Allergia mosópor - tünetei, kezelése, fotók, online magazin - allergia

Allergia mosópor - tünetei, kezelése, fotók, online magazin - allergia
Egy különféle allergiás reakciók allergiás a mosószert.

A gyermekek esetén fordul elő a leggyakrabban formájában kontakt bőrgyulladás és csalánkiütés. serdülők és felnőttek - formájában ekcéma, kontakt dermatitisz és légúti allergiák (rhinitis, bronchitis).Súlyos allergiás reakció a por a típusú anafilaxiás sokk és angioödéma ritkák, de néha talált.

A legnagyobb nehézséget az allergia diagnosztizálására por éppen gyermekkorban, mert nem gyakran figyelembe venni egy esetleges allergén, ami arra utal, hogy a gyermek az élelmiszer-allergia.

A diagnózist, viszont azt eredményezi, hogy a folyamatos használat a potenciálisan káros mosószer, ami rosszabbodása tünetek súlyosságának, és további masszív terápia, beleértve a hormonális gyógyszerek.

Felnőttek az esetek többségében tisztában, ha allergiás a tisztítószerekre, és rendkívül óvatos vele.

Az okok a allergia mosószer

Az ok az allergiás reakciók a mosópor van atópia - megnövekedett reaktivitás az immunrendszer, amelyek felismerik a porszemcsék között, amint a külföldi és veszélyes tárgy és reagál szokatlanul erős.

Ennek eredményeként a kölcsönhatás egy allergén az immunrendszer ünnepelte felszabadulását biológiailag aktív anyagok (vezető szerepet köztük a hisztamin), ami jelentős allergiás tünetek - viszketés, duzzanat és bőrpír (bőrkiütés).

A legtöbb esetben, atópiás örökletes. Ebben az esetben, nem szükséges, hogy rokonai a beteg allergiás volt rá mosópor.

Kialakulásának esélyét allergia bármit, beleértve tisztítószerek, drámaian növekszik, amikor a közeli rokonok (az egyik szülő vagy mindkettő) szenved valamilyen allergiában (asztma. Az allergiás nátha, atópiás bőrgyulladás, stb) bármilyen allergének (por, szösz nyár. állati szőr termékek, stb).

Az allergia kockázatát az, hogy mosópor növekszik a következő esetekben:

  • allergiás hajlam a test (a személy már allergia - élelmiszer, pollen, por, stb);
  • gyakori érintkezés szintetikus detergensek;
  • krónikus légzőszervi betegségek;
  • különösen a bőr (vékony, száraz, hajlamos a meghibásodásra és irritációt a legkisebb külső hatás).

Tünetek az allergia gyermekeknél és felnőtteknél

Mint már említettük, allergiás por a gyermek gyakran formájában történik kontakt dermatitis vagy urticaria. Ez alakul ki, amikor a bőr a ruhával való érintkezés, mossa allergén mosószer, a legkifejezettebb területeken otthonos ruházati, hogy a bőr (nyak, mellkas, has és a hát, hónalj, fenék, lágyéki redők).

Úgy tűnik, melkotochechnye kiütések a halvány rózsaszíntől a élénkvörös színű, gyakran összefolynak fölé magasodó a bőr felületén. Általános szabály, viszkető kiütés. kitörés intenzitása megnő túlmelegedés esetén, izzadás a gyermek, és csökkenti után vetkőzni.Ugyanakkor, a testrészek, mentes a ruhája tiszta marad - ez a funkció kombinálva utalás a használatát egy új mosószer nagyon valószínűvé teszi, hogy feltételezzük, hogy volt egy allergia mosópor.

Allergia por felnőtteknél járhat el több módon:

  • Kontakt dermatitis és urticaria - Látható, valamint a gyermekek számára. Ez akkor fordul elő a területeken a bőr ruházat alatt, mossa az új mosószer.
  • Ekcéma - külleme viszkető hólyagok a bőrön, amely egyesíti és nagyságát, kinyitotta a sírás és a kialakulását eróziót. Úgy tűnik után kézmosás vízben allergén mosószert.
  • Légúti allergiák - orrdugulás, könnyező szem, bőrpír és a szemhéjak, roham a száraz köhögés akár súlyos légáramlás korlátozás típusától asztma - fordulhat elő, ha egy kézi vagy gépi mosás allergén detergens porral kiömlést, vagy akár, miközben otthon, ahol van egy nyitott csomagot .

A jelenléte egy allergiás reakció detergens orvos azt sugallják, értékelés után a panaszok és anamnézis (kórtörténet -, és ezért a tünetek megjelennek, hogyan változtak, és így tovább).

Azonban a végleges diagnózist csak a felmérés eredményei Allergia - izolálása specifikus antitestek a vérben vagy a bőrpróba pozitív.

Allergia mosópor, amelynek tünetei megjelentek az első alkalommal igényel korai konzultáció a szakember - orvos, allergológus, bőrgyógyász vagy a gyerekorvos.

Elsősegély saját magának vagy a gyermek, akkor a saját, de a jövőben is, ha a allergiás tünetek stoped, kívánatos azonban meg kell vizsgálni, hogy meghatározza az okokat és kezelési célra.

Attól függően, hogy Ön allergiás a por, a választott terápia:

1. Minden gyanús betegek allergiás tisztítószerek ajánlott feladni kézmosás, és még mosható, kívánatos, hogy ne tartsa a saját, és a rokonok.

3. Ne száraz mosás a dolgokat, és tárolja mosószer csomag egy szobába, ahol a személy allergiás a porra.

4. Amikor az első tünetek az allergia, hogy a port, mielőtt az orvos meg kell próbálnia, hogy megszüntesse a kapcsolatot a forrás allergének: vegye le a ruhát, és le kell zuhanyozni, változtatni a dolgokat mosott port azonos; Öblítsük kezek (orr, szem) folyóvízben. Veszel egy antihisztamin (Suprastin, Zyrtec) kor adag.

A kontakt dermatitisz, ekcéma, csalánkiütés felírni antihisztaminok kombinálva külső terápia (krémek, zselék, krémek). Használata tálcák keményítővel húsleves levelek, krémek hormon (advantan, Elokim), krémek bőr javítási szerkezet (Bepanten) Elidel.

Abban az esetben, légúti allergiák is alkalmazott antihisztaminok belül. Komplement glükokortikoszteroid terápia helyi cselekvési orrspray formájában (nasobek, Nazoneks, tafen-Nazal, dezrinit) inhalátor (beclomethason) szemcsepp (dexametazon).

Esettanulmány

Egy találkozót a gyermekorvos lett anya egy éven aluli gyermek 3 hónap. Panaszkodott a kis világos rózsaszín kiütések a nyak és a test üregeiben baba.

A vizsgálat során figyelni, hogy a baba arca és végtagjai tiszta volt. Baba szoptatás, kiegészítő élelmiszerek nem kap a diéta anyáknak nem változott. A felmérés után azt találták, hogy ha mosás édesanyja a port új márka (nem a korábban használatos). A dolgok mosni az új létesítmény, az anya viselt csak egy póló.

Gyanították allergiás a por csecsemők, ajánlott változtatni ruhát, és visszatér a gyermeket, hogy a régi mosószer kijelölt fürdő babérlevél, Bepanten tejszín és a csepp Fenistil belül. 3 nap múlva a kiütések teljesen stoped.

Tizenéves lány, 16 éves, kezdte figyelni, hogy miután a kézmosás van egy orrdugulás, tüsszögés és könnyező szem. Ő fellebbezett a gyermekorvos, miután a felmérés gyanúja allergia por.

Ajánlatos, hogy tartózkodjanak a független végrehajtására használt mosófolyadékot zodak nevezi befelé utánállítást orr sóoldattal (akvalorom) oftalmoferon formájában szemcsepp és Nazoneks formájában orrspray.

Ő küldött konzultációs az Allergy Center, ahol, miután vizsgálat megerősítette allergia por.

Allergiás a por - fénykép

Allergia mosópor - tünetei, kezelése, fotók, online magazin - allergia