. A hőmérséklet a tartalom attól függ, hogy a településen, ahonnan az állat. Toads igénytelen a tartalom körülmények: a hőmérséklet tartományban lehet 12-28 C, páratartalom - 40-95 százalék. Világítás is nagy szerepet játszik: a békák szürkületben és egy életforma, és hamar megszokja az erős fény. Természetesen a föld mindenkor kell maradnia nedves. Vízpermet és tározók kell ochishena klóratom, m. E. kiloccsantanak szobahőmérsékleten 2 napig.

Etetés: Kis fajok rovarokkal táplálkoznak, nagy örömmel enni babák, és néha podroschennye egerekben.

Jellemzők: Ez egy meglehetősen szerény állatállomány, hanem azért, mert a mérgező váladék különféle békák nem ajánlott együtt kell őrizni.

A tevékenység típusa: Ezek békák aktívak a nap folyamán.

Mérgező: bőr dart békák bocsát ki mérgező anyagokat, ügyelni kell arra, hogy foglalkoznak velük, és hogy mossanak kezet, hogy elkerüljék a mérget a sebek és a nyálkahártyákat.

Terrárium: Dart békák alkalmas függőleges köbös Terraria és magas páratartalom (körülbelül 100%) és a hőmérséklet 25-28 fok napközben és 20 éjszaka, egy tó és gyógynövények. Mint alapozó lehet használni tőzegmoha, faszén vagy kókusz pehely, kavics vagy bevont egy másik réteg moha. A természetben, dárda béka él a mélyedésekben a fák és gyökerek mentén a folyó partján, így a terrárium nekik lehet tervezni darab kéreg, ágak mélyedések, kis köveket, amelyeken a béka sütkérezik a délutáni, hogy egy természetes menedéket a növények levelei.

Etetés: Mivel a kis méretű méreg dárda béka táplálkoznak kis rovarok a legalkalmasabbnak erre a célra muslica - Drosophila, de nyilvánvaló okok miatt azért, hogy a lakás nem a legjobb megoldás. Ami a fiatal tücsök, akkor sajnos hazánkban a kisállat boltokban általában eladni régi tücskök.

Jellemzők: méreg dárda béka általában olyan csoportokat tartalmaznak, de ennek ellenére meg kell jegyezni, hogy ezek a kétéltűek - területi állatok, így egy csoport méreg dárda béka az azonos nemű kell egy terrárium a megfelelő mennyiségű (30-40 liter fejenként). Nem szükséges, hogy tartsa össze a különböző fajok, mivel ezek mérgezik egymást. Ha együtt tartják szorosan méreg dárda béka különböző színű, tudják hozni a hibrid utódok egy új színt formában.

alytidae

A terráriumok gyakran tartalmaznak tagjai a nemzetség Bombina. amely magában foglalja a 4 fajta. Tűz öblös varangy félig vízi életmódot.

Terrárium: Ahhoz, hogy a varangyok segítségével akváriumban vagy aquaterrarium. Meg kell egy sziget, vagy a föld, amelyen az állatok könnyen megszökni. Kívánatos, hogy hozzon létre egy sekély területek egy csepp víz szintje az ilyen területeken béka mindig találják magukat megfelelő helyre.

Etetés: Egy fontos feltétele a sikeres karbantartási varangyok -, hogy a tiszta víz a medencében, ha etetés forgattyús takarmányt kell elhelyezni csak a jászolban. A szárazföldön Bombina szívesen megeszik a kis tücskök, de az ilyen élelmiszer nem lehet a legfontosabb egy. Takarmány bloodworms és a kis tücskök, melyek tűz vöröshasú varangyok könnyen lángra a szárazföldön. Mivel a takarmány gyakran esik a vízbe, ahol bűzös, szükséges, hogy jó szűrést.

A tevékenység típusa: A nap folyamán általában inaktív, és megy a vadászat alkonyatkor.

Terrárium: terrárium a számukra, hogy a függőleges egy páratartalma 60-80%, míg a hőmérséklet a régióban a 25 fok napközben és 20 éjszaka. Jellemzően ketrec díszíteni élő növények nagy levelek (például szörny vagy fikusz), amelyen ülnek, béka öröm. A szerkezet a levelibéka lábat teszi számukra, hogy könnyen mozog üveg és egyéb felületek, „ragasztás” nekik úszóhártyás. Ennek talaj vagy vermikulit használható azzal a kiegészítéssel, kavics faszén és tedd a tetején egy réteg moha. Víztömeg a terráriumban legyen körülbelül a fele a terület az alapja a ketrecben, de nem mélyebb, kétéltű növekedés. Attól függően, hogy a tartály méretét, a víz akkor meg kell változtatni minden két vagy három napig, vagy több.Etetés: Etesd meg a béka lehet közepes méretű tücskök és gyümölcs (Drosophila).

Jellemzők: A legtöbb fa békák tartható több egyének csoportjai. Ők már elég hangos, így nem helyezzük a terrárium a hálószobában.

Giperoliidy

Ez tartalmazza a nagyobb fajok, mint például a faja leptopelis, amelyeknek nagyon nagy kifejező szemek és a különböző színek, valamint a kisebb is, mint például a nemzetségek afriksalyus és giperolius.

Terrárium: Ezen család tagjai ideálisak a díszítés kis függőleges terráriumok.

Afriksalyusy nem gyakran kap egy gyűjtemény magyar terráriumban. Azonban ez nagyon szép, és viszonylag bonyolult a tartalmát a béka. Jellemzők terrárium függ a faj ökológiája. A leggyakoribb fajok fogságban csoport «fornasini». Ezek a békák lakják szavanna magas bokrok és fák. Vannak fán életmód. Ők tartják a függőleges terráriumban sok ág és növények.

A csoport több faj trostyanok függőleges terrarime díszített élő növények díszítik bármilyen környezetbe. Azonban, amikor kiválasztja szükséges feltételek, hogy megismerjék a követelményeket hőmérséklet és páratartalom követelmények egy adott faj. Mivel a szélessége a tartomány és változatos biotopic preferenciák, ezek a követelmények gyakran eltérőek, ami megnehezíti a tartalomhoz trostyanok fogságban.

Leptopelisov tartalmaznak Terraria függőleges típusú, amely lehet díszített ferde és függőleges ágak, természetes és mesterséges növények (alkalmas növényi széles vastag levelek, amely képes ellenállni a béka, például dieffenbachia, sansivery), virsli és kéreg darab. A szubsztrátumot lehet használni, hab vagy műanyag szőnyeg. A rendszeres permetezés a terráriumban szükséges fenntartani a magas páratartalom szükséges kupalka, amely könnyen elfér egy béka. A hőmérséklet a burkolaton belüli mintegy 24 - 26 fok. Élelmiszer - nagy rovarokat. Célszerű felvenni az élelmiszer-vitamin és ásványi anyag.

Európában a legnépszerűbb típus bejelentők között terrárium díszíti egy csúzli. Ez tartalmazza mind a természetes szín variációk és albínó formában.

Terrárium: Ezen békák alkalmas Terraria horizontális típusú a nedves szubsztrátumot, például tőzegmoha.

ázsiai spadefoot

Terrárium: Tartalmaz ázsiai béka tágas terráriumokban horizontális típusú vastag réteg földet. A lehetséges használata erdei hulladék és puha talaj szubsztrátként. Megköveteli a nagy kupalka nedvesség fenntartása érdekében. A hőmérséklet függ a környezeti jellemzői a faj.

Feed: rovarok, rágcsálók újszülött.

microhyla

A fogságban, gyakran tartalmaznak paradicsom békák, meglepően világos színek, kaloul, redbanded Microhylidae.

Terrairum: Ezek az állatok élnek jól vízszintes nedves terráriumban nedvszívó aljzatra. Termesztését azonban ezeket az állatokat jelent a sok nehézség és emelni az egészséges Microhylidae, meg kell, hogy figyelemmel kísérjük a feltételeket a terráriumban, hogy fenntartsák a kívánt páratartalom és hőmérséklet. Ásólábúak Microhylidae tartalmaz függőleges vagy köbös terráriumok az uszadék és ferde ágak. Ez lehet ültetni a terráriumban élő növények. A menhelyek is használható darab kéreg. A magas páratartalom 80-100%. Azonban túlmelegedés ezek békák nem szükséges, a hőmérséklet kb 25 fok.

Feed: kis rovarok.

spadefoot

Fogságban általában tartalmaznak ásóbéka és ásólábúak keleti Scaphiopus holbrooki.

Terrárium: használatra vízszintes tartalmat béka terrárium egy vastag réteg laza talaj, például homok talaj keveréke. Állatok töltik a legtöbb időt eltemetve az aljzat és a jelennek csak a vadászat.

Magában vízszintes Terraria ásólábúak egy vastag réteg puha talaj, kevert homokkal. Az alkoholista nem kötelező, amit tehetünk hinti terráriumban. Menedéket fakéreg darabok is lehet használni, de ez is kötelező, hiszen lapátlábúbéka-félék általában a földbe. Figyelemmel kíséri a békák a terráriumban lehet telepíteni lámpa Night Glo.

Otthon, gyakran tartalmaznak képviselői három nemzetségek: megszületett az afrikai karmos béka Xenopus és törpe kogtenostsev Hymenochirus és dél-amerikai nemzetség Pipa Pipa.

Terrárium: pip a tartályokban, amely jó szűrési vízzel. A karmos békák helyeztünk az alján keresők, PIP tartalmazhat még alapozó nélkül. Akváriumokban törpe kogtenostsami fel vízinövények.

Kogtenostsy - béka víz kizárólag. Ezek nagyon igénytelen a feltételek fogva - az akváriumban egy béka elég mennyiség 3 - 3, 5 liter. Egy - két béka lehet tartani még a három literes üvegben. Az akvárium kell fedezni hálóval fedél, mert annak ellenére, hogy a víz életmód gimenohirusy gyakran igyekeznek kijutni a vízből. A víz hőmérséklete legyen legalább 20 fok, szorozza meg a béka kezdődik a hőmérséklet növelésével 26 - 28. Az alsó réteg töltse ki a kis kavicsos vagy homokos talajon, és kívánatos, hogy egy kis menedékhely, például agyag szilánkok.

A tartalmi pip használ nagy akváriumokban. A kötet nem lehet kevesebb, mint 100 liter per pár, de jobb a 200 - 300. alján akkor öntsük a kavics, de Pipa kezelni anélkül, hogy a talaj. Az akvárium lehet díszített természetes és mesterséges növények, szükség van egy jó vízszűrő. Optimális hőmérséklet 26 fok.

A tartalmi karmos béka fér még nagyon kicsi akváriumok 20 litert pár, amely tele van vízzel 1/2 - 2/3 a kötetet. Az alján öntjük 4 - 6 cm-es réteg kavicsot, amely lehet ültetni a növények, de ha egy kis akvárium állatok húzza őket gyorsan. Alján néhány menhelyek származó uszadék, kövek és kerámia edények. Hőmérséklet 18-25 fok. Akvárium lezárjuk.

Etetés: Takarmány kogtenostsy bármely élő eszik használt halak (például a kis hajtókar, trubochnik). Meg lehet tanítani a takarmányokra felolvasztjuk. Takarmány az peep meg - big szúnyoglárva, földigiliszták, a kis halak. Takarmány az karmos béka - darab hús, hal, liszt féreg, nagy szúnyoglárva. Lehet enni elkészített ételek az akváriumi halak számára.

Jellemzők: Gimenohirusy jól kijönnek akváriumokban hal, nem sokkal nagyobb, mint a méret a békák, és fordítva, nem túl kicsi, úgy, hogy nem használja a takarmány.

Copepoda

Terrárium: Ki kell választani a preferenciái alapján a biológiai faj. Fafajok, mint Copepoda jávai élő jól terráriumok függőleges típus, amely lehet díszíteni nagyszámú élő növények. A szárazföldi fajok, mint például a durva telodermy kiválóan alkalmas kis vízszintes típusú terráriumban higroszkópos szubsztrát.

Teloderm tartalmaznak aquaterrarium vagy a terráriumban egy nagy tó. Szükséges uszadék és függőleges szálak, amelyek a béka ül, kiszállt a vízből. Optimális hőmérséklet függ az adott fajta: körében teloderm találkozik, és hideg kedvelő, hegyre néző, sík hő-szerető.

Takarmány: különböző rovarok.