Atópiás dermatitis macskák tünetei, kezelése, fotó, a macska és a macska

Atópiás dermatitis macskák tünetei, kezelése, fotó, a macska és a macska

Bőrbetegségek előforduló macskák számára házigazdák egy nagy probléma, ez annak köszönhető, hogy a nehéz az állat kezelése. Cat, nem lehet, mint az ember kénytelen viselni karszalagok, így szükséges a kezelés során, nem lehet meggyőződve a kezelés szükségességét. Az egyik ilyen betegség súlyos, és atópiás dermatitis.A etimológiája a betegség

Az atópiás dermatitis nevű bőrgyulladást. fordul elő, hogy a háttérben a generalizált allergiás reakció.

Állatorvosok kiderült, hogy e patológia keretében genetikai alapja, hogy van, azt továbbítjuk csak egymás után. Ez a diagnózis sokkal gyakoribb a kutyák, mint a macskák. Elég gyakran, állatorvosok, meghatározó macskaféle atópiás dermatitis, tévednek a diagnózis, zavaró a betegség bolha dermatitis.

Klinikai tünetek az atópiás dermatitis nem hangsúlyos, ezért zavart a meghatározása a betegség.

Atópiás dermatitis macskák tünetei, kezelése, fotó, a macska és a macska

A betegség tünetei

Az atópiás dermatitis alakul ki a genomi szinten. Egy ilyen állatbetegség már megszületett. A fő, a betegség egy túlérzékenységi reakció antigének tartalmazott állati környezetben.

Nincsenek jellegzetes tünetek, különösen jellemző ez a betegség, az állatorvosok még nem sikerült azonosítani. Dermatitis hasonlít sok tünetei patológia, amely tartalmazza:

Constant rágás végtagok (szintén macska folyamatosan rág a lábat). A fogadó először megfigyelni a megjelenése ritka rohamok, de később fogják, hogy a vér az állat harapni a bőr a láb. Az a jelenség, ez a fajta lehet szezonális és nem szezonális jellegű.

Ha a macska megrágja magát a tavasszal vagy nyáron, akkor ebben az esetben, állatorvosok szerint ez megnyilvánulhat allergiás reakció a virágzás egyes növények (a pollen). Éber tulajdonos azonnal ki kell azonosítani az allergént, és távolítsa el az állatot. Ha ez a tendencia figyelhető meg egész évben, akkor a már beszélünk allergia olyan élelmiszer, amely a tulajdonos ad a macskáját.

Egy állat egy állam jellemző allergia bolhák és kullancsok, a komponensek háztartási vegyszerek - allergének néha nem is olyan egyszerű kiszámolni, és.Jelenik meg a kabátot az állat alopecia. A macskák a betegség atópiás dermatitisz figyelhető meg nem jelenik a kabát zsebébe alopecia. Magát a bőr tűnhet normális, a haj, amelyek székhelye a széleit kopasz foltok nélkül tördelte, és nem esik, amint azt a megjelenése egy macska olyan betegségek, mint a herpesz. Gócok alopecia jelenik leggyakrabban a hónalj területén, a nemi szervek, az első a pofa, a nyak - azokon a helyeken, ahol a bőr a legkényesebb és gyengéd.

A megjelenése eozinofil granulóma, amely kifejezett formában fekélyek, amelyek viszont a következménye az előfordulása

Érintett részein dermatitis gyorsan roncsolja patogén és feltételesen patogén mikroflóra, bekövetkezik bekövetkezése után a suppuration gócok.

Atópiás dermatitis macskák tünetei, kezelése, fotó, a macska és a macska

A betegség diagnózisa

Leszállításakor az állat egy állatorvosi klinikán állatorvos először beállítja cat differenciáldiagnózis tartalmazza szűrésére:

 1. Flea bőrgyulladást.
 2. Rüh.
 3. Heyletioz.
 4. Pszichogén alopecia.
 5. Limformu bőrt.
 6. Pemphigus.
 7. Akne és más hasonló betegségek.

Miután az összes fenti betegségek tartoznak, kivéve, hogy az állatorvos tanácsot a tulajdonos a beteg állat, hogy adja át az allergiás tesztek (szerológiai, intradermális). Ebben a típusú allergén azonosítható Survey, ami a megjelenése egy macska atópiás dermatitis. Leggyakrabban, vannak pozitív reakciók a penész, fű, dohány, rovarok, tollak, és így tovább.

a betegség kezelésében

Az első lépés abban, hogy a macska a atopiás dermatitis, természetesen, a fertőzés megelőzésére. A betegség lehet előállítani elviselhetetlen viszketés állatot, hogy megszüntesse keresztül glükokortikoidok (prednizolon, metil-prednizolon), antihisztaminok (klórfenamin, difenhidramin) és a többszörösen telítetlen zsírsavak (linolénsav, eikozapentaénsav, napraforgóolaj, hidegen sajtolt).

Macskák, amelyek már fel ezt a diagnózist „atópiás dermatitis”, meg kell kötelezően mentes bolhák (Frontline, Hartz), ami fokozza a harapás viszkető bőrbetegség, és hogy a szenvedés a macskák.

Macskák feltétlenül kijelölt állatorvosok immunterápia (allergia vakcinázás), ha a gyógyszeres kezelés hatástalan, és nem jár semmilyen terápiás hatást vagy felhasználása miatt megtalálhatók lesznek mellékhatásai.

megelőző intézkedések

A tulajdonosok megpróbálják megszabadulni a kisállat macskák atopiás dermatitis a következők:

 • Kísérlet, hogy megszüntesse a kapcsolatot az allergénnel,
 • Legalább hetente kétszer, a tulajdonosok kell tölteni nedves tisztítására helyiségek,
 • Dobja ki a régi alom, amikor az állatot aludt idején betegség. Ezek felhalmozódnak atka antigének, amelyek a porban,
 • Ahhoz, hogy megszabaduljon a túlzott nedvesség, akkor van szükség, hogy a lakott területen nem indul penész, atkák és bolhák. Ehhez a tulajdonosok meg kell vásárolni macskák deuvlazhniteli, eltávolítjuk a nap a levegőből néhány liter vizet.

Az atópiás dermatitisz halálos irányuló állat nem egy diagnózist, de ez a betegség egyike azoknak betegségek, amelyre a kezelés során az állat élete.

jegyzet

Állatok amelyekről megállapították, hogy az atópiás dermatitisz nem lehet hígítani, mivel a betegség a későbbiekben át anyáról utódok öröklés útján. Macskák állatorvosok erősen ajánlom tulajdonosok sterilizálására.