Allergia a baba por oka a tünetek, a kezelés és a megelőzés

Allergia a baba por okait a tünetek, a kezelés és a megelőzés

Modern háztartási vegyszerek be a piacon széles. Mindenféle tisztítószerek az élet könnyebb a háziasszonyok, de az oka a problémák, mint az allergia por a baba. Ez kényelmetlenséget okoz, hogy a gyerek is, ami súlyos következményekkel járhat. A szülőknek tudniuk kell, a tüneteket, a betegség és a kellő időben intézkedéseket azok megszüntetésére.Milyen anyagokat allergiás a por egy gyerek?

Amikor kiválasztunk mosópor mi mellett egy univerzális orvosság, amely eltávolítja a foltokat bármilyen eredetű. Azonban nem mindig gondol a kémiai összetétel, amely a tisztaság, fényerő törlés dolgokat. Szinte minden lényegében ugyanazt a komponenseket:

 1. Felületaktív anyagok (tenzidek) - van egy markáns tisztító hatást.
 2. Foszfátok - foszforsav sói lágyítására kemény csapvizet.
 3. Fehérítőszerek - előnyösen szerek kifejezett agresszív tulajdonságai.
 4. Ízek - így tiszta ágyneműt bizonyos kellemes illatokat.

Tünetei allergia baba por

Allergia a baba por okait a tünetek, a kezelés és a megelőzés
A felületaktív anyagok a detergens készítményben - hatóanyagnak a komplex molekuláris szerkezete és tulajdonságai ionnogennymi. Ők már régóta között tartott a szálak a szövet, teljesen kimossuk, csak ismételt leöblítés után (legalább 8-10-szer). Ha rossz minőségű mossa ezeket az anyagokat a ruhát esik a baba bőrét, és behatol az ereket, és hajtják minden szervbe. Vizuálisan, a szülők könnyen látni, hogy nyilvánvaló allergiás a por gyermekeknél: • kiütések a bőrön formájában pettyes kiütések a piros szín;
 • alkotó nagy, kiálló felett a bőr foltok különböző alakzatokat;
 • szárazság, hámlás, viszketés és égő érzés az érintett területeken a bőrön;
 • előfordulása duzzanat, sírás buborékok elhaladó ekcéma;
 • száraz köhögés, gégeödémát, nyálkahártyák szárazsága;
 • könnyezés, kötőhártya-gyulladás, a félelem, ragyogás;
 • orrfolyás, nátha, tiszta folyás az orr.

A mértéke attól függ, hogy a tünetek az életkor a morzsákat, az állam az ő immunrendszere, a meglévő betegségek idején az allergia. A helyzet rosszabbodik, ha ebben az időszakban a baba beteg, vagy már befolyásolják egyéb allergének (élelmiszer, gyógyszer). Alkalmazása során allergének fokozott kockázata angioödéma és legveszélyesebb - anafilaxiás sokk.

Általános szabály, hogy ez a jelenség, amellyel számos szülők a gyermekek. Ez széles körben elterjedt újszülöttek és a csecsemők éven aluli egy év. Tünetei allergia por a gyermek több okból fordulhat elő:

 • Fokozott kisgyermekek bőr érzékenysége a vegyi anyagok;
 • formátlan immunrendszer kisgyermekek;
 • genetikai hajlam, és hajlamosak az allergéneket;
 • a háttérben az élelmiszer, gyógyszer intoxikáció vagy szezonális.

Meg kell jegyezni hogy az allergiás tünetek a mosás alkatrészek főleg fordulnak elő helyeit szoros kapcsolatot a baba ruházatot. Ez lehet szeres a nyak, hónalj és az ágyék, a has vagy a csukló kezét. Ezzel a lokalizáció hegek nyugodtan mondhatjuk, hogy ez a reakció a mosószer és megkülönböztethető más provokátorok.

Kezelésére és megelőzésére

Allergia a baba por okait a tünetek, kezelése és megelőzése
Ha bármilyen allergia valószínűleg mentse el a többi az életét. Ezen túlmenően, a kockázat a kereszt-stimuláció - reakció detergens korral átalakul intolerancia bármely detergens készítmények, beleértve a testápolási termékek, és kozmetikumok. Ezért jobb, hogy megakadályozzák a betegség megelőző intézkedések:

 • újszülött ruhákat mosni szappannal vagy szappant gyökér;
 • mosóhatást van bab húsleves, burgonya leve, mustár por;
 • gyermek ruházat törlik speciális gyermek porok és fehérítők;
 • Öblítő alaposan eltávolíthatja az agresszív anyagok;
 • készítmények mosására gyermek ruházat jelöli megfelelő ikonok;
 • népszerű sorozat szerszámok gyerekeknek - „Füles nannies”, „Aistenok”, „A mítosz” és mások.

Mivel úgy néz ki allergiás a por gyermekek hasonló más reakciók allergének, a kezelést fel kell tüntetni a kinevezését antihisztaminok. Bőrkiütések szüntetni megfelelő kenőcsök tálcákat sorozat húsleves vagy kamilla. Fontos, hogy ne a fésű viszkető kiütések vezethet ekcéma vagy bőrgyulladás. A megfelelő ellátás és már nem érintkezik mosószer tünetek megszűnnek néhány napon belül.