Az okok a véres vizelet nőknél

Vér-piros vizelet lányok jelzi különböző állapotok és betegségek. Ez lehet látható (bruttó vérvizelés), vagy menjen olyan kis mennyiségben (mikroszkópos haematuria), amely látható csak mikroszkóp alatt. Mindenesetre, vérvizelés kell venni nagyon komolyan, még ha ez nyilvánul meg egyszerre.Ok vér a vizeletben a nők néha jön egy hüvely- vagy méh-metrorrhagia, vagy a menstruáció, valamint a melena a végbélből. Fontos különbséget tenni a vérzés a nemi szervek és a húgyutak, mint a származás, az értékelés és a kezelés különböző. Az első esetben a vérzés ad hamis vérvizelés, húgyúti rendszer kialakításának szükségességét a pontos diagnózis.

A jelenléte mikroszkopikus vörösvértestek a vizeletben minősül elég gyakori a gyengébb nem. Jellemzően, ezek során a klinikai analízis vizelet.

Ha egy véres váladék látható szabad szemmel, vagy folyékony válik rózsaszín vagy piros színű, nincs szükség további vizsgálatok megerősítik a patológia nem szükséges. Látható csomók maguk tünete egy adott betegség, amelynek értékelése meg kell adni a szakember.

Miért kapok egy véres váladék?

Sok oka vérvizelés tünetei:

 1. Fertőző betegségek - néhány igen valószínű oka előfordulása a vér színe a jet vizeléskor, különösen a fiatal lányok. Ha a piros vizelet egybeesik a tüneteket hólyaghurut, eltűnik néhány nap után a kezelés, és további vizsgálatok szükségesek. Más a betegség tünetei a következők:
  • égő érzés vizelés közben;
  • állandó teltségérzet a hólyag;
  • néha láz és rossz közérzet.

2. vesekő - a legtöbb esetben a feltétel kíséri erős fájdalom a derék a has és a lágyék ugyanabban az időben.
3. Glomerulonephritis - egy általános kifejezés számos gyulladással kapcsolatos betegségek, bab alakú testet; Ez gyakori a fiatalok körében.
4. A policisztás vese - egy örökletes betegség, mely már születéskor jelen van, de csak ritkán tüneteket produkál; néha kíséri fájdalom.
5. A tumor mocheobrazovyvayuschey rendszer - a leggyakoribb oka a vér a vizeletben az idősebb nők. mert 40 év után, további kutatásokra van szükség minden eltérést a normától az elemzés, például, vagy tsistokopii tsistologii.
6. Disorders vérzés - véráramlás anomáliák öröklődnek (például hemofília), és alkalmanként formájában jelennek meg a vér-vörös vizelet jelenléte nélkül további funkciók.


7.Endometrioz - a betegség a reproduktív rendszer; Egyes betegeknél a endometriális sejtek a menstruációs vér éri el a beleket és a húgyhólyagot, amelyből áll ki a kiürített folyadékot a húgycsövön keresztül.

Néha, vérrögök lépnek húgysav folyékony más forrásból, például a hüvely vagy a bélből. A megjelenése a hüvelyi vér után lehetséges a gyakori szexuális kapcsolatok több napon át. Ez az eredmény a nagy reszelt a hüvelybe, ami növeli érzékenységét a különböző fertőzések, valamint cystitis.

Egyéb, kevésbé ismert bázis - gemoglobiruriya, sarlósejtes betegséget, Alport-szindróma és a menstruáció.

Megerőltető testmozgás, vagy trauma bizonyos körülmények között nem vezethet a kialakulásához vérvizelés. Emellett vannak bizonyos gyógyszerek és hatóanyagok, amelyek képesek megváltoztatni a folyadék színe vizelés közben.

Hashajtók, fájdalomcsillapítók, valamint élelmiszerek, mint a cékla, rebarbara, és szeder adhat folyékony ekstrementam élénkvörös.

Mikor kell orvoshoz?

A betegek, akik észrevették vérrögök húgysav folyadék, azonnal szakorvoshoz kell fordulni. Különösen, ha egy ilyen patológia kíséri nagyszámú csapadékok, fájdalom vizelés közben, vagy más, erős fájdalom.

Ha a vizelet kiválasztás vér pelyheket egyszeri jelenség, és már nem ismételjük meg, ez a helyzet nem ad okot aggodalomra. Azonban még ilyen körülmények között szükséges, hogy adja át a diagnosztikai eljárást, mivel az elemzés a vizelet és a kultúra, amely ellenőrzi az általános állapota a húgyutak és a bab-alakú szerv.

vérvizelés kezelés

Sok különböző kezelések megjelenése vérvörös vizelet, és olyan tényezőktől függ, hogy függ a kortól, a lány és a fő kockázati tényező. A terápia tartalmazza antibiotikumokat szedő (bakteriális fertőzés), és sebészet (ha létrehozott jelenlétében húgyúti tumorok).

Mielőtt nevez, javaslatokat tesz az orvos alaposan tanulmányozza a tüneteket, vizsgálja a történelem majd egy orvosi vizsgálaton. Mivel lehetséges szennyeződése folyadékkibocsátási a hüvely vagy a méh, gyakran ajánlott a nők vizsgálandó egy nőgyógyász. Az ilyen ajánlások szakértői segítséget megállapítása okainak vér a vizeletben a nők, hogy meghatározzák a kezelés.

Ha a kezdeti értékelést egy esetlegesen bekövetkező ok arra, hogy vérrög talál, az orvos fogja egy bizonyos idő, hogy a következő tanulmányokat:

 • elemzés és a vizelet a kultúra;
 • vérnyomás mérés;
 • Ultrahang és számítógépes tomográfia vese, húgyvezeték és a húgyhólyag;
 • Cisztoszkópia figyelőablakkal hólyag egy rugalmas kamra.

Az ilyen megfigyelés különösen nagy szükség van, ha a nő ki van téve, hogy egy fokozott a kockázata a bizonyos betegségek a vesék és a húgyutak, a húgyúti befolyásoló paramétereket a rendszer. kockázati zóna teszik a betegek 50 év feletti, akik dohányoznak, és ki vannak téve bizonyos ipari vegyi anyagok.

Ha egy alapos kórtörténet kiderül rendellenességek, amelyek nem igényelnek kezelést, az orvos által előírt további vizsgálatot a jelenlétét a vörös vérsejtek. Csak ilyen körülmények között ki lehet küszöbölni komolyabb prichinykrovi a vizeletben a nők.

Kedvezmény minden látogató MedPortal.net! Ha a rekord a mi egyetlen központban minden orvosnak, akkor kap egy olcsóbb árat. mint ha közvetlenül alkalmazni a klinikára. MedPortal.net nem javasolja öngyógyítást, és az első jele azt tanácsolja, azonnal forduljon orvosához. A legjobb szakemberek mutatják be a helyén van. A következő értékelés és összehasonlítás szolgáltatás, vagy csak hagyja az alábbi kérelmet, és mi megkeressük neked egy jó szakember.

Top urológus

Az okok a véres vizelet nőknél