A válasz arra a kérdésre, az igazi lelki szerelem

- Igaz lelki szeretet nem hiányzik, és nem hagyja abba, és ha hűtés történik, ez azt jelenti, hogy a lelki vagy testi szerelem?

- Mindannyian nagyon (azt hiszem, hogy senki nem fog megsértődni, ha meghallja a keserű igazság), még azok is, akik szórakoztatja magát a gondolat, hogy van egy lelki szerelem, lelki szeretet uralkodik, de többnyire testi. Wise Elder Paisius a kérdést a Szent Sisters „Geronda, mi van, ha nem érzem a szeretetet?” Válaszolt: „Látod, hogy a mezőgazdasági termelő kapja. Ha van néhány magot, és akkor hagyja a csomagot, akkor sem rothad vagy férgek megeszi őket. Ő terjed őket a helyszínen, még ha kevesen vannak. Grain csírázik, és a termelő gyűjt több mint ültetett, és még egy kis csomag magot minél több jövőre még több, majd egy teljes istálló. Hasonlóképpen, meg kell vetni a szeretet. "

- És ez nem őszinte szerelem?

- Ez lesz, hogy felmelegedjen, vetés szerelem. Minél többet vetünk rá, annál inkább növekszik, és gyümölcsöt.

- És mi ez az egész egy lelki szerelem eltér a lelki?

- lelki szeretet - ez a szerelem, hogy udvarolt szentek. Ők takarítják szívüket a szenvedélyek az öreg, hogy megöljék a bravúr: a bűnbánat, a sírás, sok - a teljes elutasítása a világ, amikor elhagyta a sivatagban. Például Palamasz Szent Gergely, akinek emlékét megtisztelve egyházunk közelmúltban. Mivel rendkívül tehetséges ember, aki 17 éves volt tudott beszélni férfiakéval azonos feltételek mellett, bölcsebb ismerete filozófia Platón, Arisztotelész. Ugyanakkor a filozófia csak valami külső, hogy ő soha nem vett, de később használt filozófiai eszközök védelme az ortodox hit számára. Gregory fiúk mentek a Mount Athos, és szinte húsz év működött: ő volt az engedelmességet a tiszteletes Nikodémus később apát a kolostor Esphigmenou, akkor maradt egy remete. Ez azt jelenti, annak érdekében, hogy megszerezzék a lelki szeretet, meg kell megtisztítani a szívet a szenvedélyek, vagy legalább fel a kezdet.

Rev. Dimitry Bejenari

Megosztás: