Alapvető szabályok bronz tisztítás otthon - női oldalon

Alapvető szabályok bronz tisztítás otthon - női oldalon
Bronz edények találhatók a háztartásokban. Figurák, gyertyatartók, üveg-, ékszerek - néhány, ez aranyos csecsebecsékkel, egyéb emléktárgyakat. Bár a téma új, tetszik a fényét és szépségét. Idővel a helyzet változóban van. Az intézkedés alapján a nedvesség és a környezet, fém összeesik lassan. A terméket bevonattal van takarva, amelynek célja, hogy megvédje a további károkat. Nézzük a patina, sokan gondolkodnak, hogyan tisztítsa meg a bronz vissza kedvenc dolgok tiszta fényét.Ami a probléma különösen súlyos a gyűjtők, akik nagy része a kiállítási elveszti a megjelenését. Bizonyos esetekben a plakk megjelent hozzáad egy bizonyos varázsa. Mégis időről időre meg kell tisztítani. Teljesen megszünteti a káros hatásokat nem lehetséges, és a korrózió kezdődik, hogy elmélyítse, korrodáló fém erősebb. A különösen összetett sérülés lehet korrigálni csak utalva a restaurátorok.

Alapvető módszerek és szabályok tisztítás

Szerencsére sok tipp, hogyan tisztítsa meg a bronzérmet otthon. Annak érdekében, hogy felmérje, milyen kár, meg kell mosni a tárgy a víz alatt, anélkül, hogy bármilyen további eszközöket. Ügyeljen arra, hogy törölje szárazra egy puha ruhával. Bronz edények nem tűri az erős súrlódás és a sokk. Az ilyen hatások kenje a rajz, és még fájt a teljes űrlapot.

Szakemberek általában ajánlott heti áthaladni alanyokban bronz ruhával, eltávolítja a kapott porréteg. Miután megvizsgálta az érintett termék két fokkal kár lehet megkülönböztetni:

  • fény - a téma még csak most kezdődött oxidálni, plakk léphet az első helyen;
  • komplex - a termék erősen oxidált és teljesen borított patina.

Mindkét esetben, akkor a bronz tisztítás otthon. Ha a kezdeti sérülés szennyezés kezelésére, egészen egyszerű és gyors. Néha elég alapok a kezében: szappan, szóda, citromsav. Előrehaladott esetekben a tisztítási folyamat nehezebb lesz, amely előírja a vásárlási hatékonyabb tisztítószerek, és több, mint egy nap. Próbáld részletesen leírja a különböző felhasználási módjait távolítja el a lepedéket.Soda megoldás segít a korai szakaszban. A mosott, száraz tárgy is. Finom hamu lehet megvásárolni néven Pemolyuks, használják, hogy a bronz fényét. Erre a termékre, dörzsölje a por lerakódik a kezét vagy rongy.

citromsav

Tovább legolcsóbb módja az emberek, akik nem kell, hogy tiszta erősen szennyezett bronz edények. Ha citromsav nem tartózkodik otthon, könnyű vásárolni egy boltba, és a költségek olcsó. Hígítsuk por vízben, amelyet be kell körülbelül háromszor nagyobb, mint a sav. Témák ahhoz, hogy maradjon a megoldás tíz percig, és plakk szemmel válik, és úszik a felszínre. A legjobb tisztítási eljárást meg lehet ismételni.

  • Szappanos vízzel segít csak minimális szennyezést. Grate szappannal és vízzel hígítjuk olyan arányban 1 és 8 Minél alacsonyabb a bronz a terméket oldatban, és hagyjuk másfél-két hét után oldódó szappan darabok. Ezalatt az idő alatt a bevonat lekopik, és el lehet távolítani egy ronggyal.
  • Először is, tartsa a tárgyat meg kell tisztítani forrásban lévő vízben, elég egy pár percig. Tedd habot és bőségesen alkalmazza azt a bronzérmet. Ezután dörzsölje a terméket egy puha kendővel és törölje szárazra.

Alkalmas növényi vagy ásványi olaj, ami szükséges ahhoz, hogy a felforraljuk. A terméket teljesen elmerül a forró olajban öt percig. Eltávolítása után annak szükségességét, hogy alaposan öblítse le vízzel, és a tárgy néhány percig, mártott etil-alkohol.

Fűrészpor és ecet

Főtt súly Ezen összetevők kell főzni. Amikor a fa megduzzad, masszát kell felvinni a terméket dörzsölte egy ronggyal.

Ecetet, sót, és a lisztet

A hígított ecet só kanál, és adjunk hozzá lisztet, amíg pépes konzisztenciát. Főtt tészta fedél minden bronz valo akár egy órát is. Tisztítás céljából, meleg vízzel mossuk és szárítjuk.

Bármely ilyen módszereket, fontos megjegyezni, hogy amellett, tisztítsa meg a bronzérmet, meg kell, hogy legyen kéznél egy megfelelő anyag a szárítás és polírozás. A legjobb tisztítási vezethet hiba, ha a termék lesz karcos. Ennek elkerülése érdekében használjon papírtörlőt, rongyok közül választhat lágy szövetek, és ne feszegesse deformálja a bronz.

Több lehetőség is van, hogy tisztítsa meg a tárgyak kitéve erős oxidációt. Ennek során olyan megoldások elő azzal a kiegészítéssel, savak vagy más erős, néha mérgező anyagok. Legyen óvatos, ha az ilyen eszközök. Ne felejtsd el a védelmi intézkedések: Viseljünk gumikesztyűt és védőszemüveget, használjon csipeszt vagy kanalat hosszú nyéllel, és így az anyag nem a bőrön szörnyű. Ujutnijdom.ru forrás.