A tégelyben olvadáspontú fém - miért ne tegyük meg a saját kezével

Sok kézművesek teszik tégelyeket olvasztására fémek kezük dolgozott a technológia és a termékek minőségének nagyon jó. Ha gyártást a tégelyt a saját kezét - egy új dolog, ez a felülvizsgálat segít meghatározni, hogy merre menjen tovább: ahhoz, hogy a tégelyben maga, vagy megvenni a gyártótól közvetlenül, közvetítők nélkül.  1. A fő probléma - derült agyagból álló tömeg. Egyéb agyag lerakódások jellemzi különböző összetételű, ily módon nyerve a minőségi követelményeiről agyag kerámia termékek specifikus minőségi és mennyiségi összetételét.
  2. Clay gyártásához használt kerámia olvasztótégelyek, zsugorodik, különböző agyagok - zsugorodás más. Ha a szakács nagy tételekben tégelyeket és a vásárlás az agyag az azonos típusú, nagy mennyiségben, ez nem jelent problémát. Zsugorodás agyag előre kiszámítani, és a kész terméket kapjuk a kívánt formájú és méretű futtatni rendkívül kicsi. De ha kerámia tégelyeket készült esetről esetre különböző tétel agyaggal, majd jobbra tart mérete is problematikus, fokozott hiba arány.
  3. Házi kerámia tégelyeket tartott kis számú melegíti, ha nátrium-tetraborát (bórax) házi kerámia olvasztótégelyek lefedett mikrorepedések meglehetősen gyorsan, és alkalmatlanná válnak a további olvadáspontú fém.
  4. Házi tégelyeket gyakran nem hagyjuk megszáradni, ezért, ha a fém megolvad a test a tégelyt, vannak további feszültségeket, és megtöri a tégelybe.
  5. Házi kerámia olvasztótégelyek kapott falú és több időt igényelnek a fűtés, a teljesítményfelvétel nő, amikor a fém olvadási.


A legjobb megoldás a legtöbb olvadó fém kerámia tégely, de nem minden kerámia tégely alkalmas fém olvadáspontja. Tekintsük ezt a kérdést részletesebben. Kezdjük azzal, hogy a kerámia tégelyeket, amelyeket a leggyakrabban megtalálható a magyar piacon, osztva porcelán, korund és tégelyeket kvarcból kerámia. Porcelán tégelyeket nem alkalmasak olvadó sok fémet, mert a viszonylag kis tüzet. Korund tégelyeket tűzálló és tartós, de a fém olvadási egy igen nagy korlátja: korundtégelybe nem fűthető, és gyorsan lehűtöttük, a hűtési sebesség korundtégelybe 2-3 ° C / perc. Az olvadó fém a módban változó hőmérsékleteken megfelelő olvasztótégelyben kvarc zsugorított kerámiából.

A tégelyt kvarc kerámiák inert fémek, tűzálló, kémiailag stabil, ellenálló a hirtelen hőmérséklet-változások. A gyakorlatlan személy gyártás kiváló minőségű kvarc tégelyben zsugorított kerámiák feleslegesen nagy idő-, anyag- és energiafelhasználás kísérleti munkát. Így a kezdő sokkal jövedelmezőbb, hogy csinál egy tégelyben olvadó fém a kezüket, és vedd meg közvetlenül a gyártótól tégelyek. Az árak a tégelyeket kvarcból kerámiák láthatók itt (árlista).

A tégelyben olvadáspontú fém - miért ne tegyük meg a saját kezével