Allergia gyermekeknél mosás por, a kezelés és a tünetek - a magazin

Allergia gyermekeknél mosópor, a kezelés és a tünetek - a magazin

Allergia gyermekeknél mosópor, a kezelés és a tünetek.> Legyen a gyermek allergiás a mosópor?

Allergia mosópor előfordul gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt. De a gyermekek allergiás tünetei sokkal kifejezettebbek, a betegség sokkal súlyosabb, mint a felnőtteknél, vezethet súlyos szövődmények.Sok szülő őszintén meglepődött, amikor a gyermek, hogy egy ilyen diagnózist. Mondjuk, egy gyermek nem mosószerrel van, minden tisztítószerek tárolja elérhetetlen helyen. Ahhoz, hogy megérthessük, hogy a gyermek kapcsolatba kerül az allergénnel.

A bőr képes felvenni, felszívódása, a szó szoros értelmében mindent kap. Allergia nem függ a mennyisége az előállított antigén így, még a legkisebb porrészecskék diszpergálódnak a levegőben a mosás, eső a bőrön, okozhat allergiás támadást. Mikroszkopikus por juthat be a szervezetbe, és a légzés.

Öblítsük ki a porrészecskék gyakorlatilag lehetetlen!

  • Mikrorészecskék mosószer szinte elkerülhetetlenül marad a ruha. Kísérletileg bizonyított, hogy a szövet kell öblíteni tiszta vízzel nem kevesebb, mint 8-szor teljesen eltávolítani a nyomokban por ruhát. A gyakorlatban ez nem reális.


Allergia és okozhat egy részét számos porok felületaktív vegyületekkel (felületaktív anyagok). Teljesen öblítsük le őket szinte lehetetlen.

Tünettan allergia mosópor, a legtöbb esetben, megfelel a tipikus allergiás dermatitis. Nagyon ritkán allergiás akkor nyilvánul meg, mint hörgőgörcs.

Vannak kis bőrkiütés, csalánkiütés, lokalizáció önkényes, egész testét. Kiütés kíséri erős viszketés. Gyermekeknél a kiütés kíséri bőrpír, van egy tipikus lokalizáció, és úgy tűnik, leggyakrabban az arcon és a mellkason. Ha a kiütés formájában hólyagocskák (hólyagok szivárgott), az utóbbi gyakran tört, még fokozza a viszketést.

A bőr leválását, lehetséges duzzanat, bőrpír (leggyakrabban a kéz), kifejezettebb bőrszárazság.

Az allergiás rhinitis (orrfolyás), száraz köhögés, légzési rendellenességek, mint már említettük, ritkák.

A diagnózis allergia mosópor gyerekeknek allergia vizsgálatokat végeznek. De ez a tanulmány végzik csak kívül egy a betegség súlyosbodását. A kezelés általában elegendő az allergiák kezelésére. Ez csak akkor szükséges megjegyezni, hogy a saját és a „hagyományos módszerekkel” nem hozza semmi, de kár. A legkisebb gyanúja allergia a gyermek azonnal kérjen orvosi segítséget.

Szakaszai allergia kezelésére pornak gyermekeknél

  • Ha úgy gondolja, allergia, hogy azonnal forduljon orvoshoz. Ha egy ilyen lehetőséget a közeljövőben nem, akkor vegye antihisztamin ideiglenes intézkedésként.
  • Ha a viszketés nagyon erős - használhatja hidrokortizon kenőcs. Kenőcs távolítsa el a viszketést és a gyulladást.
  • Minden más kezelést jelöl orvost. Késleltetni kezelés allergia nem.