Az intrauterin septum kezelés, terhesség, dr Subbotin

Ma már rengeteg női betegség a világon, ami komoly változásokat váltanak ki a szervezetben. Tehát, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati ​​megbetegedések kiáll képződését intrauterin válaszfalak - méh hiba, ahol a reproduktív szervek van osztva két részre, mivel a partíciók, amelyek képződhetnek különböző mélységben.Okai méhen belüli válaszfal

Méhen belüli barrier lehet kialakítani a következő okok miatt:

 • Örökletes tényezők.
 • A jelenléte a fertőző betegségek - kanyaró, rubeola és mások.
 • Toxicosis a terhesség alatt.
 • a gyógyszereket.
 • A diabetes mellitus.
 • A jelenléte a rossz szokások.
 • A rossz táplálkozás.
 • Oniziruyuschee sugárzás és így tovább.

A diagnózis és a kezelés a méhen belüli válaszfal

Számos módja van, hogy diagnosztizálja a méhen belüli válaszfal:

 • Hüvelyi ultrahang.
 • Mágneses rezonancia képalkotás (MRI).
 • Diagnosztikai hysteroscopia, fordult reszektoszkóp.

A partíció méhen belül - egy szövet, amelynek a formája háromszög, amely elválasztja a méh teret két részre. Diagnózis a test hiba lehet bonyolultabb, ha a partíció a belső os. Ez lehetővé teszi, hogy azonosítsa csak egy üreget, egy szájjal a méh cső. Ilyen esetben nehéz megkülönböztetni a helyzet bicornuate uterus, sőt, a tünetek nagyon hasonlóak. Ez megoldotta ezt a kérdést kombinációjával hysteroszkópia és laparoszkópia.

Hogyan kell kezelni ezt a betegség? Előnyben részesítjük azokat a módszereket, amelyek lehetővé teszik, hogy az izomban az orgona. Ezzel nemcsak javítja a funkcionalitást a méh, hanem pozitív hatással van a terhességre általában, és a végén a természetes úton. Finom méhen sövény vágott speciális ollóval nagyobb rugalmasságot.

Ez a módszer nem olyan traumatikus képest nagyfrekvenciás interferencia a falon a méh. Sok szakértő azt mondják, hogy a gyógyulási folyamat a test izomszövet tarthat akár egy évig. Ezért az elektromos áram kezelésére az endometrium betegségek nőknél, akik tervezik egy első gyermeke, legyen olyan óvatos, hogy ne sértse a környező test szöveteiben, és jelentősen hozzájárulnak a gyógyulási folyamatot.Kockázatának csökkentése érdekében a sérülés a méh falába műveletek során, használva bipoláris reszektoszkóp hurok. Ebben az esetben szolgálhat elektromos vezető eszköz pofák, és nem a test bolnoy.Rassechenie vastag terelő áthalad bipoláris reszektoszkóp hurok.

Az eljárást szakaszosan végezzük. A metszés kezdődik alsó falak, és fokozatosan mélyült alja felé, a test, így kialakítva egy sima felületű. Ebben az esetben, metroplasty a legjobb, gisterorezoktoskopicheskih műveletek ahol reszektoszkóp elektród alatt aktiválódik mozgása a cső előre.

A sebészi kezelés teljes partíciók orvos legyen körültekintő és óvatos, hiszen az egész munka halad a közelben a méhnyakon. Egyébként a továbbiakban nyaki értés lehet kezdeni. Az oktatás, a szakterületen metszeni ollóval használata nélkül az elektróda. A vastagsága a tömítés segítségével határozzuk meg a „fényes labda” -, amikor a fal ritkítás nézve a fény hiszteroszkóp rendszerek. Fontos az is, hogy figyelembe vegyék a jelenlétét a művelet, amikor a sagittalis horony a méh.

Hysteroresectoscopy összetett, és hatékony kezelés a méhen belüli septum. Ez megköveteli, hogy a jelenléte egy hatalmas szakmai tapasztalattal és szigorú óvintézkedéseket. Ellentétben a hagyományos műtét hysteroresectoscopy az alábbi nyilvánvaló előnyökkel jár:

 • A hiánya súlyos sérüléseket.
 • Gyors gyógyulás és a rehabilitáció.
 • Részben a művelet időtartama.

Alkalmazás hysteroresectoscopy az intrauterin sövény ígéretes megoldás a modern orvostudomány. Ez lehetővé teszi, hogy távol radikálisabb intézkedéseket, ezáltal megőrzi integritását és sérthetetlenségét fontos szaporodási szerv, - a méh.

Méhen belüli válaszfal és a terhesség

Ha a kezelő orvos által diagnosztizált particionálj méhen belüli terhességet, a prognózis esetleg nem nagyon pozitív. Elég gyakran a betegség hátrányosan befolyásolja a lehetőségét teherbe egy gyermek, valamint a terhesség alatt általában. Méhen belüli válaszfal terhesség alatt kiváltja a következő betegségek gyógyítására:
Akadály magzati növekedés.
A lehetőségek hiánya az embrió teljes mértékben kialakulhasson.
Megsérti a torlasz nyaki funkciót.
A legnagyobb veszély teljes méhen belüli terelő ami meddőséget. Ebben az esetben meg kell igénybe sebészeti helyreállítása a szerkezet a méh.

Hiányos partíció gyakran az orvosok nem zavarja a A betegség lefolyása a komplikációk elkerülése érdekében. De bizonyos esetekben, a szakértők azt javasolják endoszkópos műtét, ez a technika csökkenti a különböző komplikációk.