Állandó érzés hideg Ezért folyamatosan merznu

Állandó érzés hideg Ezért folyamatosan merznu

Egyes emberek, még meleg időben, fagyasztás kezek és lábak. Persze, akkor csendben lezárja egy gyapjú pulóver, zokni, anélkül, hogy megpróbálnánk megérteni az oka ennek a jelenségnek. De az állandó hidegérzet nem tekinthető a norma - ez lehet a jele, az egészségügyi problémák. Ahhoz, hogy megszabaduljon a kellemetlen, akkor először meg kell kitalálni az okát.A helytelen étrend okozza az állandó fagyás

Hiánya zsír, vitamin és E-vitamin a diéta okozhat egy érzés hideg bármikor az évben. A helytelen táplálkozás megsérti a biokémiai folyamatokat a májban, ami kulcsfontosságú szerepet tölt be a fűtés a vér.

Nagyon gyakran hideg kezek és lábak, akik túl keveset evett. A test egyszerűen sehol sem, hogy az energia, ha nem elegendő kalóriát.

Hiánya hemoglobin

Alacsony hemoglobin szint okozhat vashiányos vérszegénység. Amikor a vashiányos vérszegénység a vér szállítja az oxigént a belső szervek késéssel. Erek kitágulnak, hogy javítsa az oxigénellátás szervek. Ennek eredményeként a fokozott hőleadás. A test veszít túl sok hőt és egy érzés hideg.

Más jelei alacsony hemoglobinszint sápadtság a bőr és a nyálkahártyák, törékeny körmök, a haj halványuló, ájulás. Bár a korai szakaszában a változás az egészségi állapot lehet gyakorlatilag láthatatlan. Ha gyakran kérdezi magától: „Miért kell mindig merznu” ellenőrizze a hemoglobin szintje a vérben.

Lehet, hogy érdekli: Alacsony hemoglobin: mi a teendő?pajzsmirigybetegség

Az egyik leggyakoribb oka az állandó érzés a hideg hypothyreosis. Ebben a betegségben a pajzsmirigyhormonok shchitovidkoj termelt mennyisége nem elegendő. Ebben a csúszás felelős mechanizmusok fenntartása állandó normál testhőmérséklet, lassul az anyagcsere. Ennek eredményeként az emberi kéz és a láb fagyasztás.

Ha azt tapasztalja, hogy az általuk lelassul, hízni ok nélkül, volt egy az arc, a bőr túl száraz, és ugyanakkor van egy állandó hidegérzet, orvoshoz, endokrinológus. Talán az oka ez a feltétel pajzsmirigybetegség.

érrendszeri rendellenességek

Ennek az az oka, hogy a hideg láb és a kéz, gyakran megsérti a perifériás mikrokeringést. A kívánt mennyiségű hő nem éri el a végtagok. Különösen azok az emberek szenvednek érrendszeri dystonia. Izgalom, a stressz, a testmozgás hiánya súlyosbítja a helyzetet.

Állandó érzés hideg - műhold az alacsony vérnyomás, csökkent vérnyomás. Mivel a lomha véráramlást a vaszkuláris tónus csökken.

Lehet, hogy érdekli: keringési dystonia - betegség feltalált

Érrendszeri betegségek gyakran alakul ki a korral. Ezért az idősek gyakran panaszkodnak, hogy a hideg kéz és láb, még nyáron is.

Fázás az emberek a túlsúly is társult érrendszeri betegségek. Testzsír sűrű kompresszor összenyomja az ereket. A véráramlás csökken, és nem tud a belső szervek oxigén. Próbálja kompenzálni a keringési rendszer, ez vezet az a tény, hogy a hő megy, hogy nem cél.

Több ritka érrendszeri betegség, ami miatt állandó fagyasztás, - Raynaud-kór. A település az artériás vérellátás megsértése végtagjait. A legkisebb érzelmi stressz, a hideggel, vagy túl meleg hőmérséklet hatására izomgörcsök, amely sérti a hőszabályozás.

diabetes mellitus

Az egyik a cukorbetegség szövődményeinek a rossz vérkeringés. Az eredmény egy olyan érzés, hideg végtagok, főleg a lábak fagyasztás. Különben is, ez csökkenti az érzékenységet a lábakban.

Mit tegyek, ha állandóan merznu?

Ha ismeri az állandó hidegérzet, ne félj, hogy forduljon orvoshoz, és adja át a szükséges vizsgálatokat. Ez takarít meg a kényelmetlenséget, és segít megelőzni a fejlesztés több veszélyes helyzetet.

Hogy javítsa a hőszabályozás:

  • Ne gyakorlatokat, amíg felmelegszik
  • gyakorlat zuhany
  • Igyál forró tea
  • Add fel erős kávé és az alkohol
  • Inni 2 liter tiszta vizet minden nap - ez javítja a véráramlást.