A vizelet a vér és a fájdalom vizeléskor Mi a teendő

Az egészséges test nem érez fájdalmat és nehézség székletürítés. Vizelet vérrel és a fájdalom a vizelés közben - a leggyakoribb tünetek, amelyek jelzik a működési hiba a urogenitális rendszer.Rossz közérzet és egyéb tünetek

Abszolút minden baktérium jelenlétében kedvező feltételeket számukra gyulladást okoznak az urogenitális rendszer. Leggyakrabban ez a feltétel provokál az E. coli, streptococcus és staphylococcus. Továbbá, itt megtalálja az összes fertőzés nemi érintkezés útján terjed (chlamydia, Treponema, gonococcusok). Szaporítás ilyen patogén baktériumok vezet hematuria. Ezt a betegséget jellemzi a megjelenése rezey, fájdalom, kellemetlen érzés.

A vizelet a vér és a fájdalom vizeléskor Mi a teendő

Súlyos vizelet pirosas jelenléte miatt benne a vér részecskék. Milyen egyéb tünetek utalhatnak a betegség?

 1. Fájdalom át a szeméremcsont.
 2. Men érezhető fájdalom a fej a pénisz, a húgycső.
 3. Nők periodikusan húz a bejáratnál a hüvely, a gyomor. Pain is folytatódik egy ideig kiürítés után
 4. Gyakori sürgetésére, herefájdalmat a férfiak.
 5. Recycle görcsök. Például tudnak mutatni magát csak reggel vagy este. A fennmaradó időben, az emberek úgy érzik, normális.
 6. Fájdalom a gát, ami még rosszabb éjjel.
 7. Nők - állandó fájdalom, egy kis mennyiségű vizelet.
 8. Erős égő végén kiürítése.
 9. Vér színét - piros (sérült erek), barna (gyulladás, vesebetegség, húgyhólyag trauma). Piros a vér, általában friss, és a barna - stagnál.
 10. Zavaros vizelet színe.

Különösen aggasztó olyan esetek, ahol amellett, hogy a vizelet tartalmaz nyálkát a hüvely vagy a hímvessző, tünetek jelentkeznek több mint két napig, a láz, vezethető vissza fájdalom és alhas, az általános egészségromlás.

Ha ezek a tünetek már azonosították, vagy közülük néhányat, akkor azonnal látni a szakember. A nők esetében - nőgyógyász férfiak - urológus. Orvos írja elő az átfogó felmérés, amely alapján fogják kezelni.

gyakori okok

Annak ellenére, hogy a legtöbb esetben, fájdalmas vizelés baktériumok által okozott, számos más ok miatt.

 1. vesegörcs. Provokál éles fájdalom, amely a lépésbetét. Ez megnyilvánulhat expozíció következményeként a hideg, kemény fizikai munka, kár vesék.
 2. Urolithiasisban. Tünetek: gyakori vágyak, amelyeket kíséri teltségérzet a húgyhólyag, a kényelmetlenséget elején a kiürítést.
 3. Homok és kövek. Amikor mozognak, a személy léphet egy égő érzés, fájdalom és a vér a vizeletben látható részecskéket.
 4. Daganatok. Mindenféle daganatok akadályozza a folyamat székletürítés és a rossz közérzetet okozhat. Ez vonatkozik mind a jóindulatú és rosszindulatú daganatok.
 5. Elzáródása a húgyúti csatornát. Amikor a só, homok, kő részecskék áthaladnak ezeken a csatornákon, okoznak irritációt, amely kíséri erős fájdalom.
 6. A rossz eszköz a személyes higiénia, óvszer, síkosító. Gyenge minőségű szappan vagy gél, amely erős ízek, irritációt okozhat allergiát és az érzékeny bőrt a nemi szervek. Kár is megjelenik a bejáratnál, hogy a húgycsövet. Ebben az esetben a kellemetlen zavaró lehet elég hosszú ideig a székelés után.
 7. Rossz higiénia. Ha rossz személyi higiénia, piszkot a külső nemi szervek könnyedén bejut a belső.


A probléma a férfiak és nők

Fájdalom vizelés közben a nők leggyakrabban váltanak ki:

 1. Különböző fertőzések.
 2. Akut formái hólyaggyulladás. Önmagában ez elég könnyen kezelhető, de sok nő figyelmen kívül hagyja a problémát, mely szerint a betegség. Cystitis súlyos formája súlyos rosszullétet okoz és még a vér vizelés közben.
 3. Különböző gyulladás belső nemi szervek (candidiasis, vaginózis, colpitis).
 4. Szövődmények fertőzést követően nem csak a nemi szervek. A tény az, hogy a fertőzés gyengíti az immunrendszert, ami kiváló táptalaj a fejlesztés a kórokozó baktériumok.
 5. Vese és a mellékvesék.
 6. Szexuális úton terjedő betegségek.

A vizelet a vér és a fájdalom vizeléskor Mi a teendő

A problémák okainak férfiaknál:

 1. Gyakran előfordul, hogy a vér a vizeletben a férfiak megjelenik következtében ágyék sérülést.
 2. Urogenitális problémák (húgycső tuberkulózis). Ez a betegség nagyon komoly, krónikus. A szép nehéz diagnosztizálni, így az első tünetek, amelyek kísérik kényelmetlenséget, fájdalmat, a férfiak kell orvoshoz.
 3. Prosztatagyulladás, húgycsőgyulladás. A betegség gyulladást okoz a húgycsőbe. Tünetek: súlyos görcsök, fájdalmas kellemetlenséget ürítés. Amikor fut formák kiemelkedik a vér és vizelet lehet sáros színű. Ha késleltetheti a kezelés, akkor jelenik meg a nyálkahártya mentesítés kellemetlen szagú, és a fertőzés átterjedt az összes belső nemi szervekre és a kiválasztó utat.
 4. Szexuális úton terjedő betegségek (Chlamydia, mikoplazmózis, trichomoniasis).
 5. Oncology vese, vastagbél, prosztata, húgyhólyag.

Így, vér a vizeletben és fájdalmat okoz a férfiak és a nők különböznek és hasonló szempontok.

Diagnózis és kezelés

Bárki, aki tudni kell, hogy semmilyen zavart a szervezetben - ez egy olyan alkalom, hogy foglalkozzon a szakértők.

 1. Felmérés a nőgyógyász (urológus), proktológus, fertőző betegség orvos.
 2. A tanulmány a beteg panaszait.
 3. Vizeletvizsgálat vért.
 4. Elemzés a szexuális úton terjedő betegségek.
 5. Tanulás az agyvérzés.
 6. Kismedencei ultrahang.

Mivel az oka a fájdalom és a vér vizelés közben nagyon eltérő lehet, a megfelelő kezelést kap a felmérés alapján.

következtetés

Rezey probléma és kényelmetlenséget kell foglalkozni azonnal, hiszen krónikussá válhat. Ezen túlmenően, fájdalmas vizelés ad egy személy kényelmetlen, azt jelezheti, egy súlyos betegség, így nem lehet öngyógyítást, és a lehető leghamarabb, hogy egy találkozót a szakember.