Allergiás a víz, a tünetek, allergia kezelése

A víz llergiya (akvagennaya urticaria) - nagyon ritka formája, a szervezet túlérzékenységi nyilvánul vízzel érintkezve.

Okai allergia víz

Okai között az allergia a víz van 3 legfontosabb:Igaz allergiás víz rendkívül ritka rendellenesség. Fő veszély az, hogy nem tudjuk kizárni az allergén provokáló, és anélkül, hogy egy hatékony kezelés nem lehetséges. Azonban allergia fordul elő, általában nem túl víz, hidrogén és oxigén atomok, amelyből áll, és a szennyező bennük. Allergiás reakciók fordulhatnak elő mind érintkezik a vízzel, fürdés, zuhanyozás, fürdés, mosás és az ivás.

Allergiás a víz, a tünetek, allergia kezelése

Víz allergia, mint zvroslyh és gyerekek, vannak olyan fajok, mint például:

Allergia tengervíz

A régóta várt nyaralás a tengeren is elrontotta a reakció a szervezet, amelyhez akkor hajlandó nebyli. Allergiás a tengervíz kíséri több vysypaniyai nyilvánított pszichológiai rendellenességek szakadt a régóta várt vakáció szabadságot. Ennek oka az a reakció nem abban a tengervíz és összetételét. Tengervíz gazdag sók, ásványi anyagok, hulladékok zhiznideyatelnosti organihmov talált a tengervízben.

A megnövekedett koncentrációja sók a tengervíz, növeli a megnyilvánulás test reakció. Visszaélés solnesnymi fürdők nyugalomban és érintkezését a tengervíz, allergiát okozhatnak a tengervízben.

Allergia víz a medencében

A medence, mint szinte mindent, de nem mindenki tudja, hogy van a klór a vízben okozhat súlyos allergiás reakció. Allergia a klór a vízben, nem ritka jelenség, és az allergiák kialakulásában gyermekek prohodt sokkal gyorsabb, mint a felnőttek. Van egy magyarázat, megerősítette a szervezet jobban ellenáll védőmechanizmusokra, mint a gyerekek. Ma leginkább destkih medencék, minimális klór koncentrációja, de még minimális dózisban is okozhat allergiát a medence víz (klór víz).

Az első jele az allergia a víz a medencében, ez a szokásos hideg, hirtelen bőrkiütés vagy viszketés nélkül kiütés. Ha ezeket a tüneteket észleli, azonnal forduljon orvoshoz.

Késői kezelés szakemberek okozhat ilyen reakciókat az izomgörcsöket. légszomj. minden pont allergia klór. A hirtelen megnyilvánulása vészhelyzet, hívja a mentőket. Javasoljuk, hogy a vnutremyshechko antihisztaminok (prednizolon. Diphenhydramine. Suprastin).

Allergia csapvíz

Legyen óvatos, allergiás folyóvíz, akkor előfordulhat gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Allergia víz kapor

Ez a fajta allergiás reakció tartozik nagy részben a gyermek grudnichkovogo kor. Tulajdonában kapor vizet használunk, hogy megszüntesse a tünetek, mint például a kólika és gázképződés a gyermek. Minden az ügyet a készítményben, olajsav, linolsav, palmitinsav nem alkalmas az emésztés a kis ember. Ennek következtében az arcon kisbaba egy megnyilvánulása az allergiás dermatitis. Anyák ebben az esetben célszerű, hogy lemondanak a kapor vizeken.

Allergia hideg víz

Ez kimutatta, hogy a hosszabb időn át tartó alacsony hőmérsékleten, a test, vezet a magasabb szintű hisztaminok. A legtöbb esetben, az ilyen típusú allergiás reakciókat, akik szenvedtek ilyen vírusos fertőző betegségek, mint a reumás ízületi gyulladás. Gyermekek és serdülők képesek ellenállni a betegség segítségével az immunrendszert. Priznakai allergia a hideg víz bőrpír, hányinger és hányás. esetleg enyhe szédülés duzzanat érintkezve hideg vízzel.

Allergia kölnivíz

Reakció a WC víz megállapítják, hogy nem ritkán inkább olyan allergiás reakció, hogy a komponensek szerepelnek a parfüm.A legtöbb esetben, egy allergiás reakció okoz gyenge minőségű parfümök, lehet, hogy egy nagyszámú tartósítószerek, ízesítő- szert önmagában vagy egy alkohol. A vágy, hogy a szellemek egzotikus különleges illat, a gyártók vétkezik kifogásolható adalékanyagokjelenlétében. Ez mind opastno egészségügyi, ezt kell vigyázni a vásárlás végleges hamisítványok és kozmetikumok alacsony áron.

Fokozott érzékenység illékony anyagok fulladást okozhat. Ez általában akkor történik a női közösségek, ahol a kollégák bőségesen élvezheti a különböző ízeket.

Ha allergiás reakció történt érintkezés után csapvízzel, majd a valószínű oka annak előfordulása (allergének) olyan eszközök, amelyek használják tisztítására és fertőtlenítésére is.

Például az allergia megnyilvánulhat úszás után a medence erősen klóros víz. Az ok az allergia válhat régi és vízvezetékek belső felületén, amely lap a rozsda, nyálka, különböző kolóniák baktériumok és mikroorganizmusok.

Drink csap folyóvíz nem ajánlott, nem csak azért, mert az allergia, hanem a kockázat fogása a fertőzés.

Számos második, csapvízzel okoz számos fogászati ​​betegségek.

Néha hosszan tartó érintkezés csapvízzel súlyosbíthatja az ízületi fájdalmakat és betegségek, az idegrendszer.

Akkor következik be, egzotikus típusú allergia allergiás reakciókat ásványvizet vagy palackozott. Az orvosi gyakorlatban, voltak olyan esetek, amikor a gyermek allergiás mutattunk ki fürdik tengervízben.

Ha allergiás az eredménye fürdés tenger, a víz, kivéve az elemek szerepelnek a tengeri só allergének lehetnek élő mikroorganizmusok a vízben. Feltétlenül vegye figyelembe azt a tényt, hogy az ok az allergia, míg pihen a tenger, talán nem a tengervíz, és szokatlan virágos növények és tengeri finomságokat. Egy allergiás reakció következhet be alacsony hőmérsékleten hideg vízben. Az ilyen allergia is nevezik hideg urticaria. Allergia a hidegvíz gyakoribb télen, általában a gyermekek körében.

Tünetek az allergia gyermekeknél és felnőtteknél

Tünetei allergia vízhez nyilvánul meg a bőr és a problémákat a légutakat. A bőrön, allergiás víz néz ki, mint bőrpír (hiperémia) a bőr és a nyálkahártyák, száraz, erythemás foltok, intenzív viszketés, égő érzés, bőrkiütés, csalánkiütés, szemirritáció. Bőrlaesiókat allergia vízben rendszerint lokalizált kéz, arc, arc, nyak, has, a könyök és poplitealis hasadékban. Ritkán a bőrön test egyéb részein.

Légzőszervi tünetek lehet kifejezni köhögés, tüsszögés. Nincs bizonyíték arra, hogy a víz allergia alakulhat ki gyorsan, és vezet súlyos allergiás ödéma és anafilaxiás reakció. Halálesetek, amelynek okát vált allergiás a vízre, nem egyszer rögzítik.

Allergia a víz, ott lehetnek a fejfájás, és a hasmenés.

Allergiás a víz, a tünetek, allergia kezelése

Allergia diagnózállása vízhez

Ha az allergiás tünetek jelennek meg a víztől, forduljon allergológus amely összegyűjti allergoanamnez és megteszi a szükséges vizsgálatokat és a bőr meghatározására irányuló vizsgálatok aktív provokáló allergén.

A kórházban végzett provokatív teszt, amelyben a tiszta allergén bevezetjük a beteg.

Kezelésére és megelőzésére allergiák vízben

allergia víz kezelés megkezdése, amint a kicsapódó allergén azonosítható. A teljes gyógyuláshoz szükséges, hogy megszüntesse az összes tényező okoz allergiás reakciót (allergének) a beteg életét.

Ha szükséges, a kezelés a gyógyszeres terápia. Deszenzitizáiása terápia és a specifikus immunterápia kezelésében allergia anyagok a vízben, mert ritkán használták.

Megakadályozó intézkedéseket, az allergia vizet, gyakori, mint bármely allergoses (allergiás betegségek) van:

  • Ajánlásaival összhangban a kezelőorvos
  • Kizárása, amennyire csak lehetséges, az összes azonosított allergének
  • egészséges életmód

Forró víz, mint allergiát okozhat

Vannak olyan esetek, amikor a téli szezonban, kézmosás után forró vízben, furcsa reakció hasonlít az allergiás reakció. Hirtelen kipirulása és hámló vyzavalo mi a pánik. Mindezek a tünetek nem utalnak arra, hogy van egy allergiás reakció a forró vízbe. Legvalószínűbb, hogy szembe a szokásos hatása a levegőbe, amikor az ellentét az utcán, és a hely nagyon eltérő. Ez volt ebben az időben, a bőr nagyon érzékeny, és a legkisebb hőmérséklet-változásokat vyzavayut hirtelen bőrpírt, mint a kéz és arc. Erre prichny ne dolgozzon elhamarkodott következtetéseket, és olvassa el a szakember.

Allergia víz: mi a teendő?

Kétségtelen akvagennaya urticaria, elég csúnya betegség, mindenképpen látogasson el allergológus pontos diagnózist. Nem szükséges, hogy öngyógyítást, ez nem az, aki nem segített. Miután megkapta az eredményeket orvosához Pozitív eredmény esetén, akkor kap antihisztaminok, az is lehetséges, hogy speciális krémek és zselék. Próbálja később isplzovat jobb ivóvíz, lehetőleg nagy tisztaságú. Ez megadja a lehetőséget, hogy csökkentsék a kockázatokat az új megnyilvánulások a bőrt.

Érdemes megjegyezni, hogy az allergiás reakció a víz előfordulhat lenyelése után bélféreg. Azt javasolta, felvetve rendszeres megelőzésére, különösen, ha a házban van az állatoknak.

irányban: