Amikor a méhek rajzása időszakban a jelek és okait rajzás

Rajzás folyamata - ez szerves része a méhészet, amely alatt a méhek aktívan szaporítjuk és az állandó, külön a szülő egyéni, a családi, a méh. Szerint a szakember méhészek, a raj akkor elő kell készíteni, mielőtt a pillanat, hogy raj, és képesnek kell lennie, hogy megakadályozza ezt a helyzetet.Amikor a méhek rajzása időszakban a jelek és okait rajzás

Rajzó méhek az oka a változás a fészek után telelő öreg, vannak fiatal méhek kialakulóban a sejteket. Meg kell jegyezni, különösen a fiatal méhek, amelyek különböznek a jó egészség és a kemény munka. Ők képesek táplálkozni sok lárvák eredményeként van egy gyors befejezése a méhcsalád.

Szóval, minden méhész tudni kell, hogyan lehet megelőzni a nyüzsgő méhek. Mivel ez nagyon fontos, hogy a méhészeti teljesen kidolgozva, és nem okoz kárt.

sajátosságai rajzás

Rajzó méhek - ez egy természetes folyamat, amely a lehetőségét, tenyésztés méhek, ami után van egy nagy település a környéken. Leegyszerűsítve a folyamatot méhek - átlagos járatok érett egyének kíséretében kezdődő tenyésztés. Miután amely elválasztja a méh méhek alapvető család. Ez a folyamat rejlő túlélési ösztön között méhek. A folyamat azzal kezdődik, amikor van biztonságos körülmények között az állami sereg rovar.

Belátható, különösen párzási szezon, hiszen ebben az időben a méhek, vagy inkább azok csoportja, repül a levegőben nagy távolságra a talaj meleg időben. Aztán végre egy párzási rituálé, amikor a méhek táncolnak és családjától elválasztani. Ugyanakkor, ez a viselkedés jelen van sok rovar, nem csak a méhek. Például: szitakötők, szúnyogok, legyek és hangyák. A kezdő méhész elég nehéz kezelni egy ilyen folyamat, mint a rajzó méhek és gyönyörködtető raj. Mivel egy ilyen időszak, és az állam a méhek tartják a legnehezebb. Ezért szükséges, hogy előre tudják, hogyan kell kezelni azt a tényt, hogy a méhek nem hemzsegnek teszi az állam, különösen a méz termés.

Az okok a rajzás

Ahhoz, hogy sikeresen megállítani vagy megakadályozni egy olyan állapot, egy méhraj család. Szükséges speciális és hatékony módszereket a harcot. Ehhez egy kezdő méhész tudnia kell a feltételeket, és ezek okait rajzó rovarok, mint például:

 • abban az esetben, túlhevített aljzat;
 • amikor a kaptárban van egy régi anya mintája;
 • amikor a méh van egy kis számos konkrét feromonok, ebben az időben nem szóló dolgozó méh;
 • ha törött teljes szellőzés a méhcsalád, nevezetesen a fészekben.

Ahhoz, hogy sikeresen elkerüljük ezt az állapotot a tavaszi, különösen előtt a fő ruhába méhész tudnia kell, mik a különböző módszerek elleni küzdelem rajzó méhek.

Hogy a repülés a méh raj

Amikor a méhek rajzása időszakban a jelek és okait rajzás


Bár van egy időszak raj jelenség, a család két részre oszlik. Lefektetése után a tojásokat a tál a méh, miután kilenc nappal a méhek kell repülni. Mivel a különböző körülmények között, a repülési képes időzzön egy darabig, ha nincs eső, vagy hideg jött. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyai egyes eltérhet a fiatalok.

Ez fontos! Míg a család a méhek hallotta a jel, akkor van egy raj az indulás. Méhek gondosan válasszuk ház, legyen kényelmes és megbízható.

Kezdetben a család hagyja, hogy egy raj, hogy továbbra is egy kis mennyiségű rovarlárvák méh- és ivadékaik. Előtt egy nappal ezen a ponton, a szülő egyéni jel kezdődik. Ami a második raj, tud repülni a rossz idő, hiszen nem félt a szél. Ezt az időtartamot követően, raj, a méhek örökre búcsút a régi szülő egyedek. Ami a rendcsinálás a család, akkor lehetséges drone után a méh megtermékenyítés.

Rajzás végzett bizonyos feltételek mellett, akkor még két hónapig. Azokat a telepeket, amelyek képesek voltak repülni, képesek önállóan részt vesz az építési sejtek és gyűjtsük össze a mézet. Vannak hatásos módszerek, amelyek célja, hogy megakadályozzák ezt a helyzetet. A halászat és a rajzás - ez nagyon kemény munka, amely előírja, speciális szakértelmet és tapasztalatot, mivel szükség van, hogy tegyenek intézkedéseket a méhek visszatér a kaptárba. A fontos szerepet játszott méhészeti sikeres elleni küzdelem rajzás, valamint a megelőzés.

jeleit rajzás

Amikor a méhek rajzása időszakban a jelek és okait rajzás

Ahhoz, hogy egy bizonyos idő, hogy ismerje el a folyamatot a rajzás, ismernie kell az alapvető funkciókat. Tehát, az első raj vannak bizonyos jellemzői és feltételei minden végezni.

Kezdetben a család készíti tálak rakják le tojásaikat. Ezt követően a méhek indul az építkezés több mint tíz királynő sejtekben. Befejezését követően az építési, a méhek nem repülnek nektárt, így sok herék jelenik meg. Előfordulhat kellemetlen átalakulás a szülő egy különleges, mert vannak olyan körülmények, amelyek még nem etették, hogy gyengül, és nem tojik, valamint fogyni. Ez a folyamat egy hatalmas hátrány, mivel minden energia középpontjában a rovarok épület fészkek és nem a méz termelésére termékeket. Ismerve ezeket a jeleket, a méhész hatékonyan kezelni kívánt rajzás. Mindent meg kell a szabályok szerint, hogy mondják el, hogyan és mit kell tenni, mielőtt elkezdi az aktív csata rajzó madarak.

Elleni védelem rajzás

Amikor a méhek rajzása időszakban a jelek és okait rajzás

Minden tapasztalt méhész tudja a következményeit, hogy előfordulhat a tavasszal, mielőtt a fő megvesztegetés, ha nemkívánatos rajzás. Ezért szükséges feltételek megteremtésére, amelyek megakadályozzák egy ilyen jelenség.

Elleni intézkedések rajzó méhek nagyon eltérő lehet:

 • csalánkiütés védelmet a hőség;
 • hiányában méz gyűjtésre, kívánatos, hogy táplálja a rovarok különleges megmunkálásával;
 • ellenőrizze kaptár letkovy-réteget, keretek;
 • minden alkalommal meg kell folyamatosan figyelemmel kísérhető a kaptárak, mivel nem tudja megakadályozni a túlfolyó, így lehet, hogy a második testet;
 • folyamatosan bővíteni a fészket, a rovarok nem pihent, és építettek egy sejtben;
 • akkor hal nyüzsgött;
 • közepén a fészket költ a szülő egyéni lehetett tojik rendszeresen.

Ezért méhészek kell tudni, hogy mit kell tennie, hogy elkerülje ezt a jelenséget. Feltételek megteremtése, méhészeti nem okoz károsodást.

Jellemzők riasztás

Mi a kapcsoló méhészettel, és hogyan kell vele dolgozni? Mindenki tisztában van azzal a jelenléte egy fless a kaptárban a raj. Ez a hang frekvenciája 100-600 gigahertz. Egészen monoton zümmögése folyamat, amely belül 200-280 gigahertz. Annak meghatározására, ezt a paramétert, akkor egy speciális indikátort, ami működik bizonyos feltételek mellett.

Figyelmeztetés felszerelt egy mikrofon, amely egy nagy érzékenységű érzékenységi szűk köre átviteli, nevezetesen 200-280 Hz. Ez ezeken a frekvenciákon alarm művelet, ami magában foglalja az audiovizuális jel arról megkezdődik az eljárás a kaptárban. Hála az ő munkája, a méhészek ne veszítse el túl sok időt. Fontos, hogy a készülék építhető saját kezűleg, a séma.

Kövesse a tippeket és tanácsokat, akkor tudja megvédeni a saját méhészet ezt a jelenséget.