Amikor a baba foga kiesik, ha a baba foga kiesik a gyermekek

Amikor a baba foga kiesik, ha a baba foga kiesik a gyermekek
Legidősebb lánya hat és fél, amikor eljött hozzám összeszorított ököllel, amely megtartotta első esett fogat. A minap a legfiatalabb az öt éves lányom azt mondta, hogy ő határozottan laza fogat, amit rendkívül meglepett. Ne változtassa meg egy kicsit korán fogak?Általános szabály, hogy a csere ideiglenes fogak állandó kezdődik hat évesen. A mai gyerekek megkülönböztetni gyors növekedés és fejlődés, így a veszteség a tejfogak öt éves korában ma tartják a norma. Miért fontos, ameddig csak lehetséges, hogy megőrizze tejfogak, és amikor megmutatták eltávolítása? Mi határozza meg az időzítés, ha baba foga kiesik? Hogyan készüljünk a gyermek az a változás a fogak?

Amikor a baba foga kiesik? Az első jelei a fogzás.

Tejfogak fontos szerepet játszanak a fejlesztés szájsebészeti gyermek készülékek és kialakulhatna egy korrekt harapás. A sor minden alkalommal, amikor a maradó fogak érkezik, elfoglalta helyét. Ismeretes, hogy a felnőtt humán sebességgel 28-32 moláris fogak, míg a gyermekek száma az elsődleges fogak 20. Ez megvalósítja számának növelésével a fogak egy növekedés a felső és alsó állkapocs arányában a csontváz.

Számos jele van annak, hogy a baba hamarosan csökkenni kezd tejfogak:

 • Növekvő távolság a fogak között.

Mivel az állandó fogak nagyobbak, mint a tejtermékek, körülbelül öt éve növekszik a fogak közötti rések a gyermek.

FONTOS! Helyhiány az íny vezethet abnormális növekedésének fogak. Ha a fogak közötti rések a hat éves gyermek változatlan marad, meg kell, hogy konzultáljon egy fogorvos-ortopéd.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy az ideiglenes fogak nem gyökerei. Körülbelül két évvel ezelőtt, amikor a baba foga kiesik, a gyökerek kezdenek fokozatosan oldódik. A teljes oldódás után a gyökerek, ha a folyamat továbblép a fognyak, ez fellazul, és kiesik.

 • Kitörés a „root” a fog mellett a tejet.

Maradó fogak, Lyukasztó útját, nyomja a tej és elfoglalja a helyét. Néha azonban előfordul, hogy a baba foga a gyermek még düledező, míg a következő már lehet látni az újat.

„Shark” fogat nevezett a növekedés állandó foga a gyermek nincs a helyén a tej, és melléjük. Fogorvosok azt mondják, hogy a jövőben ilyen hiba nem veszélyezteti a mechanizmus a változás a fogak - egy idő után a baba foga kiesik és állandó helyüket.

FONTOS! Ennek hiányában veszteség tejfogak követő 3 hónapon belül a kialakuló állandó forduljon fogorvoshoz.Amikor a baba foga kiesik? Timing és a rend.

Eljárás a változás a fogak megfelel a sorrend és a kitörés. Az első, hogy esik a metszőfogak az alsó állkapocs. A gyökerek a oldódási folyamat kezdődik sokáig a veszteség - mintegy 5 év, míg a gyermek elveszti a vágó közelebb hét évre. Ezt követően esik egy nagy metszőfogak a felső állkapocsban, akkor - oldalsó metszőfogak, őrlőfogak kis és nagy őrlőfogak. Az egész folyamat elvesztésének tejfogak vesz 5-8 év minden gyermek határidőket az egyéni, és függ a öröklődés, táplálkozás, valamint a kémiai összetétele az ivóvíz.

Amikor a baba foga idő előtt kihullik?

 • Abban az időben a sérülés (a gyermek elesett és beverte a fogak);
 • Ha rossz (mély) elzáródás;
 • Amikor fut a fogszuvasodás a fog elszíneződött;
 • Ha a gyermek szándékosan veszélyezteti a fog;
 • Egy korai elvesztése tejfogak évesen 5 év.

Az okok a késedelem veszteséget tejfogak:

 • Át a korai gyermekkorban az angolkór;
 • phenylketonuria;
 • öröklődés;
 • Súlyos fertőzések a történelemben.

FONTOS! A fogorvosok úgy vélik, hogy a későbbi fogja változtatni a tejfog állandó, annál jobb. Azonban ez az állítás igaz csak abban az esetben, ha a baba foga kezdett kiesni legkésőbb nyolc év.

Amikor az utolsó baba foga kihullik?

Csere fogak végződik körülbelül 14 év. Úgy véljük, hogy a lányok a maradandó fogak helyére tej korábban, mint a fiúk.

Miért olyan fontos, ameddig csak lehetséges, hogy mentse a baba foga?

Baba foga - „állattartók” szoba utódaik. Amikor a baba foga idő előtt kihullik, a maradék eltolják annak érdekében, hogy töltse ki a rendelkezésre álló helyet. Ez vezet zavar a növekedés állandó foga, és azok elmozdulását kialakulását malocclusion. Ezen túlmenően, ha a hely a növekedés a maradandó fogak állkapocs fejlődés lassul, ami a kialakulását egy egyenetlen fogat igazítás - rátenni a fogak egymást. Ezért jó Gyermekfogorvos megpróbálja minden lehetséges módon, hogy mentse a baba foga, mielőtt úgy dönt, hogy törölje azt.

Amikor látható az eltávolítása a baba foga?

 • Ha a fog teljesen megsemmisült, és nem lehet visszaállítani;
 • A jelenléte a foggyökér ciszta;
 • A fejlesztés a gyulladás, amely halálhoz vezet állandó fogak (pulpitis, csonthártyagyulladás, fistula az íny);
 • Amikor a „root” a fogat már csökkentették, és a tejet nem akadozik;
 • Ha a fog sok, laza, de nem esik, így fájdalom és kellemetlenség, hogy a gyermek számára.

Hogyan védi a fogszuvasodás ellen elvesztése baba foga egy gyerek?

Időszakában a veszteség tejfogak baba immunvédelem gyengül, ezért a fogszuvasodás kockázata elég nagy. Menteni az új fogak sértetlenül el kell végeznie néhány ajánlást.

Fogmosás naponta kétszer a fogkefe puha sörték, hogy ne sértse meg a gumikat.

Tanítani a gyermeket, hogy öblítsük ki a szájat evés után. Erre a célra, alkalmas arra, hogy húsleves kamilla vagy gyermekek szájvíz és szokásos meleg vízzel.

Tartalmazza az étrendben a bébiétel tejtermékek kalciumban gazdag. Ez az ásványi anyag segít erősíteni a fogzománcot a maradandó fogak.

Ha elvesztése után a fogak lakunka erősen vérző, akkor ad egy gyermeknek, hogy harapni egy fültisztító pálcikát. Javasoljuk, hogy ne egyen két óra után a tejfog veszteség.

A fájdalom és a fogíny duzzanata során fogat kitörés lehet szüntetni speciális-gélek anesztetikumok (Kalgel).

Mit ne tegyünk, ha a baba foga kiesik?

 • Szándékosan összetörik őket;
 • Chew túl nehéz ételek: dió, keksz, cukorka, stb.;
 • Használata antiszeptikumok cauterizing sebek felvitele után, a tej fog (hidrogén-peroxid, az alkohol oldatok és tinktúrák).

Gyermekfogorvos kell látogatott legalább kétszer egy évben. Amikor a testhőmérséklet emelkedése, a fogíny duzzanata vagy a megjelenését minden gyulladás egyéb tüneteit forduljon orvoshoz.