Amint azt tanítottam a gyermek beszélni 2 év -A kedvenc játékok fejlesztését célzó beszéd

Amint azt tanítottam a gyermek beszélni 2 év -A kedvenc játékok fejlesztését célzó beszéd
Amikor a házunk volt egy gyerek, kivétel nélkül, nem lehetett várni, és amikor elkezd beszélni. De itt volt az első év vége felé közeledik a második, és a kislány maradt néma, kisugárzást csak hasonlóság a szavak. A férjem, fűtött tanítások és a nagyszülők, akik „gyerekek másfél évben verseket olvasni,” kezdett, hogy találják meg elutasítása, betegség a gyermek és a szülői hibákat. Mikor kell kezdeni ébreszteni? A kérdés megválaszolásához meg kell hallgatni a gyermeket és a saját szívét.


Hogy van ez a gyerek 2 évnél fiatalabb?

Beszéd fejlesztés történik lépésben, minden lépés bármely esetben. tekintet nélkül nemzetiségére vagy a nyelv, ami beszélt okruzhayuschie.Moy gyerek sem volt kivétel, és átment az összes szakaszában a beszéd fejlődését. Néhány szakasz hosszabb ideig tartott, néhány - a rövid, de a végén, hogy a gyermek teljesen beszélni.

 1. Creek. Az első baba alig értem, hogy miért az én lányom sikoltozva, de a második baba, megtanultam, hogyan kell helyesen felismerni, ha sír az éhségtől, vagy amikor éppen unatkozik. Mivel a születés a fény az egyetlen módja a gyermek kommunikációs anya és apa - egy kiáltás. Őket fejezi ki az éhségérzetet és a szomjúság, a fizikai kényelmetlenséget, felhívja magára a figyelmet, ha meleg vagy hideg, szűk ruha, vagy kényelmetlen, vagy ha a baba a fájdalom. A figyelmes szülők is hamar megtanulják megkülönböztetni a különböző típusú sír.
 2. Gülen. Körülbelül 3 hónap csecsemők kezdenek turbékol: gyakran előfordul, amikor a baba boldog, és úgy néz ki, mint ez az érzés az elégedettség. Ez az időszak azonban nem feltétlenül esik egybe a kezdete Gülen. Első lányom gulit indul csak 4,5 hónap, hogy teljesen egészséges, és anélkül, eltérés, de a fiú 2 hónap gulil és énekelt minden módon. A gyermek megtanulja, hogy mozgatni a nyelvet a kiejtés hangok és a beszéd berendezés minden módon vonatok. Gülen rendszerint abban a formában a szavak „Aga”, „Ya”, „Gaaa”, „guuu”.

Amint azt tanítottam a gyermek beszélni 2 év -A kedvenc játékok fejlesztését célzó beszéd

Érdekes! Minden nép a világon, a gyermekek gulyat pontosan ugyanaz.

 1. A szó szótagok és gügyög. Körülbelül 7-8 hónapos gyermekek is mondani a különböző szótagokat, és mégis nem kapcsolódó bizonyos képeket és szavakat. A gyerek tudja mondani, hogy „Ma-ma-ma-ma-ma” nem utal az anya. Mindazonáltal ez egy fontos szakasza, amely a gyermek fejlődik a nagy részét a hangokat.
 2. Az első szavakat. Ebben az évben az első gyermeke nem tudott beszélni, annyira, „az asszony”, „apa”, „yum-yum” és egy pár személyes frazochek repertoár, nem lefordítható emberi nyelv. Az év baba lehet tudni, és azt mondani, hogy 10 szó. És ez nem mindig lehet teljes szavak. Például ahelyett, hogy a „kutya”, míg egy gyermek is mondani, hogy „vau”, amely az ő véleménye társul egy bizonyos módon. Azt is megengedhető csonka szavak kiejtése, mint például a „kava” helyett a „tehén”.
 3. Tudatos beszédet. Két éve, a gyermek általában egy konkrét szó, amely valahogy ki tudja fejezni magát a felnőttekkel. Jellemzően ez szókincs elég, hogy hívja anyámat, hogy kérjen egy játék. A norma, ha egy gyerek beszél magáról harmadik személyben: „Mása játszik” helyett „játszom.” Ez ebben a szakaszában ez gyorsan fog nőni napról-napra, és a szókincs kitölteni.


gyermek beszéd normák 2 év

Mivel minden gyermek egyedi saját fejlesztés, nincsenek egyértelmű előírások. Azonban van egy általános képet, hogy milyen haladás a beszéd fejlődés következik be. Azt összegyűlt valamennyi vonatkozó információt a fejlődés a beszéd.

Itt van, amit lehet a gyermek 2 éves szerinti gyermekorvosok, pszichológusok és neurológusok:

Ezek az irányelvek nem jelenti azt, hogy pontosan 2 év minden gyermeknek képesnek kell lennie arra, hogy az összes ezt a listát. Például sok gyermek barátom két éve van egy elég jó ötlet a világ, de nem nagyon aktívan használt szókincset.

A legjobb játék a gyermek fejlődésére beszéde 2 év

Amint azt tanítottam a gyermek beszélni 2 év -A kedvenc játékok fejlesztését célzó beszéd

 • Ki mondja? Egy izgalmas játék, amely szinte minden kisgyermekek szeretik. Még 3,5, a gyermek boldog emlékezni, mint mondják, a macska és a kutya. A következő képen, meg kell kérni a gyermek, hogy reprodukálja a hangokat az állatok: „Ahogy a kutya?” - „vau”. A kifinomultabb változata szándékosan hibázik, a gyermek javíthatja felnőtt: „Mint a macska? Kwa-kwa? "-" Nem, miau-miau!”. A gyermek lesz vicces, amit egy felnőtt mond rossz, és az is, baba, kijavítja.
 • Silly felnőtt. Ha a gyermek kéri, hogy adjon neki valami érdekes dolog, a felnőttnek kell szándékosan hez valami mást, mintha nem érti a gyermek, és kényszerítette, hogy magyarázza meg, és hívja a dolog. Például a gyermek kér egy almát és egy felnőtt azt kérdezi: „Akarsz penge? Nem? És talán elviselni?”. De ebben a helyzetben, a legfontosabb dolog - ne menjen túl messzire, és nem hogy a gyermek fáradtság és a kár. Lányomnak limit 2-3 „rossz” választ, akkor ő volt ideges, és tudott sírni.
 • Aki elrejtette a zsákban? Egy kis zacskó akkor tesz egy pár játékok, kis állatok, és húzzuk ki őket egyesével, amely csak a fej, mely a gyermek nevét az állatot. Azt is felajánlja neki, hogy kibír a kezét a zsákba, és húzza ki a játék - így amellett, hogy játszik a pillanat, a gyermek kap egy további masszázs ujjak és fejlesztése finom motoros készségeket.
 • Hogy hangzik, és beszél? Két éve ez teljesen normális, hogy nem hívja a dolgokat a nevük, és a hangok, hogy ők teszik. Ez nem csak hangutánzó állatok, hanem a nagy részét a környéken. Nagyon sokat a gép úgynevezett „bip-bip” élelmiszer - „yum-yum” és a kedvenc ló „járom az első.” Ha a gyermek nagyon kevés lehetőség van, hogy folyamatosan stimulálja a pontozás a világot: „Hogy csepegő esőben? - "csepp-csepp", "Hogyan kell bélyegezni a lábuk?" - "Top-Top", "Hogyan cseng a harang?" - "Ding-ding". Szinte bármilyen tárgy vagy cselekvés akkor vegye fel a hangot.

Amint azt tanítottam a gyermek beszélni 2 év -A kedvenc játékok fejlesztését célzó beszéd

 • Gyakorlatok beszéd fejlesztése. Köztudott, hogy a csuklós gyakorlatok hozzájárul a beszédet. Saját próbálta megmagyarázni, hogy egy kisgyerek, meg kell csinálni egy gyakorlat fejlesztése a beszéd, nem volt sikeres. Ezért azt javasoltam, csak pogrimasnichat és kibújik a tükör előtt. Azt is növelik buborék vagy léggömbök fújt egy toll vagy egy gyertya lángja, aktívan fintor: mutató a nyelv, fogak, könnyítsen, és húzza a száját, például ábrázol egy oroszlán vagy egy majom.
 • A fejlesztés a finom motorikus képességeit. Az ujjak receptorok, amelyek aktiválják az agyban motor központjában, közel a beszédet. Ezért azt mondják, hogy ez a gyermek saját ügyében. A fejlesztés a Kézügyesség bármelyikét használhatja a játék: átalvási és eltolása kisebb tárgyak vagy a gabonafélék, rajz ujját, modellező tészta és az agyag, játszik szarka-fehér oldalú és fogazott masszázs.

Mi a teendő, ha a gyermek nem kezdett beszélni?

Az ő 2 éves lányom makacsul nem volt hajlandó beszélni, annak ellenére, hogy minden próbálkozásom, hogy bonyolult és változatos megközelítése a fejlődés a beszéd berendezés. Különösen akut érződik, látva a helytelenítő pillantásokat rokonok, akik úgy vélik, hogy csak nem csinálni a lányommal.

Minden szülő lenne aggódik a csend a baba két év alatt. Annak megállapítása, hogy ez annak a következménye a betegség, néhány fejlődési rendellenességek, vagy ez jellemző a gyerek? Ennek számos oka a „csend”, és a módját, hogy megoldja őket.