Amennyiben Magyarországon egyre gomba szarvasgomba - az ár, ha vásárol

A legdrágább gomba, ami a világon, ez a szarvasgombát. Ezek a finom falat az ínyencek a világ minden tájáról. Ilyen csemege nem lehet kimutatni a szabad szemmel, mert a föld alatt, sekély, 15 cm.Osszuk őket fekete-fehér, de lehet találkozni sok különböző fajok szerte a világon. tekinthető ritka és értékesebb fehér szarvasgomba, mert ritkább, mint a fekete. Nagy helyet érés, helyezzünk egy meleg és mérsékelt éghajlat. De lehet megtalálni ezeket a gombát Magyarországon?

Amennyiben Magyarországon egyre fehér szarvasgomba

Fehér szarvasgomba nő, érett ősztől tél elején. De lehet találkozni velük nagyon gyakran, így azok értékét meghatározni. Megtalálhatja őket a Közel-Volga-vidék, valamint a Közép-Magyarországon.

Amennyiben Magyarországon egyre gomba szarvasgomba - az ár, ha vásárol

Ez önmagában is egy kicsi, annak mérete körülbelül 15 cm, súlya - legfeljebb 500 g növekszik földalatti mélységben 15 cm.

Ahol fekete szarvasgomba növekszik Magyarországon

Fekete szarvasgomba is nevezik nyáron. is jelen vannak az ország területén. Ezek megtalálhatók a part közelében a Fekete-tenger, a Kaukázus, az európai Magyarországon, és a moszkvai régióban. Gyakran megtalálható a meszes talajt. A méretek nem haladja meg a 10 cm-es, termő föld alatt mélységben 10-15 cm időben, hiszen az ilyen gyűjtött gomba -. Nyár végétől kora ősszel.

Amennyiben Magyarországon egyre gomba szarvasgomba - az ár, ha vásárol

Hogyan lehet megtalálni a szarvasgombát

Ezek a gombák nőnek, közel a fák gyökereit. Ők inkább tölgy, bükk, dió, gyertyán. Meg kell keresni az erdőben, mint a fák. Magyarország nagyobb valószínűséggel felel meg ezeknek a gombát, közel a tölgyfák. Meg kell jegyezni, hogy kevésbé gyakori a fiatalok erdők, és ahol az erdő kivágják - minden elveszett. Nedves és nehéz fekete talaj - a kedvenc helye szarvasgomba lejáró.

Anélkül, speciális tudást és speciális képzést, hogy megtalálják ezeket gombák gyakorlatilag lehetetlen. Tehát az első dolog kell, hogy tudjon meg többet róluk, és előkészíti, hogy indul el a keresést.

Ahhoz, hogy megkönnyítsék a keresést segít:

 • a kép a szarvasgomba, hogy világossá teszik, hogy az Ön által keresett;
 • állatokat, amelyek speciálisan képzett a munkát egy kutya vagy egy disznó.

Ezután kövesse az alábbi utasításokat:

Amennyiben Magyarországon egyre gomba szarvasgomba - az ár, ha vásárol

 1. Miután néhány képzés, akkor kell menni az erdőbe, amely gyakran megtalálható a fent említett fák.
 2. Szarvasgomba nőnek a gyökerek ezek a fák. Ezért szükséges, hogy keresse meg őket a közelben a főbb képviselői fafajok.
 3. Könnyíti meg a keresést, használja a speciális állatokat. Köszönhetően a varázsa, hogy sokkal gyorsabban megtalálja a hőn áhított csemege az Ön számára. Vegyünk egy képet a gomba tudni, hogy mit kell keresni. Ha ez a fotó nincs jelen, akkor próbáld megjegyezni, hogy néz ki, mint egy kis burgonya gumó. A felület ez durva. Az érintés nehéz. A színe lehet fehér vagy fekete.
 4. Ezek a gombák is találhatók meg a hagyományos helyeken. Az érett teste a gomba is csak fekszik a földön. Ugyanitt, nem lehet teljesen kijutni más gombák. Ezt bizonyítja a halmok a földet, némileg hasonló a lyukak mol.
 5. Tartsd szemmel a földön. Ha úgy találja, hogy az állati sérülés, vagy van egy fürt szúnyogok, akkor nagy valószínűséggel előfordulhat, hogy a gomba helyére. Egy jó referenciapont az élőhely szarvasgomba szarvasgomba legyek. A lárvák ezek a rovarok táplálkoznak ezek a gombák, így petéiket mellettük. Amikor kimutatjuk egy raj ezeket a rovarokat, megnyugodhat, vannak növekvő szarvasgomba.
 6. Látták a föld felszínén lehet szarvasgomba után erős szél és miután az esős évszak. Ezek kigurul a föld a domboldalak, ahol nagy fák nőttek. Megjegyzés homokos és laza talajon egy jó hely a csírázás gombák, különösen szeretik, ha a talaj tartalmaz sok mész.
 7. Ha talál egy ilyen gombát, hogy inkább közel. Ezek a gombák nem találtam egyedül. Gyakran mellett az egyik gomba, lehet akár 5-6 darab.


Hogyan gyűjtsünk szarvasgomba gomba

Amennyiben Magyarországon egyre gomba szarvasgomba - az ár, ha vásárol

Gyűjteni szarvasgomba kell egy kis - egy kosár, egy kést és egy speciálisan kiképzett kutya vagy disznó. Korábban csak disznók, de mivel ezek az állatok nem voltak, hogy egy ilyen csemege enni, és volt velük megosztani. Egy kis malac korban tanítják, hogy a szagát.

Miután érzékelte a szag, akkor kezdődik ásni a föld, és ezen a ponton meg kell gyorsan elhajt a malac egyszerűen megeszik a zsákmányt. Az ilyen állatok nagy területen nehéz a kereséseket és a hosszú munka képtelenek, amilyen gyorsan fáradt. Ha kedvence megállapítja zsákmány, ne felejtsük el, hogy ösztönözze őt, vagy borsó főtt babot.

Mivel nagy a valószínűsége annak, hogy a termelési hétköznap keresés megevett sertés, elkezdték használni a kutyákat. Ezek az állatok közömbös, hogy a bab, de nem keresnek rosszabbul, mint a disznók. Ezek a kutyák meglehetősen drága, van néhány ezer dollárt, de lehet, hogy még több hasznot. Azt kell, miközben továbbra is a kölyök, tanítani, hogy az illata szarvasgomba.

Ehhez meg kell inni tejet gombával húslevest. Nem szabad elfelejteni képzés. Be kell, hogy tegye a következőket:

 • Tegyen meg minden bot;
 • Megdörzsölje gomba.
 • Elrejtése, fokozatosan növelve a terület. Kezdjük a szobában, majd elrejti a kertben, majd az erdőben;
 • Ne felejtsük el, mindegyik után megtalálni a kutyát, és ösztönözze a kedvtelésből tartott.

Ezt követően a képzés, a kutya boldog lesz, hogy vizsgálja meg az Ön számára ezeket féltve gombát.

Miután megtalálta egy kutya vagy egy sertéstenyésztés, szükség van gyorsan eltávolítani őket, mert azonnal elkezdenek ásni a földet, és így károsíthatják a felfedezés. Ezután kövesse nagyon óvatosan. Törölje a környező találja elég hely, majd levágta, károsítása nélkül a felületén, valamint az a hely, ahol nőtt fel, mivel növekszik az új megint. Nőnek csoportokban, gyakran nagyon közel vannak egymáshoz. Ha a vágás nem szükséges, hogy károsítja a többi gombát. Ezután hozzáadjuk a gombát a kosárba, vagy zsákot, és élvezze a termelés.

Hogyan növekszik szarvasgomba

Termesztésére szarvasgomba kell venni, hogy anélkül, hogy megfelelő klimatikus viszonyok akkor nincs semmi. Ha nagy hőmérséklet-változások, azaz nagyon meleg nyáron és télen hideg, semmi nem fog belőle, akkor jobb, hogy hagyjon fel az ötlet, és nem töltik időt, sem fáradságot.

Ha a környezet nem probléma, akkor vásárolja meg a speciális palánták dió vagy tölgy fák, amelyek már beoltott gombaspórák. Az ilyen fákat kerülne kb 10 $. Ezután kap a megfelelő állást ültetése ilyen fák.

Válassz egy helyet, ahol nincs hozzáférés a különböző állatok, védve a fényes nap, és az erős szél. Is, ott nem nő, és más képviselői a növényzet. Szükséges, hogy a legjobb feltételek mellett!

Válassza a megfelelő helyre - ez még nem minden. Nem szabad elfelejteni, és a földön. Ez egy fontos tényező. Termesztésére szarvasgomba szüksége alkáliföldfém. Ha nem, akkor növelni kell a lúgos szint fokozatos bevezetése mész. Mindenesetre, nem szükséges megtermékenyíteni a földet ültetés előtt, mert a micélium a gomba lehet ölni.

Miután gondosan kidolgozott a talaj és a hely az ültetésre egy fa, akkor elkezd csapadék. A megfelelő időben erre - tavasszal. Ebben az évszakban az időjárás stabil és kedvező.

Ültetés kell, hogy egy lyuk, amelynek mélysége kb 75 cm után öntsük fel vízzel. Ezután óvatosan helyezze a csemete, hogy anélkül, hogy károsítaná a gyökerek töltse ki a föld és felöntjük vízzel alaposan. Megszórjuk egy réteg talajtakaró körül fák, egy sugara 40 cm. Használhatja a tölgyfa levelei, hogy esett több az elmúlt évben.

Ezt követően, fedjük le egy csemete melegház film.

Ahhoz, hogy használni a különböző takarmány műtrágya, amely megvásárolható speciális üzletekben. Mit és hogyan kell használni őket, akkor forduljon a kérdésben ugyanabban a boltban vagy tapasztalt emberek.

Az átlagos költsége szarvasgomba vásárlásakor