Az az érzés, nem a levegő okok és a kezelés

Az az érzés, nem a levegő - egy érzés, hogy a tapasztalt mindannyiunk életében. Meg kell tartani a lélegzetét néhány másodpercig, és megtapasztaljuk hiány levegőt. Ennek okai állapot jelentős hatással a kezelés, amellyel az orvos tudja küszöbölni az ilyen tünet a sok szörnyű betegség.Az alapvető energetikai folyamatok a szervezetben kerül sor a folyamatos részvételével az oxigén molekulák. A fő biokémiai folyamat a sejtek - az oxidatív fosfolirirovanie. Ez a folyamat a sejten belüli struktúrák - mitokondrium. Ahhoz, hogy az oxigén molekula a levegőben hit a mitokondriumban, átadja komplex módon, hogy a különböző élettani mechanizmusok.

Az az érzés, nem a levegő okok és a kezelés

Folyamatosan szüksége van a szervek és rendszerek elegendő mennyiségű oxigént adta:

Jelentés egy ilyen szakaszok az oxigén szállítás vezet kiváltó kompenzációs mechanizmus.

A érzése levegő hiánya mindig kíséri ásítás, légszomj, a légzési sebesség növekedése, a szívfrekvenciát, és néha köhögés, intenzív félelem. Amikor a kompenzációs mechanizmusok nem biztosítják a szükséges oxigén igény, ott fojtogatta zavartság vagy eszméletvesztés, ami súlyos hipoxia és zavar a munka minden szervek és rendszerek.

Tünetei hiánya a levegő a különböző betegségek lehetnek különböző hosszúságú - állandó hiány levegőt, hosszú vagy rövid ideig tartó asztmás.

Az okok a levegő hiánya kiküszöböléséhez szükséges

A fő oka a levegő hiánya is, és időben kell foglalkozni. Ezek közé tartozik a következő feltételeket:

 • A krónikus obstruktív bronchitis

Szemben az asztmával, hörghurut nehézlégzés többé-kevésbé állandó a fellángolása során megfázás, a fokozott fizikai aktivitás. Kísért a tartós köhögés, köpet.

 • Akut betegség a légzőrendszer

Akut bronchitis és pneumonia, tuberculosis is csatolni kell roham, légszomj közepette a betegség hasonlító támadások asztmának. Azonban a javulás az állam, támadások zajlanak.

Asztma és mentesítés nagy mennyiségű muko-gennyes köpet, néha hemoptysis, gyakran a reggeli órákban.

 • Légszomj és nem a levegő a szív- és érrendszeri betegségek

levegő hiánya a szív is előfordulhat bármely szerv patológia, amikor törött pumpáló funkciója. A rövid távú és gyorsan múló nehézlégzés hypertoniás krízis, rohamok szívritmuszavar, neuro dystonia. Általános szabály, hogy nem kíséri köhögés, köpet.

Állandó és súlyos szívproblémák kíséretében szívelégtelenség, az érzés, a levegő hiánya megzavarja a beteg mindig fokozódik az edzés alatt és éjszaka is megnyilvánult formájában támadások kardiális asztma. Ebben az esetben a légszomj kifejezett nehézséget az ihlet, ott bugyogott nedves zörejek, habos köpet folyadék kiszabadul. A beteg a kényszerű ülő helyzetben, amely megkönnyíti az állapotát. Miután megkapta tabletta „nitroglicerin” támadások nehézlégzés és a hiányzó elhagyó levegő.

Tüdőembólia - igen gyakori oka a hiányérzet a levegő, ez tekinthető elsődleges jellemzője ennek patologii.Tromby vénás erekben a felső és alsó végtagok jön le, és esik a jobb pitvaron a véráramlás mozog a tüdő artéria, ami eltömődés a nagy vagy kis ágak . A fejlődő tüdő infarktus. Ez egy életveszélyes betegség, amely mellé súlyos légszomj és fájdalmas köhögés köpködés véres köpet, súlyos cyanosis a felső felét a szervezet. • Felső légúti obstrukció

Akadályozása levegő beáramlását a tüdőbe képes tumorok, heg szűkület a légcső, gége-, rhinitis, idegen testek a légutakban, a kóros folyamat a mediastinumban: zagrudny golyva, szarkoidózis, aorta aneurizma, a tuberkulózis bronhoadenit. Nehézlégzés leírt patológiai állandó és kísérheti száraz száraz köhögés.

 • Mellkasi integritásának megsértése

Bordatörés okozhat a fejlesztési nehézlégzés. Légszomj miatt schazheniya mellkas miatt súlyos fájdalom igen gyakori a mellkasi sérülések. Ebben az esetben nincs köhögés és váladék, zihálás, láz. Spontán pneumothorax, azaz felhalmozódása a levegő a mellhártya üregbe kíséretében kompressziós a tüdő és csökkenti annak légúti felületén, mediastinalis eltolódás egészséges oldalon, kíséri egy progresszív hiánya a levegő, akár fulladás. Ha ez nem a köhögés, a köpet nem nem történik meg, aggódik a mellkasi fájdalom. Csak a levegő eltávolítását a mellhártyaüreget a beteg könnyebb.

 • Rendszer és a daganatos folyamatok

Diffúz lézió kötőszövet (rheumatoid arthritis, periarteritis nodosa, szisztémás lupus erythematosus), neoplasztikus folyamatok (karcinoid szindróma, metasztatikus tüdő lézió) rontja gázcsere a tüdőben és a szövetekben, és ahhoz vezethet, hogy a megjelenése a tünetek a légszomj.

 • Az elhízás és a kondíció

A felesleges testzsír akadályozzák a megfelelő mennyiségű mozgás a légzőizmok és növeli a szív terhelését és a légutakat. Mozgásszegény életmód, kondíció, érelmeszesedéses érbetegség elhízás vezet a fejlődés a légzési elégtelenség kevés fizikai erőfeszítést.

 • Nehezített légzés, légszomj pánikrohamok és hisztéria

Pánikroham kíséretében élénk félelemérzetet és az adrenalin a vérben, megnövekedett szöveti oxigén igény. Hiányoznak a levegő. Légszomj roham alatt a hisztéria miatt előfordul, hogy a pszichogén faktorok és nem igazi nehézlégzés. A beteg így tudat alatt próbálják vonzani a többiek figyelmét.

Diagnózis és a kezelés hiánya a levegő a légzés során

levegő hiánya, amikor a légzés mindig van valami oka. És ha nem összpontosítja erőfeszítéseit annak megszüntetéséről, a probléma továbbra is fennállnak és a haladás. A betegség diagnózisa alapján kell a modern orvosi előírásoknak. levegő hiánya, amikor a légzés kezelésére teljes mértékben függ a betegség, amely bekapcsol, aktív tünet.

Keresse etiológiai tényező zavarok rövid távon csak a tapasztalt orvos, aki ismeri az összes sajátosságait és különbségeit nehézlégzés egy adott betegség. A szakember irányítja diagnosztikai keresési a kívánt irányba, és az okozta a problémát gyorsan létre kell hozni. Ez időt takarít meg és erőfeszítést a diagnosztikai keresést.

Szabványos vizsgálati algoritmus szükséges diagnosztizálására bruttó klinikai rendellenességek közé tartozik a vér és vizeletvizsgálat, mellkas röntgen, EKG. További diagnosztikai módszerek vannak rendelve eredményei szerint az említett vizsgálat alapján, valamint az eredmények tipikus panaszok és vizsgálata a beteg.

Az az érzés, nem a levegő okok és a kezelés

Ez az ellenőrzés lehet szűk szakemberek: ENT, kardiológus, endokrinológus, neurológus, tüdőgyógyász, allergológus, trauma, mellkasi sebész. További diagnosztika: napi követése kardiális Holter, ultrahang a szív, a vérerek, a pleurális üreg, Doppler vaszkuláris angiográfia, tomográfia kiszámításra vagy mágneses rezonancia, a tanulmány a légzés, allergia tesztek, vetés és elemzése köpet, vér teszt specifikus markerek, endoszkópos diagnosztikai módszerek és mások.

Különösen a kezelés hiánya levegő kerül ki a diagnózis és a felmérés eredményeit.

Terápia lehet irányítani:

 • fertőzés felszámolását;
 • eltávolítása patológiás Nidus;
 • csökkenti a szöveti duzzanatot és allergiás gyulladás;
 • tágítják a légutakat;
 • megkönnyítése köpés;
 • javítása folyadék tulajdonságai vér;
 • növelése a hemoglobinszint a vérben;
 • javítása permeabilitása alveoláris kapilláris barrier;
 • fenntartják a megfelelő pumpáló szívműködésre;
 • megszüntetése szöveti hipoxia;
 • stabilizálása a neuroendokrin rendszer.