Árpa a gyermek kezelésében

Árpa - egy gyulladás a faggyúmirigyek vagy haj sac gyökere szempillák okozta Staphylococcus aureus.

Ez a betegség kiderül, hogy nem csak a felnőttek, hanem a gyermekek minden életkorban, beleértve a csecsemőket.Árpa nem egy ártalmatlan betegség, mint azt sokan hiszik. Minden anya tudnia kell, milyen lépéseket kell tennie az első jele az ő megjelenése.

Okok és tünetek

Számos oka az akne a gyökere a szempillák:

 1. Hypothermia. A gyerek járt a szél - és estére a szemhéj gyulladás jelenik meg.
 2. Amennyiben nem tesz eleget a higiéniai szabályoknak. A gyermek megdörzsöli a szemét piszkos kézzel, és megnyomja a fertőzést.
 3. Egy legyengült immunrendszert. Árpa előfordulhat bármikor az év, amikor a gyermek teste nem képes ellenállni fertőzések.
 4. Krónikus betegségek. Gyulladás a szőrtüsző lehet a diabétesz következtében, gasztrointesztinális betegségek és endokrin rendellenességek.
 5. Serdülőkorban. Árpa gyakran jelenik meg a gyermek a pubertás alatt a hormonális változások a szervezetben.
 6. Öröklődés. Ha az egyik szülő a tendencia, hogy a betegség, lehetőség van arra, hogy a gyermek szenved gyakori gyulladás a faggyúmirigyek.

Árpa meg kell különböztetni a kötőhártya-gyulladás. Ezek teljesen más betegségek.

Kötőhártyagyulladás gyulladt nyálkahártya a szem, van egy égő érzés, viszketés, genny. Ellentétben árpa, kötőhártya-gyulladás gyakran vírusos eredetű. Ezek könnyen megfertőződhet érintkezik a beteggel.

Árpa kezdődik alig észrevehető duzzanat kis része az alsó vagy a felső szemhéj. Idővel az elváltozás növekszik, van egy erős duzzanat, gyakran a test hőmérséklete emelkedik, akkor világosan láthatóvá válik gennyes zacskó, amely megtöri az idő múlásával.

Időpont „érés” árpa és a betegség lefolyása függ az egyén.

A kezelés a baba árpa legjobb, hogy forduljon orvoshoz az első jele az ő megjelenése. Ez különösen igaz a gyermekek egy év alatt. Ha nem megy a szakember, meg kell kezdeni, hogy tegyen lépéseket a saját.

A kezdeti szakaszban, akkor ajánlott, hogy kiégesse gyulladásos fókusz zelenkoj vagy 70% alkoholt vattával. A gyerekek szívesen egy ilyen eljárás, és folyamatosan forog.

Szükséges, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megoldás nem jut el a nyálkahártyát, és nem fáj neki. Ez nem olyan egyszerű. Azonban, meg kell próbálnia, mert bizonyos esetekben ez a módszer segít megszabadulni az árpa az első jelei is.

Árpa a gyermek kezelésében


Segít csökkenteni a gyulladást tömöríti, fekete tea vagy a kamilla.

Az eljárás során meg kell jegyezni, hogy a baba bőre nagyon finom, és meg kell tömöríteni a forró intézkedést. Ez megakadályozza, hogy égési sérülést okoz.

Heat elősegíti a kiáramlás a szekréciót a faggyúmirigyek és enyhíti a fájdalmat.

Ha a kezdeti szakaszban, hogy megszabaduljon az árpa nem sikerült és a gyulladás tovább fejlődik, akkor kell folyamodni orvosi kezelést.

Amikor kiválasztja gyógyszerek figyelembe kell venni a gyermek életkorát. Ezek általában antibiotikumokat. nem lehet kezelésére használják a kis gyerekek. A legnépszerűbb drog - sulfacetamide. Ez ártalmatlan kisgyermekek.

Kezelésére az iskoláskorú gyermekek jobb használni erősebb gyógyszereket. Jól teljesített a harc, és az árpa Sofradeks tsiproflokstsin. Együtt a csepp kell kezelni naponta 3-szor tetraciklin hangsúly gyulladás vagy eritromicin kenőcs sintomitsinovoy. Feldolgozás előtt az érintett települések, kezet mosni, és kezeli őket alkohollal, így nem hozott szemfertőzésekhez.

Egyes esetekben a kezelés árpa gyermekeknél ajánlott az antibiotikumok benne. Néha kijelölt UHF kezelések, amelyek csökkentik a gyulladást és elősegítik a gyermek állapota ödéma században. A növekvő hőmérséklet, a gyerekek így lázcsillapító gyógyszerek. Azt is enyhíti a fájdalmat.

Semmilyen körülmények között ne próbálja ezt megnyitni gennyes tasak magad, vagy nyomjon. Így a fertőzés átterjedhet a nyálkahártyákat. Ez vezet a szövődmények. Néha az ilyen intézkedések veszélyeztetik a gyermek agyhártyagyulladás vagy akár vakságot.

Kábítószer-kezelés kell kombinálni, hogy erősíti az immunrendszert eljárások. Meg kell szervezni a megfelelő diéta.

Ebben az időszakban, különösen a gyermek szükségleteinek vitaminban gazdag ételek és C, valamint ivóvíz sok folyadékot. Édes lesz adni. Az egyetlen kivétel a méz, de kis mennyiségben.

Mivel a kellemetlenséget a gyermek megpróbálja dörzsölje vagy karcolja meg a szemét. A szülők gondosan figyelemmel kell kísérnie, hogy a baba nem csinálni.

Mi veseelégtelenség. mint lehet nevezni, és mik a tünetek.

Lechnie rotavírus-fertőzés csecsemők kellene tartani időt és bizonyos szabályok szerint.

Megelőzésére és okainak középfülgyulladás találkozhatnak itt.

Ha a kezelés második napján sem enyhülnek következik be, és a daganat növekszik, annak szükségességét, hogy vegye igénybe a sürgősségi orvosi ellátást. Szakértői segítség is szükséges abban az esetben megismétlődik, és növeli a test hőmérsékletét.

hagyományos kezelések

Sok nem-hagyományos kezelési módszerek árpa gyermekek a leginkább valószínűtlen, hogy egészen megmagyarázható:

 1. Kenjük az érintett területet nyál, szürke vagy páralecsapódás ablakok.
 2. Amikor az árpa a karon az ellenkező oldalon, hogy kötődnek a nyolc középső és a gyűrűs ujját használva gyapjú fonal.
 3. Alkalmazása, hogy a beteg életkora Hardboiled tojás meleg vagy tasak egy fűtött asztali sót.
 4. Egyél 5-6 tansy virágok és levelek babér a nap folyamán.
 5. Jelentkezés a gyulladt század apróra vágott fokhagymát, vagy aloe juice.
 6. Ha az árpa hosszú szünetek, szükséges, hogy a tészta a liszt és a mézet, és a kapott pogácsát felvinni az érintett szemhéjat.

Sokan szkeptikusak a nem hagyományos kezelési módszerek árpa gyermekeknél. Nem lehet teljesen támaszkodnak azok hatékonyságát. Azonban kombinálva gyógyszert, akkor jó eredményeket ad.

Gyakori előfordulása az árpa a baba szeme jelezhet csökkent immunitás, és a jelenléte a szervezetben a staphylococcus fertőzés. A szülőknek kell, hogy egy szakember, és vizsgálja felül az étrend és az életmód, a gyermek.