Az amerikai indiánok - Középkor, keresés szótárak

Szerint egy azték legenda, a világ teljesen megsemmisült négy tigris, hurrikán, tűz és víz. Miután minden katasztrófa az emberiség merült újra, nem örökölt semmit az előző generációk. Érdekes, hogy miután a kataklizma a harmadik rész a többi ember a változata az aztékok vált majmok, és miután a negyedik - volt szükség, hogy hozzon létre egy új napot. És akkor, a legenda szerint, az istenek összegyűltek Teotihuacan és megkérték egymást melyikük mer „győződjön meg róla, hogy volt az a nap, hogy nem volt könnyű.” (Teotihuacan - a központ egyik legfontosabb Kolumbusz előtti civilizációk Közép Mexikóban, a tolték civilizáció (I-XII században) ....Jelenleg ez az ősi város található, 50 km-re a mexikói fővárosban volt a piramisok a Hold és a Nap, romjai paloták és templomok, műemlékek, szobrok, színes festmények. A városközpont keresztezi a fő utca - Road halott hossza 4 km. ), Ami azt teszi két isten - a hatalmas és gőgös „uralkodó kagyló” Tekuksistekatl Isten és a szegények, rendkívül bátor isten Nanahuatzin. Teotihuacan lángolt a tűz égett, négy évig.

Ez a két istenek, önként feláldozni magát a kedvéért létre az Újvilág voltak rohan bele. A lángok nem ijedt csak Nanahuatzin és gyáva Tekuksistekatl inkább istlet a kapott hamut a tüzet. És nem meglepő, hiszen a ragyogását és fényét származnak Nanahuatzin, aki egyben az isten a nap, és a halálos sápadtság - az Tekuksistekatlya, vált a Hold-isten. Annak érdekében azonban, nem fakult csillogás a nap, a háború istene Uittsilopochtli kellett volna vezetni egy ádáz küzdelme a csillagok és a hold naponta.

Ebben a nehéz összecsapás ő csak segíteni a lelkeket, akik meghaltak a csatatéren vagy leölték. Tehát az ötlet emberáldozat. Ez a központi az azték vallás, ami indokolja az alábbiak szerint.

Az emberek nélkül nem lehet élni a napi bevonása az isteneket, és ők viszont megkövetelik, hogy az emberek támogatták őket, a kedvéért hozza a saját életét áldozatot. Az ő istenek élénkítő maguknak a mágikus anyagról a vér és az emberi szívben. Csodálatos és egyedi világ ősi indiai civilizáció donos nekünk a fent említett azték legenda, szeme az egyik nagy titkait az élet és az univerzum.

Nélkül nem szép legenda társított Atlantis, amely állítólag csatlakozott a távoli múltban, a Földközi-tenger és az amerikai kontinensen. Mivel a tudomány ment természetes szelekció különböző hipotézisek és feltételezések. Jelenleg nem kétséges, hogy a nyugati féltekén az első ember bevándorlók voltak más kontinensen.

De hol? Ez a kérdés még nem teljesen megoldott. A legtöbb kutató úgy véli, hogy jöttek Ázsiából, míg mások (pl norvég néprajzkutató és kalandor Thor Heyerdahl) védeni Melanéziai-polinéz változata a település of America. Francia tudós Pol Rive hajlamos létezését, és hogy, és sok más lehetőség. Mivel a második felében a XVIII. időről időre teszi magát érezte, és homlokegyenest ellenkező szempontból, amely szerint Amerika egyik központja a megjelenése ember. Több „indokolt” indokoltnak végén a XIX. Argentin régész és filozófus Florentino Amehino. Azt állította, hogy «homo pampeanus», területén élő Argentína 1-2 milliót évvel ezelőtt. Általában az első ember a világon, és ezért Amerika bölcsője volt az egész emberiség.

Az érvek az ellenfelek az argentin tudós kevés volt, de megerősítette ásatások: a nyugati féltekén nem voltak majmok. Jelenleg a legtöbb kutató úgy véli, hogy a lakosság az amerikai Ázsiából jöttek a Bering-szoroson. De az emberek hogyan sikerült átkelni az ókorban? A tudósok úgy vélik, hogy ezzel segítettek négy nagy glaciális, és valószínűleg az utolsó két (40 és 20 ezer. Years és 13-12000. Ie. E.). A korszak nagy glaciális a Bering-szoros megfagy alkotnak egyfajta hatalmas híd, amely lehetővé tette a törzsek, aki vezette a nomád élet, szabadon kapcsolja be a szomszédos kontinensen. Az időtartomány a megjelenése ember az amerikai kontinensen -. 10-30000 évvel ezelőtt. Kezdve 1492-ben első útja a keresést egy nyugati utat Indiába, Columbus vett tolmács Luis de Torres, aki tudta, arab és számos kínai és japán szó.

Ez történt mintegy 7000. Évekkel ezelőtt. Az indiánok voltak nagyon képzett gazdák. Összesen ettek közel 20 ezer növény -. Több, mint minden népek más kontinensek együttvéve. Ez a szám azonban tucatnyi, és néha több száz faj azonos kultúra. Nem csak, mint egy csoda, top élesség és a bölcsesség érzékelhető ma chinampas által használt rendszerek az aztékok előtt a spanyol hódítás.Ennek lényege az volt, hogy kertek és gyümölcsösök, a tó vizein. Tutajok a nád és a fa kötve a cölöpök, és csupa sár. víz felszínén kellemes a szemnek világos geometriája a beállított illatos szegmensek. Így a gazdálkodás a forró nyári körülmények megteremtése a maximális kényelem: a víz, akkor viszont a közömbösség a víztest bármikor meg lehet fogni néhány halat.

chinampas rendszer kiállta az idő próbáját, és még mindig használják egyes részein Mexikóban. Americas „bemutatott”, hogy a világ mellett a kukorica burgonya, paradicsom, kakaó, napraforgó, dohány, drogok és a kinin balzsam és az ilyen bonyolult művelet, mint craniotomia. Ugyanakkor a bennszülöttek az Új Világ nem ismerték a kereket, lovak, nem olvadt vas, amely megtanulták kezelni sokkal később arany, ezüst, platina, réz és bronz. Mielőtt az Európai meghódítása a legfejlettebb civilizáció, a nyugati féltekén fejlesztettek Mezoamerikában és az Andokban. A „Mesoamerica”, először 1943-ban a német tudós Paul Kirchhoff, régészek lásd földrajzi térség, amely magában foglalja Mexikóban és sok a közép-amerikai (a Nicoya félsziget Costa Rica).

Úgy hívják saját szigetén Aztlan (a hely, ahol a gémek élnek). A szó „Aztlan”, és volt egy neve „azték”.

Eddig a tudomány nem bizonyította a pontos helyét a szigeten. Nomád vadászat törzsek az aztékok nagyon harcias. Közel két évszázad voltak agresszív kampányt és az elején a XIV században. elfoglalta sok más élő törzsek Közép-Mexikóban, létrehozott egy hatalmas birodalom.

Világhír élvezte a szobrok, tartósított napjainkig. „Szomorú indiai”, „Dead Head”, egy isten szobrát Xochipilli stb Sok aztékok elérni a mezőgazdaságban alkalmazásával vízelvezető művek.

Az inkák is felülmúlta az összes magukat „gyerekek a nap.” Bizonyos mértékig, joguk van, mint a központi magja a civilizáció az Andokban, a legmagasabb hegy az Amerikai rendszert.

Valamint a képviselői a fentebb említett más civilizációk, az inkák is kiváló csillagászok. A város Cusco, ők építették a négy torony helyzetének megfigyelésére a Nap, fogalmunk sem volt, a nap- és a holdév.

Hogy túlélte a csodálatos inka cikkek az arany, ezüst és réz. Az államfő a Nagy Inca, akik úgy ítélték élő megtestesülése a nap. A kép a fények formájában egy arany lemez egy emberi arc tárgyát hivatalos kultusz. Nővére és felesége a Nap tartották a Hold. Mint egy istenség tisztelt és Kuichi Rainbow.

Áldozatot, mint általában, során történt csodálatos ünnepségek alkalmából a trónra. Feláldozott nők és gyermekek, akik meghódították a inka törzsek kínálat. Ez egy nagyon eredeti „göbös levél” az inkák - „halom”. Ez állt a zsinór és a menet-felfüggesztések a különböző színek és árnyalatok. Kombinációi színek és kombinációk csomók a szálak lehetővé teszi a használatát egy halom kiszámításához az adókat, rögzítő különféle történelmi események, továbbítására vonatkozó megfelelő neveket és címeket és még az egyéni fonetikus elemeket.

Az egyedülálló bála találtak az egyik a templomok Peru. Annak tömege 6 kg.

Törzs kíséri ezt aranyozott férfi fekvő hordágyon értékes, hogy a hegyi tó. Ő merülés, elmossa az aranyozás, és így végre a beavatási szertartás. A résztvevők a felvonulás dobott a tóba arany és drágakövek.

És hány száz éve volt ilyen szertartások? És volt egy mítosz egy ismeretlen ország és elmondhatatlan gazdagság, az úgynevezett Eldorado, ami spanyolul azt jelenti: „aranyozott”. Csaknem egy évszázada, hiszen a 30-es években. XVI században. elsősorban a következő területeken: Kolumbia és Guyana sikertelenek voltak kereső és a „aranyozott Man”, és a tó elmondhatatlan gazdagság. Csábító mirages Eldorado vonzotta őt nemcsak spanyol, hanem a német és a brit. Végül kiderült, tó, ahol állítólag végre a rituális a fent leírt, de a mélysége (120 m) bizonyult leküzdhetetlen akadályt a keresők szerencse idején. A brit változata az El Dorado kapcsolódó elsősorban a nevét a legendás Walter Raleigh, navigátor, az egyik vezetője a vereség a spanyol „Armada”, költő, drámaíró, történész. „A nagy kalandor”, „híres elme kampány” - ezeket a kifejezéseket, mindig ott áll a tanulmányban a neve mellett, természetesen igaz.

Az Eldorado ez kapcsolódik nem csak arra, hogy a 1595-ben érkezett meg a Guyana keresve a varázslatos föld, de a könyv „Discovery egy hatalmas, gazdag és szép birodalom Guyana”, ami kijött a következő évben. Mivel egy személy egy jól fejlett kreatív elején, Raleigh sok spekuláció, a fejlett és átalakult a legenda El Dorado. Az ő értelmezése az aranyozott ember lesz a király, Guyana, megszervezése orgiák az ő udvaroncok. A szolgák voltak a szalag minden résztvevő az orgiák, „kenje őket fentről lefelé fehér balzsam” és a bevont arany por, amíg az „amíg a vendégek nem kezd tündökölni tetőtől talpig, és ebben a formában ülnek és isznak csoportokban húsz és száz ember és továbbra is ezt a tevékenységet néha hat vagy hét egymást követő napon. " Raleigh megpróbálkozott az aljára, és az „igazi” nevét a terület, amely a spanyolok becenevén Eldorado.

Amerikai történész és földrajztudós Ramsay, egy átfogó tanulmányt ebben a kérdésben, megállapítja, hogy a Manoa a 30-ik éve. XVII. eltűnt a földrajzi térképeket, és szárnyalni megtalálható egyes térképeken a XVIII. Az utolsó pont ezt a hibát orvosolják a Aleksandr Gumboldt, annak bizonyítására, hogy az Orinoco folyó vízgyűjtő nincs tavak. Ugyanakkor a német tudós megállapította, hogy a pletykákat a tó szárnyalni igazi alapja, mint abban az időben a szennyezés folyó árvíz hatalmas területen, és előfordulhat, hogy bizonyos átmeneti tó kialakulása. És végül, néhány szó a valóban létező tó Guatavita.

A spanyolok már több kísérletet tett a csatorna is, de ez csak úgy érhető brit expedíció 1913-ban „aranyásó” várható a teljes csalódás. Megtaláltam őket egy pár arany tárgyak nem fizetett még a szervezet talajjavítási költségeket. „Korai lenne azt hinni - arra a következtetésre jut Ramsay -, hogy amit talált ezekben ásatások kimeríti szereplő tó vagyon. De alapján a rendelkezésre álló adatok, akkor nem lennének kevésbé kiütés feltételezni, hogy az indián törzs muiskov gyakorolt ​​szertartás a „aranyozott ember,” hosszú ideig, vagy hogy kínálatukat arany valaha nagyon sok. " Amellett, hogy a mítoszok és legendák az indiánok a lehetőségét, hogy a létezése El Dorado közelében, az északi partján, Dél-Amerikában és tudósok rámutattak idején, akik úgy gondolták, hogy a nemesfém betétek vonzódik az egyenlítő irányába. A legendás ország, és nem fér az európaiak, hanem valódi Eldorado lett számukra az Újvilág egyedülálló indián civilizáció.

Az amerikai indiánok - Középkor, keresés szótárak