Allergia víz - tünetek és kezelés az irritáció a kézen

El tudsz képzelni egy világot víz nélkül? Természetesen nem. Az emberek nem tud meglenni víz - ez vitathatatlan igazság. A felhasznált víz naponta, hogy fenntartsák a funkcióit szervek és rendszerek az ő több mint 70% -a az emberi szervezetben. Azonban a víz néhány ember nem csak szükséges az élet az anyag, hanem egy veszélyes irritáló.Lehet, hogy allergiás a víz? Ez egy nehéz kérdés. Víz ténylegesen képesek kiváltani egy sor megnyilvánulások, amelyek hasonlóak a tünetei az allergiás betegségek -, de hogy megértsük, hogyan valós feltételezés allergia, meg kell látnia a okainak és tüneteinek ezeket a reakciókat.

Okai a reakció víz

Allergia víz - tünetek és kezelés az irritáció a kézen
Hogy van-e az allergia okozta víz? Kapcsolat vizes közegben zajlik minden nap, és sokan nem is gondolok rá, annál inkább, hogy a káros hatásairól víz hatására a bőrön és a nyálkahártyákon, nagyon ritkák. Van azonban nem egy, hanem több ok, hogy miért van a patológiás tünetek:

 1. Érzékenység víz, mint inger.
 2. Érzékenység víz fűtési hőmérséklet.
 3. Érzékenység anyagok jelen a vízben.

Mely betegségek tud beszélni érzékenység víz? Ezek közé tartozik: dermatitis. Ez a reakció a víz, és a vegyi anyagok (klór, vas, stb) abban foglalt.

 1. Dermatitis, azaz gyulladásos elváltozások a bőrön, okozta expozíció irritáló vegyi anyagok.
 2. Fizikai urticaria. Kevesebb fizikai urticaria észre speciális formája a bőrelváltozások expozícióval kapcsolatos fizikai hatások - hideg vagy meleg víz, a bőr hidratáló.
 3. Általános megnyilvánulásai. Ez a változatos tünetek a légutak, az emésztőrendszer okozott általában reakciók komponenseket a vizes közeg (klór, nikkel, réz, növényvédő szerek és mások.) Víz helyett egy kémiai ágens.

Az egyik legfontosabb oka a tünetek - aktiválása specializált sejtek úgynevezett mast; ezáltal felszabadulását biológiailag aktív anyagok (különösen a hisztamin).

Allergia a víz - ez nem éppen pontos meghatározást, mert a folyamat végrehajtása különböző immunológiai mechanizmusok egy valódi allergiás reakció, beleértve az antitestek termelését. Az immunrendszer emlékszik az allergén és reagál rá során minden egyes ismételt érintkezés (túlérzékenységet bekövetkezik, vagyis a konkrét érzékenység). Erre válaszolva a víz nagyon ritka, általában hízósejtek aktiválásában ravaszt úgynevezett nem-immunológiai faktorok - mint például fizikai vagy kémiai felbujtó (magas vagy alacsony hőmérséklet, megnövekedett koncentrációja kémiai vegyületek és mások.).

Azt is meg kell mondani, hogy az érzékenységet víz nagyon nehéz felismerni - különösen azért, mert először azt kell gyanúja. A mai világban elég inger, ami válhat allergén vagy okozhat nem-allergiás reakciók - a háztartási vegyszerek, élelmiszerek, festékek, ipari kibocsátás. Tehát, hogy erősítse a víz szerepét a provokátor a tünetek, hogy kizárja az összes többi valószínű kiváltva valóban végtelen listáját.Tünetek és jelek

Hogyan működik a víz allergia - tünetek azonnal vagy rövid idő múlva megjelenik? Ha ez egy valódi allergiás reakció, a természet vagy nem immunológiai csalánkiütés, az egyik megjegyzi megjelenése betegség, nagyon hamar - az intervallum érintkezés izgató és a romló tartomány néhány perctől néhány óráig. Tekintsük a megnyilvánulásai érzékenység víz jobb szerint a valószínűsége a klinikai formái.

A dermatitis azzal jellemezve, egy hármas megnyilvánulások: bőrpír, viszketés, és a bőrkiütések. Érintett terület contact dermatitis korlátozott része vízzel érintkezve, világos vázlat, más kiviteli alakok patológiák lehet található különböző területek a test. Amikor dermatitis okozza egyetlen koncentrációjának növekedése irritáló anyagok vízben, a tünetek nem ismételjük azt követően.

kolinerg urticaria

Úgy is nevezik, a hő urticaria. A reakciót okoz forró vagy meleg vizet (például, tusoló), és egyéb tényezők, amelyek hozzájárulnak a fűtés és hidratáló a bőr - gyakorlatot izzadás, marad egy meleg szobában és egyéb megnyilvánulások :.

 • hólyagok kis méretű (0,1 cm átmérőjű) halvány rózsaszín színű, piros halogénatom;
 • hirtelen gyengeség, szívdobogás, légszomj előfordulása, hasi fájdalom.

hideg urticaria

Kapcsolatos tünetek befolyásolják a bőr alacsony hőmérsékleten. Fürdés a jeges vízben, kapcsolat jeges okozhat megjelenése viszketés és hólyagok a bőrön a helyszínen hideg expozíciós tényező.

Allergia víz - tünetek és kezelés az irritáció a kézen

Akvagennaya urticaria

 • intenzív viszketés;
 • apró hólyagok;
 • piros vagy rózsaszín halo körül hólyagok.

Kiütés patológia ebben a formában jelenik meg szinte azonnal, miután a vízzel érintkezve, amelynek hőmérséklete nem bír jelentőséggel.

gyakori tünetek

Kevesebb közös megnyilvánulások megértéséhez előfordulása légszomj, hányinger, hányás, gyengeség, fejfájás, láz. Ezek együtt járhat a füstök belégzéssel vagy lenyelése vegyi anyagok a vízben. Leggyakrabban ez nem allergia, hanem a mérgezés - például, ha a technológia megtört víztisztító vagy víz vették fel a fertőzött tartály. Emelkedett testhőmérséklet gyakran megfigyelhető a csalánkiütés, valamint egy hatalmas területet elváltozások dermatitis.

Az alapvető formája a reakció víz - bőrgyulladás és csalánkiütés; Fontos megjegyezni, hogy ezek kísérhetik közös megnyilvánulások sem mindig csak a víz hatására.

allergia kezelésére

Mit kell tenni, ha megfigyelt mellékhatások a víz? Szükséges, hogy kiderítse egyéb kiváltó tényezők (az élelmiszer-, vegyi irritáló), hogy megértsük, mi a panasz. Például, ha van bőrön megjelenő manifesztációk, lehet allergiás ápolási termékek (test krém, gél, stb szörtelenítéshez.). Annak megállapítására, hogy pontos diagnózist igényel mind orvoshoz a lehető leghamarabb.

Ha bármilyen reakció vízre van szükség hatásának kiküszöbölése az inger - ha ez nem a akvagennoy csalánkiütés. Segít megtisztítani a vizet speciális szűrőket, a szabályozás a hőmérséklet fűtés (beleértve az italokat), az irányítást a intenzitása a fizikai aktivitás. Amikor visszatérő tünetek fontos kideríteni, hogy a beteg betegség az emésztőrendszer, idegrendszer, az endokrin rendszer nem szenved - ez lehet a valódi oka az allergia és érzékenység a víz.

Betegeknél szükség lehet a diéta kivételével sült, zsíros, fűszeres, sós, és a valószínűsíthető allergének (piros bogyós gyümölcsök, gyümölcsök és zöldségek, savanyúságok, a tej, dió, stb.) Szükséges, hogy feladja az alkohol, dohányzás. Optimális táplálék összetétele kiválasztja az orvos. Súlyos száraz bőr igényel speciális hipoallergén eszközök nedvesítésére, különösen fürdés után.

A tüneti állam kínált farmakológiai szerek:

 1. Blokkolók H-1 hisztamin-receptor (cetirizin, Tavegil, Fenkarol).
 2. Hízósejt stabilizátorok (ketotifen).
 3. Anxiolitikumok antihisztamin hatás (hidroxizin).
 4. A glükokortikoszteroidok (betametazon).

Során a tünetek súlyosbodása hisztamin-receptor blokkolókat használnak, szorongásoldók, glükokortikoszteroidok. Hízósejt stabilizátorok kell hosszú időt vesz igénybe. Rendszer kezelés az orvos úgy dönt, külön-külön.

Meg kell érteni, hogy a víz az allergia más, és nem minden esetben meg lehet akadályozni, teljesen és véglegesen. A kezelést nem csak irányítani megszünteti a tüneteket, ezért fontos, hogy megtalálják a valódi oka, és ezzel együtt az orvos, hogy megvitassák, hogyan lehet kezelni a kiváltó tényezők.

Orvos Klinikai laboratóriumi diagnosztika

Orvos orvos / bőrgyógyász