Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Bemutatjuk az első etetés a baba - egy ellentmondásos téma. Az orvosok tanácsot egy körülöttünk tapasztalt anyák és nagymamák - teljesen más. És a fiatal, tapasztalatlan szülők mindez nem meglepő, zavaros. Ezért ma megnézzük, hogy hogyan, mikor és hol kell kezdeni a szilárd ételek - két módja van: a szempontból a legtöbb gyermekorvosok és a - külön beszélni ajánlásainak Dr. Komarovsky.Az első szilárd ételek egy gyerek: fontos pontokat

Mielőtt folytatná, hogy megvitassák az elején az első etetés a gyermek és a funkciók a termékek kiválasztása, emlékszem két fontos pontot.

Az első - a fokozatos és óvatos az új termékek és ételek

1. Az egyik az ételek adnak morzsákat próbálni, mint az első etetés szó fél teáskanál egy új termék.

változások a széklet, bőrpír vagy kiütések a bőrön, bármilyen változás a viselkedésben, nyugtalan alvás - 2 volt megfigyelhető a nap folyamán, hogy a reakció nem megy végbe.

3. Ha minden jól megy - a következő napon részét kiegészítő élelmiszerek növekszik. Volt egy reakció - várja meg, amíg a teljes eltűnését a tünetek, és próbálja a másik termék. Ahhoz, hogy a termék, ami miatt az allergia, akkor próbáljon meg, hogy jöjjön vissza néhány hét múlva.

Második - nem ragaszkodnak, ha a baba kiköpi az új ételek

Csak félre tett kísérlet a következő napon. Ne feledje, a kitartás vezethet az a tény, hogy a gyermek nehéz lesz hónapokig, hogy hagyjon fel a termék.

A két hónap - a sárgáját. Honnan származik ez?

Bizonyára minden szülő alatti gyermekek hat hónapos kort, gyakran kellett kivédeni a tippeket, mint mikor és hogyan, hogy rávegyék a gyermek. Jelentése ezeket az utasításokat - .. Feltétlenül adja meg a gyermek két (három, négy) hónapon teáskanál gyümölcslé vagy zöldség pürét, egy negyed tojássárgája, stb By the way, lehet, hogy sok variáció korú és egy sor termék. És még egy udvarias elutasítás követni ilyen tanácsot valódi körében zavart a jóakarói.

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Ahhoz, hogy tiszta „ahol szorít a cipő” ezen ítéletek, van, hogy egy kis kirándulást a közelmúltban. 35-40 évvel ezelőtt Magyarországon nem volt lehetséges, hogy cserélje ki az anyatejbe keverékével ilyen magas színvonalú, hogy képes legyen a baba az összes szükséges vitamint és ásványi anyagokat. A választás nem volt nagy: a tej vagy a donor tejet egy tehén / kecske. Mindkét esetben a terméket hőkezelésnek vetjük alá, és lett szegény ásványi sókat, vasat és különböző vitaminok.

Az eredmény a baba etetésével így a tej válik angolkór, az elmaradottság, súly hiány, beriberi. És ez az idő az ajánlásokat, hogy próbál adni az embereknek a kor, csak igaz. Korai megkezdése etetés, belép a diéta a nagy számú termék - mindez szükségszerű. Mára a helyzet megváltozott. Mindig van egy óriási a választék a keverékek - az egyszerűtől a magas minőségű speciális gyermekek emésztési problémák.

Az optimális ideje az első étkezés

Szerint Komorowski csalit csecsemők előtt hat hónapnál fiatalabb kezdeni nincs értelme. A gyermek legyen teljesen az anyatej vagy keveréke a helyettesítő terméket. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az emésztőrendszer a baba érlelődik, hogy más élelmiszer csak ebben a korban. Ugyanakkor ez kezd megjelenni először csecsemők táplálkozási érdeke.

Egyéb gyermekorvosok hajlamosak azt hinni, hogy a gyermek első szilárd ételek a legjobb kezdeni a közötti időszakban a negyedik és a második hónapban. Ebben az esetben, mielőtt a „üveg-baby” (4-5 hónap)., Majd később - csecsemők a szoptatott. Az orvosok azon az elméleten alapul, hogy ha egy gyerek hiányzik ejekciós reflex (a nyelv), és voltak jelei élelmiszer érdeklődés, akkor készen áll egy új típusú élelmiszer asszimiláció.

Mindenesetre, a születéstől a kezdete egy első étkezés a figyelmet kell fordítani a diéta az anya, ha használ a szoptatást. Kapja meg az élelmiszer-vitamin - és kap a baba, minden természetes. Tej nem volt elég? Fejezd etetés a baba jó keverék. Normál, vagy ha szükséges, különleges tervezésű a gyermek igényeinek. De túl korai, hogy vezessenek be minden más termék nem próbáljuk meg, nincs rá szükség.

Az első csalit: hol kezdjem?

Szempontjából Dr. Komarovsky ez alkalommal fogom említeni a következő részben, de itt - a közös rendszer etetés. Itt van egy lista a termékeket, amelyek a gyermek, mint az első kiegészítő étel, közvetlen egymás után:  • Növényi pürék.
  • Sajt és tejtermékek.
  • Kashi tej és a gabonafélék.
  • Húsételek, tojássárgája.

Meg kell kezdeni monoovoschnyh püré. Ez lehet egy tök, brokkoli, cukkini, vagy karfiol. Hámozott és szeletelt zöldségeket töltik a gőzös és főzzük, amíg teljesen puha. Aztán megtörölte szitán teljes homogenitás. A következetesség a szósz legyen, mint a joghurt. Egy vastag - híg növényi húsleves vagy forralt vizet. Minden egyes adagban hozzá növényi olaj, az arány a 3-4 ml-t 150 ml-püré.

Fontos: Csak akkor adja meg a gyermek ételeket csak tálalás előtt.

Reakcióvázlat adagolás növényi pürét tükröződik a következő táblázat:

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Bevezetés növényi pürét, mint az első etetés

Az első szilárd ételek: Folytatás

Szóval, az egyik etetés akkor teljesen helyébe zöldség püré, míg mások változatlanok maradnak. És így a gyermek az élelmiszer-tartalékok egy hónapra. Következő a sorban a tejtermékek és a tej gabona kása is időközzel egy hónap között. Az elkészítés módja és adminisztrációs e termékek a csalit leírása a következő részben, így nem kell megismételni.

Húskészítmények legtöbb gyermekorvosok ajánlom, amely az első alkalom után 9 hónappal. Meg kell kezdeni a pulyka vagy nyúl - ezek kevésbé allergén, mint a többi húsok. Mivel ez a termék formájában zabkása - krumplipürét. Kezdjük egy fél teáskanál és ha nincs válasz, egy héten belül hozzuk adag mérete 60g Ha a gyermek nem hajlandó húsételeket, akkor először erősen hígított zöldség, de fokozatosan csökkentsék a zöldség, hozzászokott grudnichka az új ízt.

Külön ki kell mondani a gyümölcslevek és pürék. Ezek fokozatosan vezetik be, kezdve 6 hónapon belül, de nem tekinthető a gyermekkorú (telítő) és a gyermekkorú. Ez azt jelenti, hogy ez csak egy gyerek ismeri a különböző típusú élelmiszerek, ami egyfajta „bank ízek.” Először is nézzük a zöld alma és körte. Szilva gyengék, így lehet adni közelebb 8 hónap, feltéve, hogy a gyermek nem probléma a széket. By the way, van egy másik szempontból, hogy üzembe az első szoptatás a gyermek. Ez azon a tényen alapul, hogy az első sor a gyümölcsöt, majd minden mást. Ez tükrözi az alábbi táblázat etetés:

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Táblázat etetés: az első egy gyümölcs püré

Dr. Komarovsky: a termék és hogyan kell elkezdeni a szilárd ételek

Komorowski azt mondta, hogy a legjobb megoldás a kezdete az első kiegészítő élelmiszerek - tejtermékek. És azt kell mondanom, ez a szempontból megalapozott. Tejből jöttünk tejre ugyanaz. A tejsavbaktériumok abban foglalt, nyújtanak:

  • Kockázatának csökkentése bélfertőzések.
  • Javítása az emésztést.
  • Terhelésének csökkentése érdekében a májat. Ez a testület végül éretté csak 12 éves korig, és azt megelőzően volt gyenge a gyermek.

Az elv az adagolás az első etetés

És most milyen eljárás az első etetés a gyermek. A legjobb időt erre - reggel időszakban 9-12 óráig. Ez az első alkalom, hogy így csak egy pár teáskanál joghurtot, majd kiegészítő anyatejet vagy formula - táplált, mint általában a gyermek. A nap hátralevő részében látta a feltétele a baba. Holnap, ha nem veszi észre a negatív megnyilvánulások, növeljük az adagot kétszer. Holnapután - másik kettő. Azaz, az első nap - 10 ml, a második - 20 ml, a harmadik - .. 40 ml, stb fokozatosan hozza fel a térfogatot olyan mennyiségben egy teljes etetés. Ez körülbelül 150 ml.

Körül az ötödik nap, ha minden jól megy, akkor kezd belépni a túró. Ő beavatkozik a teljes összeg joghurt: 1 nap - 1 teáskanál, 2 nap - 2 kanál, stb, amíg a gyermek 8 hónap ... Megállunk '30 túrót egy nap. Emelkedése után 50 a teljes, a teljes helyettesítés egy etetésének (30 g + 150 ml curd joghurt) kell körülbelül egy hét. A többi étkezés ugyanaz marad - anyatej vagy képlet. A következő 3-4 hétben takarmány egy gyermek ilyen módon, anélkül, hogy nem történt változás.

Fontos: sok ismerős „rémtörténetek” az a tény, hogy ha adsz babák aludttej neki túl gyorsan benőtt kutacs (mivel a felesleges kalcium) - logikusan nem indokolt. Sőt, nem is annyira a sajt gazdag ez az elem. Így 100 g anyatej - 50 mg kalcium, 100 g tehén - 120 mg, 100 g sajt - körülbelül 140 mg.

A bevezetés a gabonafélék, hogy rávegyék a gyermek

Mint már említettük, az erjesztett tejtermékek kezdete után egy első étkezés a gyermek meg kell felelnie körülbelül egy hónap. Ezután folytassa a helyére egy másik etetés, ezúttal egy tejes gabona porridges: zabpehely, hajdina és a rizs. Válasszon a választék kész kását bébiétel egységek vagy főzni magának. A második esetben, csak meg kell vásárolni a liszt gabona vagy csináld magad (grind egy kávédaráló). A tejelő adalékok helyett tehéntej jobb használni keveréke tejet a „2” szám a bank, azaz a. E. adaptált csecsemők táplálására a 6 hónap.

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

Hogyan adja zabkása: az eljárás pontosan ugyanaz, mint azzal, hogy a joghurt. Első nap - 2 teáskanál második - 4, a harmadik - 8 stb A fennmaradó összeget kap anyatejet vagy keveréke az ismerős. Így fokozatosan felváltja egy etetés, lehetőleg az utolsó alvás elhagyása előtt.

Lehet, hogy észrevette, hogy ezek között a gabonafélék az első etetés nem búzadara. Furcsának tűnhet - búzadara könnyen előállítható, kiváló, mert nem rág egy másik gyermek következetesség és az íze nagyon jó. Van egy „de”: ebben a gabona nagyon glutént. Protein glutén (gliadin) okozhat bélrendszeri problémák, ha a baba ismertesse az intolerancia. Ezért a felvétele búzadara az étrend jobban menjen az idősebb korban - mintegy 8 hónap.

Az első szilárd ételek egy gyerek, hogy hol és mikor indul növekvő lányom van egy fia

  • Következő eredményeinek közzétételét a verseny „A tegnapi Summer”
  • Korábbi közzététel Számítógépes játékok - az egyik módja a gyermek szellemi fejlődését