A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Hogyan szeretne egy nyári napon többi közelében egy kis tó, ahol a víz liliomok virágzik és gyengéd csobogása nyáj színes hal! Ha ez a szépség a gyár, ez az egész egy álom! Szerencsére, ez egy pillanat alatt megvalósítani. E célból nem szükséges az eredetileg földhöz a természetes víztömeg, mert tudod, hogy a tó az ország saját kezűleg.


A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Ha a webhelyen egy szabad hely, nem található a közvetlen napfény, de nem árnyékos, akkor nyugodtan indul létrehozását tavacska. A lefedettség kell figyelni az első helyen. Az a tény, hogy a gyenge fényviszonyok, vízinövények nem fejlődnek megfelelően, ami hátrányosan befolyásolja a megjelenésüket.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Nem szükséges, hogy tegyen egy dekoratív tó kezével a közelben fák, a burjánzó gyökerek károsíthatja a bázis csúsztatja peremalak vagy könnyfilm.

[Include id = »5" title =» Yan - a szövegben "]

A legegyszerűbb változat a tó lehet egy kész öntött a termelés, a formák műanyag vagy üvegszálas. Műanyag tartály tart meg körülbelül 10 éve, hogy ellenáll a fagyást és az UV fény. A telepítés és egyéb mechanikai manipuláció a műanyag forma, az egyik legyen óvatos, hogy ne sértse meg. Sajnos, ha volt egy repedés, ez nem lehet javítani a felszínen.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

A drágább anyag a készítmény egy üvegszál, amely nagy szilárdság és tartósság. Átlagosan az élet a tóban üvegszálas 2-3-szor hosszabb, mint egy hasonló műanyag változat.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Így, az első lépés, hogy egy eszköz, mint egy tó, vásárol formában, amely után ásott a földben.

Ásni gödröt megfelelő formában, át kell vinni a talajfelszínt a jövő tározó. Ez a következőképpen zajlik: a földön tegye a kész műanyag tál, amely körül, mozgó távolabb a vázlat alakjának 10-20 cm, fából készült pálca ragadt, és meghúzta a kötelet. Ezután tisztítsa meg a tálat, és elkezdenek ásni egy lyukat mélyebb, mint a magassága 20-30 cm formák. Meg kell követni a vízszintes helyzetben a gödör egy építő szinten, vagy sima lapot.

Az alján van fektetve homokpad, ami egyfajta alapot a tó. A gödör alakja van állítva, az eredményül kapott oldalsó távolságok is homokkal borított és kiontott vizet a tömlőt a zsugorodás.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

A formát ezután megtöltjük vízzel, díszíteni a parton sziklák és ültetett vízinövények.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Fólia használata során PVC vagy butilkaucsuk is létrehozhatunk olyan tó méretét és alakját. A film értékesítik tekercsben, szélessége 2,10 m, hossza -. 10-50 m PVC-szövet ellenáll az ultraibolya befolyás, tolerálja a hideg sokáig elhalványul. Ezen túlmenően, az élettartam 10-15 év. Butilszalaggal tartják, hogy jobb, mert a nagyobb tartósság (legalább 20 év) és az erőt. Természetesen egy ilyen film drágább, mint a polivinil-klorid, így használata csak akkor indokolt a nagy tározók, nagy mélység.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

szerint kell kiszámítani, hogy az összetételnek megfelelő mennyiségű film előtt dolgozik a készülék tó:

Ahol: W - szélessége, mélysége T-, H - tartalék.

Az állomány köteles szorosan rögzítse a széleit a film oldalán a tó.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Amikor létrehoz egy tóban ásott gödörbe először. Ebben az esetben, ha ön szándékozik ültetni a növényeket közvetlenül a vízbe, biztosítani kell számukra a széleken a jövő tó szegélyek, polcok kis mélységben - nem több, mint 10-15 cm.A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Amikor ásni veszi, hogy a falak, a gödör nem morzsolódik. Ebben az esetben, ha a terület uralja fekete talaj vagy agyagos talaj, a fal lehet függőleges - nem gördül, és ha a talaj homokos, meg kell hajlik.

[Include id = »6" title =» Yan - a szövegben "]

Miután a gödör kész, az alsó eltávolították gyökerek, kövek és más nagy mechanikai felvételen. A fólia védelme érdekében a folytonossági helyezzük az alsó réteg a geotextília vagy homok (10-15 cm).

A tetején a védőréteg négyzetre emelő fólia és rögzítve a kerületét annak kövek, és a lépések és a szegélyek.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Kívánatos a tó körül ásni sekély barázda szélessége 20-30 cm, így a kövek rögzítéséről film felületén voltak ugyanazon a szinten a talajjal. Annak érdekében, hogy rögzítse a köveket, kívánatos, hogy a kötvény őket cement habarcs.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Most, amikor a tartály készen áll, akkor öntsünk vizet és ültetett növények benne - minden tóban kész!

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Ha működésképtelen régi kád, akkor próbálja meg, hogy a tó, és belőle.

A mélysége a gödör a tó magassága a kád + 0,2-0,3 m. Így, ha elhagyja a fürdő a gödörbe, a szélek lesz a talajszint alatt. Azáltal, hogy a kerülete a gödör szélessége és a horony magassága 30 cm. Következő fürdőt leengedjük a gödörbe, igazítsa vízszintesen, a szinten. Minden üregek, ami alakultak ki mindkét oldalon, falai között a gödör és a fürdő, homokkal borított. Ennek eredményeként, akkor kap földbe gyökerezett a lába fürdő egy barázda mentén kerülete.

Ezt követően, a ragasztó tömege gyúrjuk Csemperagasztó, sötét pigment (barna, például) és a víz. Alkalmazzuk a kapott pasztát oldalán belső felületén a fürdő, nem próbálta kifejezetten igazítsa. A lényeg az, hogy a fürdő kapott egy sötét, természetes árnyalatú. Ezt követően, fedezi a fürdő borítót, és hagyjuk egy nap a ragasztó teljesen megdermedt.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Az élek a fürdő szükséges rögzíteni a fém háló. Erre a célra, a rács kivágott és ossza őket az egész fürdőben kerülete megfogó élek és a belső oldalfelületén, fél mélységben. Ebben az esetben, a fal és a szélén a tartály hálóval borított, és az alsó nyitva marad.

Készítenie a cementzagy homok, cement és víz. Alkalmazni, hogy a net, nem próbál összehangolni a felszínre. Időről időre helyezze be a cementet a kő felülete - tovább erősíti a rácsot és így sokkal természetesebb tó. Óvatosan megszilárdítani a lefolyóba.

A felszínen a föld, ahol a háló fedi az a kád szélén, a groove feküdt a nagy kövek, amelyek hangsúlyozzák az alak a tó. Mellesleg, kívánatos, hogy távolodjon el a téglalap alakú, és elterjedt a kövek nem tiszta a kád széle és a hullámzó, bontsa ki a partra. Változás a terep, ami az ütésektől és dombok, például több helyen öntsük romhalmazzá, így vizuálisan lehet, hogy egy tó szinte bármilyen alakú, nem feltétlenül derékszögű.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Alján a fürdő, öntsük száraz agyag és ott gyúrjuk az agyag megoldás. Kenhető annak oldalfalai átfedő habarcs kitöltés az üregek a kövek között.

Clay gyorsan szárad - néhány órán belül, és akkor öntsük víz szivárog. A hornyok körül a kád és az alsó Telepített vízi növények. Néhány nap múlva a víz a tóban zavaros, akkor megszerzi a természetes megjelenés és semmi sem fog kiadni annak valódi eredetét. Itt egy tóban lehet kapni a kezét fotó:

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Csak ásni a talajba tartályba, és felöntjük vízzel - ez még nem minden. A tó lesz igazán dekoratív csak miután leszállt a növények, és talán még kovácsolt hal.

Különböző típusú vízi növények normálisan fejlődnek csak egy bizonyos mélységet. Mélységben, legfeljebb 30 cm lehet ültetni Marsh körömvirág, sárga írisz, Pontedera szív alakú, stb A mélysége 30-50 cm. - a legalkalmasabb élőhelye széleslevelű gyékény, nyílhegy közönséges, a cukornád, stb Nos, elég „mély” lakosok. alkalmazkodott az élet mélységben 50 cm, jelentése - víz jácint, liliom, Lotus, telorez aloevidny et al.

A tó az ország saját kezűleg - 3 különböző változatban

Az egyik leggyakoribb és tartózkodó halak szabadtéri tó lehet azonosítani veiltail, koi ponty. Ha úgy dönt, hogy befut a tó hal, biztos, hogy telepíteni a szűrőt. Enélkül a víz a tóban gyorsan romlik, ami befolyásolhatja nem csak dekoratív elemek (víz zavarossá válik, szag), hanem az új állat-egészségügyi.

További cikkek hasonló témákban:

Egy kis tó a környéken ez az álmom. Az oldal már, már csak azt kell nemesíteni, épületeket építeni, és folytathatja a tó. Mindig is szerettem volna, hogy közel a tó nőtt nagyszámú növények, feküdt egy csomó kő, és megállt, hogy kitaláljuk, mit néhány állat (például békák).

Mint az olvasás, és úgy hangzik, mintha meg akarna egy tó kezével nem nehéz, és milyen szép kiderül a végén, egy csoda! Big Pond - ez biztosan szép, de attól tartok, nem húzza, de az ötletet, hogy az a fürdő, mint egy víztározó tűnik, egyszerűen zseniális. Azt hiszem, meg tudjuk építeni a tó, véleményem szerint ez a hatalom minden. Egy kicsit aggódtam, hogy tudok rendesen vigyázni a hal, így a legvalószínűbb, az első tóban lesz lakatlan, és akkor ki tudja, talán az időben még mindig mer futni, hogy a szép, dekoratív hal.

Én mindig meglepett és örömmel hely, ahol ott volt a kis tavak, de az igazi oka annak, hogy ez soha nem fordult elő, hogy nem ugyanaz a faház, bár már egyáltalán meglehetősen nagy, és úgy néz ki, mint egy elhagyott annak a ténynek köszönhető, hogy az ágyakat egy kicsit, és a színek is.
A cikk elolvasása után arra gondoltam, ami a saját tóval is vállalják ezt az üzletet, köszönöm

Nem- rétest. De aztán az indulás Nama a tetőn keresztül. Will elválnak szúnyogok. kukában repülő, ágak és levelek. Víz indul, hogy a tartalmakat, hogy büdös
Ezért periodikusan gombóc, mosható és újra töltse a vizet. Azonban van egy plusz: ha hagyjuk az egészet a téli, majd tavasszal lesz a legjobb megoldás a kész komposztot műtrágyázás))