Amfetamin - studopediya

Okozó drogok függőség.

Jogszabályok a Belarusz Köztársaság területén a gyógyszerek.

drogprevenciós: tapasztalatok az állami szervezetek Fehéroroszországban.

Anisimov, Leonyid. Megelőzés az alkoholizmus, az alkoholizmus és kábítószer-függőség a fiatalok körében / LN Anisimov. - M. jurid. Irodalom. 1988.Amfetamin - a leggyakrabban használt erős stimuláns. Amfetamin gyógyszer - egy stimuláns a központi idegrendszer. Nem termelnek energiát, mint az élelmiszer, akkor használja a forrásokat, a test és az úszó energiát, amely már a szervezetben. Amfetaminok szintetikus analógjai kokain stimuláns. Szenvedélybetegek nevezett amfetamin - AMFIK, sebesség, sebesség, haj por. Amfetaminok fehér vagy krémszínű finom-kristályos por, vízben oldható. A gyógyszer elsősorban nincs szaga, savas szag néha jelen. A kábítószer fordul belégzése révén az orr, száj, a dohányzás vagy injekció formájában. Amfetamin okozhat súlyos ujjongás, késztetéses eljárni, mert a vidámság, így tisztaságát szem előtt tartva a könnyű mozgást, önbizalom és egyfajta a vakmerőség.

A második világháború után, amikor Japán elfoglalta az amerikai erők, a rendőrség őrizetbe különböző okok miatt, a tizenévesek kezdte meg félretett néhány tablettát. Kiderült, hogy az amfetamin. A háború alatt ezt a gyógyszert kapott az amerikai pilótákat és tengerészek mint azt, hogy enyhíti a fáradtságot, harci alszik, míg az ügyeletes, fokozott éberség. 1954-ben Japánban több százezer tizenéves visszaélt amfetamin.

Ez a visszaélés amfetaminnál japán tinédzserek, amely akkor kezdődött a 50-es években, ez volt a kezdete egy „járvány tini kábítószer-függőség”, a második felében a XX században. Japán dobta a járvány az Egyesült Államokban majd Európában. Amfetaminomaniya különösen gyakori a tizenévesek között Angliában és Svédországban.

Amfetamin eszközeként enyhíti a fáradtság, és növeli a tevékenység, ez volt vonzó a tizenévesek, két okból. Ez volt a késő 50-es és a korai 60-as években az Egyesült Államokban divatba tizenévesek körében „egész éjjel tánc” - „párja egész éjjel” különleges klub. Tánc rock and roll, twist, shake, t. E. Tánc igénylő nagy fizikai terhelést. Amfetamin tette a tinédzser, hogy legyenek „szinten” minden, és még mások előtt állóképességet. A másik ok az volt elterjedt azokban az években, tizenéves bandák, rendezi véres csatákat egymással „birtokában a terület”, amely nem megengedett „kívülállók”. Amfetamin stimulált agresszivitás, félelem megszűnt, fokozott éberséget, adott bizalmat, hogy több „militáns”. Ennek eredményeként már 1964-ben, Angliában 18% -a tizenéves, aki megszökött a ház vagy a beszállás és őrizetbe a rendőrség, a vizeletben amfetamin-származékok. Svédországban 1966-ban, az amfetamin visszaélés 28% -a tizenévesek Kaliforniában, hogy az elején a 70-es - 20% -a középiskolás diákok, és általában az Egyesült Államokban, az amfetamin spread „megkülönböztetés nélkül a régiók és osztályok.”

A Szovjetunióban amfetaminok készült a 40-es, de a korlátozásokat alkalmaznak az orvosi gyakorlatban, és nem álltak rendelkezésre. A 80-90-es években az amfetaminok őrület kezdett elterjedni az észak-nyugati régiójában Magyarország, a balti országok és Kazahsztán. Net use gyógyszerek ritkábban. Ezek nem nagyon hozzáférhető.Közepe óta a 60-as években, több üzenetet, hogy a tizenévesek kezdtek mutatkozni amfetamin intravénásan. Infúziós gyakran kihasználatlan voltak metilfenamin és metil-fenidát (USSR --meridil a nevét, de a legtöbb ismert, mint centedrine, Ritalin).

A 70 éves amfetaminabúzus serdülők körében a nyugati országokban kezdett gyengülni. Amfetamin helyébe a marihuána, heroin, hallucinogének és inhaláló.

Amfetamin gyógyászatban:

Amfetamin sokáig tartották az egyik fő pszichoaktív alkotórésze-eszközök. Ezek széles körben használják javítására szellemi és fizikai teljesítőképesség, kezelésére narkolepszia, depresszió, hatásai encephalitis és más betegségek összefüggő álmosság, apátia, letargia, gyengeség, amikor posztencefaiitikus parkinsonismus (a cholinolytic gyógyszerek). Amfetamin javasolták kezelésére fájásrenyheséget (egyszeri orális 20 mg). A bevezetés a gyógyszer csökkenti a fáradtságot és az anya vezet megnövekedett munkaerő.

Egy stimuláns a központi idegrendszer amfetamint használunk leküzdeni a fáradtságot és átmeneti növekedését a fizikai és szellemi teljesítőképességet. Legyen tudatában annak, hogy a hosszú távú amfetamin nem megengedett, mivel csak mozgósítja tartalékok a szervezet, és nem nincs szükség a normális pihenés és gyógyulás.

Az elmúlt években, a mellékhatások miatt (rendellenességeinek magasabb idegi aktivitás, megnövekedett vérnyomás, viszonylag gyakran paradox reakciók - álmosságot és letargia helyett vezetési, csökkentése a hatékonyság), és ami a legfontosabb - a lehetséges fejlődését a hozzászokás és függőség amfetamin kezdték használni szélsőséges ritka.

Amfetamin hatásos stimuláns a központi idegrendszer. Az stimuláló hatását a hatóanyag nagyrészt a befolyása az agytörzs.

Az első fázisban, amikor intravénásán ( „érkezési”) eltér a leírt ephedron hatással, kisebb időtartama és intenzitása.

A másik fázis az, hogy növelje a tevékenység és a vitalitás, csökkenti a fáradtságot, magas szesz, azon képességének fokozására, koncentrált-HÉA figyelmet, étvágytalanság és csökkent szükség van alvás. A viselkedés különbözik állandó vágy tevékenység és mozgás ( „valahol húz”), képtelen egy helyben ülni. Az emberek befolyása alatt állnak hosszadalmas, és ez - érzelmileg intenzív, különösen a harag, irritált hanglejtés. Eltúlzott arckifejezéseket, de megfelel a tartalmát nyilatkozatokat. Jelzett a tendencia, hogy eltúlzott gesztusokat. Nyilvánvaló, hogy minden túlzott kíváncsiság, megkérdeztem egy csomó felesleges kérdéseket, különös jelentősége, hogy érthető, csak őket; sürgetik a választ.

Az amfetamin és analógjai gyengül, és lerövidíti az alvás okozta altatók és gyógyszerek, és ezért nevezzük őket néha felébrednek aminok.

A neurokémiai hatásmechanizmusa fontos szerepet játszik az amfetamin, hogy képes okozhat a kibocsátás a granulátum preszinaptikus idegvégződésekben, és a dopamin és a noradrenalin stimulálja, így a központi noradrenerg és dopaminerg receptorok nagyobb mértékben. Ez is egy csekély gátló hatása a monoamin-oxidáz-aktivitást és gátolja fordított neuronális felvételét dopamin és a noradrenalin. Amfetamin is van egy perifériás adrenerg aktivitást (stimulálja az a- és b-adrenerg receptorok); okoz perifériás érszűkület, szapora szívverés, emelkedett vérnyomás első, izomlazító, a hörgők, kitágult pupillák. Ezen hatások nehezebben bomlanak, de kevésbé, mint az adrenalin.

-phenylacetone
-benzoesav

-para-hidroxi-amfetamin (beleértve a konjugátumok)

-para-hidroxi-norefedrin (beleértve a konjugátumok)

-hidroxil (instabil, és átalakul az oxim továbbiakban fenilaceton)

Ezek a metabolitok felhasználásával vannak kialakítva metamfetamin.

Amfetamin fellépés gyakran hirtelen végződik. Az emelkedés 6-8 óra élesen helyébe kimerültség. Miután vége a készítmény mindig követik a depresszió és fáradtság: sötéten depressziós hangulat, inger-ség, a harag, egyfajta elviselhetetlen fáradtság és kimerültség, szorongás, „belső nyugtalanság”, ami miatt, annak ellenére, hogy a fáradtság, nem altatót nem lehet aludni. Időtartam utóhatás, néhány óra és nap. Tény, hogy a hatás utáni megfelel a képet az absztinencia, amikor amphetamin, és az utóbbi különbözik a csak az a tény, hogy az absztinencia tovább tart, mint egy nap.

Hosszú távú használata vezethet kimerülése mind mentális, gyakran manifesztálódik formájában pszichózis és fizikai formában a gyengeség, súlyos fogyás. Ezen kívül ronthatja a vese, a máj, a csökkent immunválasz, homályos látás.

Az amfetamin nem okoznak fizikai függőséget, de csak a mentális. Jellemzően ezeket használják alkalmanként.