Automata öntöző rendszer az országban saját kezűleg szerkesztési funkciók, eszköz rendszer

Az elővárosi területeken lenyűgöző méretű ez nem így van, és könnyen tisztíthatók, különösen, ha a kezek nem elegendő. Sok időt a forró évszakban vesz a locsolás - ezt az eljárást kell végezni minden nap. automata öntözőrendszer saját kezűleg fogja enyhíteni néhány gond az Ön vállát.Hogyan gondoskodik a saját kezét Avtopoliv

Ennek legfőbb feltétele az öntözés - jelenléte a folyóvíz. Ha nincs szükség telepíteni egy nagy kapacitású, a parttól nem kevesebb, mint 1,5 méterrel a föld felett. Egy másik alternatíva a vízellátás - egy kis tó. Alkalmazni három sémák automatikus öntözés kertvárosi övezetben:

 1. Csöpög. Vizet juttatunk a növény gyökerei, így a szár és a levelek szárazon maradnak. A rendszer alkalmas párásítás növényi termények, amely gazdaságos vízfelhasználás. Műanyag / polipropilén cső között van elhelyezve ágyak egy rövid távolságra a földtől. Teljes hossza mentén szerelt speciális csepegtető, amelyen keresztül a víz közvetlenül a földbe.
 2. Rain. A rendszer jellemzője - még a fröccsenő víz egy bizonyos területen. Tűzoltó berendezés megfelelő pázsit, virágágyások, kertek. Szükséges annak biztosítása, hogy a nedvesség marad a földben, mert túltelített víz képződik pocsolyák. Száradás után a föld repedések, amelyek zavarják a szabad légcsere.
 3. Felszín alatti. A komplex rendszer, ami nem könnyű, hogy a saját kezében van. Használatával automatizálható a locsolás gyümölcs- és díszfák, cserjék, néhány lágyszárú növények. Az ilyen automatikus öntözés a kertben, mint a csepegtető rendszer, de a csövek kis nyílásokat, amelyeken keresztül a víz szivárog. Sami cső földbe ágyazott közelében ültetvények.

Automata öntöző rendszer az országban saját kezűleg szerkesztési funkciók, eszköz rendszer

Automata öntözés szakasz séma szerint

Fent már leírtuk, minden öntözési rendszert kell használni a különböző esetekben. A legegyszerűbb végrehajtásában automata öntöző az ország saját kezűleg - drop. Dolgozni a megállapodás a rendszer a legjobb kezdeni a tél végén, amikor megkezdődik a felkészülés a telek. A feküdt csövek közel a növények, akkor tudnia kell, hogy hol található ágyak. Egy papírlap, felhívni a terv az oldalon, jelölje meg a települések rászoruló automatizálás. Készíts egy tervet skála, ahhoz, hogy tudjuk a távolságot a növények.

öntözőrendszer kerti saját kezűleg

Ha automata öntöző terv az ország kezük kész, meg kell mozgatni, hogy az oldalon. Feladatok végrehajtásához szükség van ezen anyagok és eszközök: • egy nagyobb tartályba (minimum 200 liter) - van szükség, ha nincs folyóvíz;
 • Zárószelepek (szelepek, legalább 2 db.), Szűrők;
 • cső - szilárd (fő vezetéket) és a puha (csepegtető);
 • póló;
 • csöpög vagy csepegtető fúvóka hüvely;
 • permetező;
 • vezérlő;
 • pumpa;
 • tömlők, szelepek, érzékelők kicsapás;
 • szerszámok: lapát (lapát és a bajonett), mérőszalag, négyzet, csavarkulcs, csavarhúzó, fogó, csavarhúzó, csavarkulcs.

Ezek az eszközök szükségesek komplex mérnöki munkák. A főbb szakaszai a következők (attól függően, hogy az öntözési rendszer módosított):

 1. Ásó árkok mellett az autópályán. Mélység - 40-60 cm.
 2. Egymásra rakható csövek, a csatlakozások.
 3. Szerelése Sprinkler (eső öntözési rendszerek);
 4. Összefoglalva a perifériás a fő autópályák.
 5. Rögzítése a fő vonal a kapcsolatot a tárolótartály hordalék.
 6. Eltemetés csövek.

Automata öntöző rendszer az országban saját kezűleg szerkesztési funkciók, eszköz rendszer

Csepegtető öntözőrendszerek saját kezűleg

A figyelem egy egyszerű diagram műanyag palackok. Csöpög Avtopoliv az ország tudjuk rendezni ezt:

 1. Készíts sok műanyag palack 1,5-2 l. konténerek nagyobb térfogat szükséges nedvességet kedvelő növények.
 2. Nail a falon, nem egy pár lyuk a parttól 3 cm-re az alsó.
 3. Bury fenekű palackok között lefelé a vegetáció mélységben 10-15 cm.
 4. Szükség esetén adjunk hozzá vizet a nyakába.

Hogyan készítsünk saját kezét csöpög magasabb szinten? Legalább lesz szükség a minimális műszaki ismereteket és készségeket, hogy működjön együtt az eszközöket. Ha lehet számítani az üzemi nyomás, ásni egy árkot, feküdt csövek derékszögben, hogy csatlakoztassa őket, a stoppert, szűrők, stb akkor van értelme, hogy vegye fel a munkát. Az ellenkező esetben jobb meghívni művészek.

Eső automata öntöző rendszer az országban

Szerelés ilyen polivalki nem különösebben nehéz megvalósítani. Munkafázisokat:

 1. Öntözés tömlő cseréje elágazó csőhálózat, amely fedezi a teljes növényi termőföld vagy üvegház.
 2. A végén minden zsákutca csővezeték beállított porlasztók. Különböző modellek találhatók a karbantartási részleg.
 3. Cserélje szabványos csaptelep, hogy be kell kapcsolni a víz, az automatikus szelep. Felszerelni a készüléket, amely elindítja az időzítőt.

A felszín alatti öntözőrendszer a kertben

Automata öntöző rendszer az országban saját kezűleg ilyen típusú a legnehezebb megvalósítani. Ha leírjuk az építőiparban a rendszer nagyon primitív, kapsz egy tervet az építőiparban a rendszer:

 1. Ásni egy árkot mélysége 20-30 cm távolság közöttük -. 40-90 cm.
 2. Az árok Lay porózus polietilén csövek, amelyeken keresztül a víz szivárog.
 3. Under csövek halmozott szalagok. Nem teszi lehetővé a víz mélyebben.
 4. Öntözőrendszer működik automatikusan telepíti a mágnesszelep / leeresztő szelep / eső érzékelők.

Eszköz rendszerek automata öntöző különböző típusú tűnhet nagyon bonyolult. Azonban, ha megnézi az alábbiakban a beküldött videók, akkor rájönnek, hogy minden lehetséges. Tanácsot tapasztalt kamionosok segítségével automatizálni a folyamatot, és megkönnyíti, hogy érdekel a növények számára. Látni fogja a megjelenés a rendszer elemei, mivel keresse meg és csatlakozni fog a munka minőségét megszórjuk.

Csepegtető öntözés az országban

Automata öntözés a kertben