Amfetamin drog történelem, jellemzői és alkalmazása káros

Amfetamin drog történelem, jellemzői és alkalmazása káros

Amfetamin egy szintetikus kábítószer, ez a csoport kapcsolódik, közvetlenül az amfetamin és metamfetamin, metil-fenidan, dexamfetamin és fenmetrazin. Pure anyagoknak megvan az a forma fehér vagy krémszínű por kristályos szerkezetű. Ebben a formában a gyógyszer szájon át vagy belélegezve. Továbbá, vannak más források a tabletták, szirup, kapszula, injekciós oldat.Amfetamin egy stimuláns a központi idegrendszer aktivitását, és kezdetben szintetizált annak érdekében, hogy használni az orvosi gyakorlatban.

Története az amfetamin

Amfetamin állítottuk elő a 19. század végén, mint analóg növényi alkaloid efedrin. Az első alkalommal az anyagot alkalmazták az asztma kezelésében a kiszerelés az inhalációs, és csak a 30 év a 20. század megnyitotta hangsúlyos pszichoaktív tulajdonságait.

Ezt követően a felfedezés vált széles körben használják a pszichoterápiás területen. 40 éves a múlt század volt jellemző, hogy az amfetamin a katonai dyatel'nosti - a harcok során az Egyesült Államokban adtak anyag a katonák, tengerész, a tankok, mint azt a köpölyözés fáradtság, álmosság, valamint hogy növeljék éberség.

A háború utáni időszakban jellemzi a széles körben használják az anyag Európában és Japánban. A Szovjetunió kezdődött a termelés 40-es, de amfetamint használunk kizárólag gyógyászati ​​célra - azon az alapon. A 80-90 éves, alapok kezdett terjedni szélesebb körben Kazahsztánban és a balti országokban, mint előállított illegális módon. A növekedés elősegítése amfetamin volt köszönhető, hogy a felfedezés a tulajdonságait: azt figyeltük meg, hogy az intravénás a gyógyszer beadása okoz komoly eufória. Azonban, meglehetősen gyorsan hipotézisek a kialakulása egy erős függés is megerősítette, valamint a káros hatását vizsgálták anyag emberi egészségre: magas vérnyomás, szív- és érrendszeri rendellenességek rendszer, paranoid rendellenességek, agyvérzés. Emiatt a szakértők az orvosi gyakorlatban kénytelenek voltak korlátozni az amfetamin és gyakorolja szigorú ellenőrzés a használatát.

A mai napig a legtöbb amfetamin által igényelt személyek, akik keresik a forrásokat a harcot a fáradtság és álmosság: diákok, kamionosok és vezetők, szakemberek, hogy a hosszú járatok tekintetében. Az anyag is használják speciális járművek, hogy csökkentse súlyát, amelyek népszerűek a popsztárok, de miután az összetétele a „csodaszerek” vizsgálták, nem tiltották őket.

Amfetamin: hatással van a szervezetre

Amfetamin gyógyszer a következő hatások alkalmazásával a kezdeti szakaszban:

 • fokozzák a mentális és a fizikai aktivitás;
 • Hosszabb életerő, leküzdésében fáradtság;
 • eufória, lelkesedés;
 • csökkentésére, kiküszöbölésére levertség, álmosság;
 • növekvő koncentrációjú;
 • étvágytalanság;
 • szomjúság tevékenység;
 • nem megfelelően felfújt önbecsülés: az észlelés maga a másik felett, gyorsabb, erős, vastag, stb.;
 • bőbeszédűség, gesztusok.

Ami a fiziológiai reakciókat, ha figyelembe amfetamin, anyaguk a következő formákban:

 • a kibocsátás a noradrenalin és dopamin, és ezek hatása az idegrendszerre;
 • érszűkület;
 • magas vérnyomás;
 • emelkedett pulzusszám;
 • növekedni tüdőventilációs;
 • kitágult pupillák;
 • szájszárazság.

A hatás időtartamától kapott egyedi jellemzői, alakja és mennyisége fogadó anyagtól, és a 2 és 12 órán át, majd kifejezett rebound hatást.Harm amfetamin: egy friss tanulmány

Lejártával az anyagnak való expozíció az idegrendszerre jön törlés hatása. Amfetamin kibocsátások tartalék erőforrások, a test, amellyel összefüggésben a személy nemcsak hogy nem alszik, és nem eszik sokáig, hanem pazarol sok energiát - azt eredményezi, hogy a betegség az agy működését. Minden egyes hatóanyag, és ösztönzik az idegrendszer (beleértve az amfetamin), azzal jellemezve, hogy a felhalmozódása a fáradtság hatása, és annak kézhezvétele után a törlési a szervezetben előfordul depresszió, fáradtság, éhség. Szintén jelentős alvászavarok, szorongás, ingerlékenység, szorongás, a nem megfelelő viselkedési reakciók, szédülés és fejfájás.

Abban az esetben, ha az amfetamin vett többször is, valamint a nagy dózisú képezhet más vétel következményei:

 • fogyás;
 • paresztézia (érzés false);
 • tachycardia;
 • remegés;
 • a bél fájdalom;
 • sérti a mentális funkciók: agresszivitás, paranoid tendenciák.

Hosszan tartó amfetamin jár súlyos következményekkel formájában rendellenességet a májat és a vesét, gyengülő immunrendszer erőssége a csont és a fogszuvasodás miatt csökkent kalcium tartalma. Továbbá, a gyakori reakció formájában száraz bőr és fekélyesedés, valamint hibásan működhet a reproduktív szervek funkció - impotencia, fokozott szekrécióval a verejtékmirigyek, csökkentve a látásélesség migrén.

Amfetamin elég gyorsan okoz komoly függőség a fizikai és mentális összetevő, ami szinte lehetetlen gyógyítani magát - szükség kezelésre kábítószerrel való visszaélés klinikán. Egyébként rabja, hogy folyamatosan növelni az adagot, hogy elérjék a kívánt hatást, hiszen rendszeres fogyasztása kialakított tolerancia amfetamin. Ez tele van túladagolás, amely maga után vonja halálos.

Túlzott használata az anyag provokálja koordináció elvesztése, fizikai kényelmetlenséget, láz, zavarok érzékelés formájában hallucinációk. A tünetek megjelenése, mint például görcsök, fájdalom a szegycsont, légszomj, magas vérnyomás előzheti súlyos komplikációk formájában egy vaszkuláris vérzés vagy szívmegállás.

Amfetamin feltéve ismételt vételi fejezzük mentális zavarok - hajlandóság öngyilkos viselkedés, paranoid tendenciák, tájékozódási zavar, „amfetamin” pszichózis különböző megnyilvánulásai.

Tünetei az amfetamin

Annak ellenére, hogy a hatása a vétel a gyógyszer eléggé tipikus és könnyű megkülönböztetni más körülmények vannak más jelek szerint amelyekről azt feltételezzük, hogy egy személy szenved ebben a formában a függőség. Korai felismerése függőség teszi ideje, hogy elkezdődjön drogfüggőség kezelésére és megelőzésére súlyos megsértése a szervek és rendszerek, valamint védi a psziché, ez különösen igaz abban az esetben, serdülőknél.

Leírás amphetamin csökkenti, főleg, hogy a természet ülésszakok: átvevő időszakok váltakoznak szünet anyagot alkalmazunk, ahol ebben az időintervallumban lerövidül, és ezt követően a kialakulása egy erős tervezetet, és eltűnik. A legnyugtalanítóbb jellegzetes „harang” lehet például a következő tünetek:

 1. Jellemző tünetei a megvonási szindróma: a rövid távú erős depresszió, egy éles csökkenés erők.
 2. Euphoria depresszió, amely éles és hirtelen természetű.
 3. A kifejezett zavarai alvási és ébrenléti: a hiányzó álmosság után álmatlan éjszakák (például látogatása után egy éjszakai klub), fokozott aktivitás még alvás közben is hiány van, vagy éppen ellenkezőleg, álmosság szokatlan időpontokban.
 4. Szüntelen beszéd, remegés, kitágult pupillák, fokozott verejtékezés.
 5. Növelte a pulzust, vérnyomást.
 6. Étvágytalanság, váltakozó, erős éhség.
 7. Monoton munka, fokozott fizikai aktivitás, koncentráció egy műveletet, és így egy nagy értékű, ismétlődő mozdulatok, gyakran paranoid jellegűek: az emberek többször ellenőrizze, hogy a vízcsap el van zárva, hogy a villamos, és így ki van kapcsolva.
 8. Túlzott emancipáció, beleértve a szexuális.

Van még néhány közvetett bizonyíték, amely csak megerősíti a spekuláció.

Egyéb tünetek amfetamin függő: népszerű szó, jellemzői

Amennyiben a gyógyszer keresztül használható a dohányzás, ez történik a következő módon: „ice” füst csövek speciális üveg, amelyek eltérnek az eszközöket más anyagok. (Kezelés fűszer. Pl érzékelése után a start vízipipa, speciálisan tervezett műanyag palackok, stb). Ők az egyik szakaszban a fűtés anyagok található felső nyílás vezet be a fő kamrába, és a szellőző. Ez zárva amfetaminhasználati tehát, amellett, hogy találjanak egy személy egy ilyen eszköz, van egy másik jele a függőség: jellemző égési ujjain.

Népszerű szavakat a lexikon amfetamin függő lehet allegória azt mondja: „elkenődik”, „Marathon” (hogy hosszú ideig veszteség tájolás). Azt is gyakran használják márkájú autók (Ferrari, Mercy, stb), címkék ruházat (Adidas, Lacosta, és így tovább.).

Általános szabály, hogy függő nem próbálja meg legyőzni a függőség az amfetamin a kezdeti szakaszban, így ha több jelét szeretteit kellene beszélgetést. Ha a spekuláció is megerősítették, fontos, hogy meghatározzák, hogyan kell meggyőzni közel esnek a függőség kezelésére.

Ezt meg lehet tenni a center - kérjük, forduljon hozzánk, és mi biztosítja a szükséges segítséget, és támogatja, hogy felszámolja a pusztító függőség.