Allergia mosópor - tünetek, hogy foglalkozni kell együtt az oka

Különböző allergiás reakciók nagyon gyakran vált igazi problémát jelent a gyermekeknek és felnőtteknek. A betegség tünetei hozzájárulnak alvászavarok, amelyek súlyos pszichológiai stressz és általában ad a betegek sok kellemetlenséget.Persze, hogy megszabaduljunk minden, még a kisebb az allergiás reakciók szeretnénk a lehető leghamarabb. Közben erre bizonyos esetekben rendkívül nehéz, mert a megoldás az, hogy az allergén azonosításában. Mint izgató receptorokra hathat semmit: élelmiszer, nem megfelelő kozmetikumok, gyógyszerek, pollen, szappanok használt mosás közben, és így tovább.

Hogy allergiás a por gyermekek és felnőttek?

Allergia mosópor, amelynek tünetei kezdhetjük megmérgezi az élet egy felnőtt vagy gyermek néhány órán belül a közvetlen kapcsolatot a mosószer vagy üzembe frissen mosott mosodai, a legtöbb esetben úgy határozzuk meg, az alábbi kritériumoknak:

Allergia mosópor - tünetek, hogy foglalkozni kell együtt az oka

 • bőrpír, viszketés és méretezés a bőrt az érintkezés helyén az allergénnel;
 • a túlzott bőrszárazság az egész test vagy annak bizonyos részei;
 • kis piros kiütés, lokalizált elsősorban a karok, mellkas, arc és vissza. Ha az allergia kíséri ilyen kiütés, akkor a legtöbb közismert nevén csalánkiütés;
 • vizenyős buborékok a kis méret. Akár egy bizonyos ponton nem okozhat fájdalmat vagy fizikai kényelmetlenséget, azonban, ha tört, a beteg úgy tűnik, elviselhetetlen viszketés az egész testet.

Ezen túlmenően, a ritka esetekben a tünetek az allergia mosópor gyermekeknél és felnőtteknél is lehet a következő karakter:

 • zsémbes bőrduzzanat;
 • száraz „ugatás” köhögés, gyakran fejlődik támadás bronchiális asztma;
 • sírás ekcéma;
 • allergiás rhinitis vagy súlyos orrdugulás.

Tudva, hogy allergiás, akkor azonnal felismerni a jeleket és a betegség azonnal megszünteti az összes elérhetőségét a beteg a mosószer készítménnyel. Bár a megnyilvánulásai allergiás reakciók a mosóport ebben az esetben fennállhat hosszú ideig, a helyzet nem fog még inkább fokozódni, ami kétségtelenül pozitív hatással van az egészségre a beteg egészére.

Allergia mosópor a gyermek és felnőtt - okai

A készítmény a legtöbb detergens mosószer, por vagy gél, amelynek konzisztenciája számos olyan maró hatású kémiai komponensek, amelyek mindegyike válthatnak ki allergiás reakció.A legtöbb részén az emberi test nem kerülnek át a következő összetevőket mosópor:

Allergia mosópor - tünetek, hogy foglalkozni kell együtt az oka

 • foszfátok. Tartalmazza mosóporokban a legjobb eredmények és lágyító a víz keménysége;
 • optikai fehérítők használt mosni a fény a dolgok, és ad nekik egy ragyogó fehérség;
 • kondicionáló komponenseinek így mosodai lágy és tovább könnyíti a folyamatot a vasalást;
 • parfümök és illatanyagok. Hozzáadva a por összetétele mosószer, hogy nekik egy kellemes illat.

Mindezen anyagok káros hatással lehet az emberi bőrre való közvetlen érintkezéssel, valamint a légúti szervek belélegezve finom részecskéket.

Különösen gyakori mosószerek, amelyek por konzisztenciát, és nem tolerálja a szervezet újszülöttek. Az okok ebben az esetben némileg eltérhet.

Így, allergia mosópor csecsemők általában magyarázható a következő tényezők:

 • hibás kialakulását az immunrendszer. Az újszülöttek gyakran nagyon érzékeny a külvilág érkező idegen fehérjék természete miatt a védettség, melynek súlyossága csökken, ahogy öregszünk kölyök;
 • Ezen túlmenően, a gyermekek korai életkorban is tökéletlen bőrt. A felső réteg a bőr csecsemők rendkívül vékony, ami miatt az összes agresszív vegyi anyag szerepel a mosópor, behatol a test gyorsabban, aminek következtében számos tünetek túlérzékeny.

Lehet-e allergiás a por „fülű nannies”?

Allergia mosópor - tünetek, hogy foglalkozni kell együtt az oka

Ezért van az, amikor a morzsákat is felbukkan az allergia, a szülei nem is tudják, hogy az ok abban rejlik, hogy a hatás az érzékeny bőrt a baba mosópor.

Tény, por „fülű nővérek” is tartalmaz összetételében foszfátok és káros felületaktív anyagok, de azok koncentrációja lényegesen alacsonyabb, mint hasonló por mosószer felnőtt dolgokat. Éppen ezért, ha a „fülű dada” csecsemőknél esetlegesen felmerülő allergia, annak ellenére, hogy a tünetek a legtöbb esetben fejezzük csak kis mértékben.

Mi a teendő, ha allergiás a por, és hogyan lehet elkerülni?

, Meg kell oldani a problémát drasztikusan megszabadulni a kellemetlen tüneteket. A por, amely nem bírja a szervezet, akkor nem tudja használni. Ma a különböző üzletek egy számos különböző tisztítószerek, amely segít elkerülni a jelek egyéni intolerancia, vagy legalábbis minimalizálni.

Mégis, vannak olyan emberek, akik allergia fordul elő egyáltalán bármilyen por.

Ebben az esetben utasíthatja is rendkívül nehéz a mosó- és tisztítószerek, így a mosás során az alábbi egyszerű előírásokat figyelembe kell venni:

 • Mindig viseljen gumikesztyűt, ha a por mosodai használatra;
 • alaposan öblítse le a ruhát. Abban az esetben, automata mosógép meg további öblítés;
 • Ne lépje túl a megadott adagolás a csomagoláson azt jelenti;
 • Tartsa a por csak egy zárt tartályban.

Ha az allergia jött ellenére megelőző intézkedések, igyon antihisztamin tablettát, mint a Fenistil vagy Tavegil.

Ez segít elnyomni a kellemetlen tüneteket, és enyhíti az állapotot egészére. Végül, ha allergiás vesz egy nagyszabású jellegű, és jelentősen rontja a minőségét az életed, nem vesztegeti az idejét, és biztos, hogy forduljon orvoshoz.